Ευκολο, απλό και νοστιμο.
Υλικά
1 ½ κουπα κριθαράκι μέτριο
8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6-8 μανιτάρια σε φέτες.
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ενα φλιτζανάκι νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασι λευκό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό (αν έχουμε φρέσκο ακόμη καλύτερα..)
4 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
2 κούπες ζεστό νερό
Διαδικασία
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι αλατίζοντας το. Μόλις γυαλίσει λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κονκασέ και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό και χαμηλώνουμε την φωτιά μας. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το φαγητό ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αν δούμε την σάλτσα να στερεύει από τα υγρά της, τότε συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ζεστό νερό. Μετά το τέταρτο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7-10 λεπτά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και να πιει τα υγρά του με κλειστό καπάκι.
Καλή όρεξη!
Υλικά
1 ½ κουπα κριθαράκι μέτριο
8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6-8 μανιτάρια σε φέτες.
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ενα φλιτζανάκι νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασι λευκό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό (αν έχουμε φρέσκο ακόμη καλύτερα..)
4 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
2 κούπες ζεστό νερό
Διαδικασία
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι αλατίζοντας το. Μόλις γυαλίσει λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κονκασέ και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό και χαμηλώνουμε την φωτιά μας. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το φαγητό ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αν δούμε την σάλτσα να στερεύει από τα υγρά της, τότε συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ζεστό νερό. Μετά το τέταρτο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7-10 λεπτά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και να πιει τα υγρά του με κλειστό καπάκι.
Καλή όρεξη!