24/5/11

Κεικ Καρότου με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής






Ενα σουπερ υγιεινό γλυκάκι ευκολα και γρήγορα... 


Υλικά


150 γρ ελαιόλαδο
250 γρ βιολογικά καρότα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
250 γρ βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως
4 αυγά χτυπημένα σε ενα πιάτο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
100 γρ σταφίδες
100 γρ καρύδια
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Λιγη αχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Διαδικασία







Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε με ενα πιρούνι το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και ριχνουμε και τα αυγά. Προσθέτουμε στο μπολ το μπεικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατευουμε. Στην συνέχεια ριχνουμε το καρότο και ανακατευουμε εκ νέου. Σιγά Σιγά προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κεικ και τοποθετούμε το μείγμα. Ψηνουμε για μιση ώρα, χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου μας στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε για αλλη μισή ώρα.






Καλή επιτυχία

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...