Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικές πίτες για Σουβλάκι

Μπορειτε να ετοιμάσετε πανεύκολα σπιτικές πίτες για σουβλάκι και να ευχαριστηθούν τα σπιτικά σας μπιφτεκάκια ή σουβλάκια όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά.. 


Πιτες στο τηγάνι


Υλικά
(Για 8-10 πίτες)


½ κιλό αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό

Διαδικασία




Ανακατεύουμε καλα όλα τα στερεα υλικά μας σε μια λεκανίτσα, να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό και ανακατευουμε το μείγμα πρώτα με κουτάλι και στην συνέχεια με τα χερια. Σταματάμε να ρίχνουμε νερό όταν η ζυμη ειναι μαλακή και ευπλαστη. Την μεταφερουμε σε ενα λαδωμένο μπολ και την αφηνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετα το πέρας του χρόνου, κοβουμε μπαλάκια την ζυμη σε μέγεθος καρυδιού, τις πατάμε με την παλάμη μας να πλατυνουν σε αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοιγουμε οσο πιο λεπτές μπορουμε με αλευρωμένο πλάστη ( η ένα μπουκάλι).
Οι πίτες  μπορουν να γινουν σε δυνατο γκριλ για 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, σε μέτρια προς δυνατη φωτιά,  επίσης για 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά.


Λογακια
Μπορεί το 1/3 του αλευριού να ειναι ολικής άλεσης.



Πιτες στον φούρνο