Υλικά
220 γρ αλέυρι ( 1 1/2 φλιτζάνι)
280 γρ κουάκερ (3 φλιτζάνια)
240 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( 1 φλιτζάνι)
140 γρ ζάχαρη λευκή (1 φλιτζάνι)
100 γρ ζάχαρη καστανή (λιγότερο απο ενα φλιτζάνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αβγά
100 γρ δάκρυα σοκολάτας λευκής ή μαυρης ή 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή μικρά κουφετάκι M&M (αν χρησιμοποιήσετε τα κανονικά θα πρέπει να τα κόψετε τουλάχιστον στα δυο).
Διαδικασία
Χτυπάμε με μιξερ στην δεύτερη σκάλα , το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μιξερ και προσθέτουμε τα αβγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με το κουάκερ, το μπέικιν, την σόδα, την κανέλα και την βανίλια. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πιέζουμε την ζύμη με τα χέρια μας να ομογενοποιηθεί. Θα βγει μια τριφτη σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη και στο ενα προσθέτουμε την σοκολάτα και στο άλλο τις σταφίδες.
Στρωνουμε ενα ταψάκι με χαρτι ψησίματος και με ενα κουτάλι στρώνουμε μπαλίτσες απο την ζύμη. Αφήνουμε λίγο χώρο μεταξύ τους γιατι φουσκώνουν και απλώνουν. Δινουμε σχημα στα μπισκότα και τα ισιώνουμε με τα χέρια μας.
Ψηνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου για 10 -12 λεπτά. Μην τα αφησετε παραπάνω.
Οταν περάσει ο χρόνος τα βγάζουμε και τα αφηνουμε για ενα λεπτό να πέσει η θερμοκρασία τους. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.
Θα γινουν η αγαπημένη σας συνήθεια.
Λογάκια
Οταν βγάλετε τα μπισκότα θα ειναι μαλακά αλλά στην συνέχεια θα σφίξουν.
Μπορειτε να κρατησετε ζυμη που πιθανώς περισσεψε στην κατάψυξη.
Την επόμενη φορά που θα κάνετε την κίνηση να δώσετε στα παιδιά μπισκότα εμπορίου ξανασκεφτείτε το και διαβάστε τα συστατικά τους.
Φιλάκια!
Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη και στο ενα προσθέτουμε την σοκολάτα και στο άλλο τις σταφίδες.
Στρωνουμε ενα ταψάκι με χαρτι ψησίματος και με ενα κουτάλι στρώνουμε μπαλίτσες απο την ζύμη. Αφήνουμε λίγο χώρο μεταξύ τους γιατι φουσκώνουν και απλώνουν. Δινουμε σχημα στα μπισκότα και τα ισιώνουμε με τα χέρια μας.
Ψηνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου για 10 -12 λεπτά. Μην τα αφησετε παραπάνω.
Οταν περάσει ο χρόνος τα βγάζουμε και τα αφηνουμε για ενα λεπτό να πέσει η θερμοκρασία τους. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.
Θα γινουν η αγαπημένη σας συνήθεια.
Λογάκια
Οταν βγάλετε τα μπισκότα θα ειναι μαλακά αλλά στην συνέχεια θα σφίξουν.
Μπορειτε να κρατησετε ζυμη που πιθανώς περισσεψε στην κατάψυξη.
Την επόμενη φορά που θα κάνετε την κίνηση να δώσετε στα παιδιά μπισκότα εμπορίου ξανασκεφτείτε το και διαβάστε τα συστατικά τους.
Φιλάκια!