Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκόξινο κοτοπουλάκι στον φούρνο




100% Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά



8 φιλέτα κοτόπουλο απο μπούτι
1 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε το φύτρο)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας πολέντα (καλαμποκάλευρο) ή σιμιγδάλι ψιλό


Διαδικασία


Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το κοτόπουλο και την πολέντα.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ενα τάπερ ή πυρεξ (να μην ειναι μεταλικό). Ριχνουμε την σάλτσα απο το μπλέντερ και αφηνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ενδιάμεσα του χρόνου, γυρνάμε τα φιλέτα που και που μέσα στην σάλτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.
Στρωνουμε αντικολητικό χαρτί σε ενα ταψάκι και μεταφέρουμε τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με την πολέντα και ψηνουμε για 40 λεπτά.
Συνοδέυει τέλεια ρύζι και κουσκουσάκι ή πατάτες σε στιλ τηγανιτές στον φούρνο (Δείτε πώς εδώ http://eri-captaincook.blogspot.com/2010/11/coleslaw.html )..


Καλή όρεξη!