9/6/11

Γλυκόξινο κοτοπουλάκι στον φούρνο




100% Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά



8 φιλέτα κοτόπουλο απο μπούτι
1 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε το φύτρο)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας πολέντα (καλαμποκάλευρο) ή σιμιγδάλι ψιλό


Διαδικασία


Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το κοτόπουλο και την πολέντα.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ενα τάπερ ή πυρεξ (να μην ειναι μεταλικό). Ριχνουμε την σάλτσα απο το μπλέντερ και αφηνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ενδιάμεσα του χρόνου, γυρνάμε τα φιλέτα που και που μέσα στην σάλτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.
Στρωνουμε αντικολητικό χαρτί σε ενα ταψάκι και μεταφέρουμε τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με την πολέντα και ψηνουμε για 40 λεπτά.
Συνοδέυει τέλεια ρύζι και κουσκουσάκι ή πατάτες σε στιλ τηγανιτές στον φούρνο (Δείτε πώς εδώ http://eri-captaincook.blogspot.com/2010/11/coleslaw.html )..


Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Σου ειπα οτι το λατρέψαμε αυτο το κατοπουλάκι και το κάνουμε πολύ συχνα???????Ο δε μπαμπάς μου ειπε να σου δώσω τα συγχαρητήριά του για την διαφορετική κουζίνα που μας προσφέρεις...και να σου δώσω χαιρετίσματα....Να σαι καλα κουκλα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...