Εύκολο σουφλέ με λαχανικά




Ιδανικό για μπουφέ, συνοδεία κρεατικών.

Υλικά


2 μέτριες πατάτες
5 κολοκυθάκια
5-6 μέτρια πράσινα σπαράγγια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml γάλα
150 γρ αλαντικό της αρεσκείας (ζαμπόν, γαλοπούλα)
150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ γκούντα τριμμένο
5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία

Κοβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατευουμε να λαδωθούν καλά. Ζεσταίνουμε καλά ενα αντικολητικό τηγάνι και ψηνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Λαδώνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο ενα ταψάκι ή πιρέξ και ξεκινάμε και στρώνουμε τις πατάτες και στην συνέχεια τα κολοκυθάκια. Σε ενα μπολ χτυπάμε τα βγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες και τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια απο το σκληρό κάτω μέρος και τα κοβουμε σε κομματάκια.
Ρίχνουμε πάνω απο τα κολοκυθάκια λίγο απο το μείγμα των τυριών μας, το ζαμπόν, τα σπαράγγια και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να κοκκινήσει. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε.

Καλή Όρεξη