14/7/11

Φράουλα Μπανάνα Σοκολάτα σε ενα γλυκάκι





Μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες και τις χτυπημένες φράουλες, ειναι να φτιάξουμε αυτό το πανέυκολο γλυκάκι για το οποίο δεν ειναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

Υλικά


2 ώριμες μπανάνες
6 - 7 φράουλες
3 κουταλιές της σούπας δάκρυα σοκολάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι
125 γρ βούτυρο σε θεμοκρασία δωματίου (2 ώρες έξω απο το ψυγείο)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
Μια "τσιμιπιά" αλάτι

Διαδικασία

Κόβουμε τις φράουλες σε φετούλες, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε στην άκρη. Λιωνουμε με πιρούνι τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε σε μπολ με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.

Προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα με δάρτη.
Ανακατεύουμε σε ενα άλλο μπολ το αλεύρι με την κανέλα, το μπείκιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και αρχίζουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας καλά. Αλευρώνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.  

Στραγγίζουμε τις φράουλες (μπορουμε να βάλουμε το υγρό που βγάζουν στο μείγμα) και τις στρώνουμε απο πάνω στο γλυκό μας.
Ψηνουμε το γλυκό μας για 50 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
Οταν ειναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε και το αφηνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.


Καλή επιτυχία!

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...