19/7/11

Ψαράκι πανέ με σως ταρτάρ





Μαμά εγώ ψάρι ΔΕΝ ΤΡΩΩ!!!!! 
Ο πιο γνωστός τρόπος ωστε να φάνε τα πιτσιρικάκια ψάρι, ειναι  ο πιο εύκολος και γρήγορος. Φαντάζομαι οτι το καλοκαίρι δεν θέλετε να είστε κλεισμένοι στην κουζίνα.. :)


Υλικά

2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
2 αβγά
1/2 κούπα αλεύρι απο βρώμη ή κανονικό απο σιτάρι (χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
Αλάτι - Πιπέρι

Για την σως ταρταρ

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 - 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πίκλα (αγγουράκι τουρσί)
1 κουταλιά της σούπας χυμό απο μοσχολέμονο (Lime)
Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (Chives) ή λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην πάνω θέση του φούρνου.
Κόβουμε το ψάρι σε μπαστουνάκια ή μεριδούλες, όχι πολύ λεπτές. Πλένουμε τα κομμάτια και τα σκουπίζουμε με χαρτί. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα βουτάμε στο αλεύρι, στην συνέχεια στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά. Τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψηνουμε τα ψαράκια 10 λεπτά απο την μία πλευρά και 5-7 λεπτά απο την άλλη.
Για την σως ταρταρ ανακατευουμε την μαγιονέζα με την ψιλοκομμένη πίκλα, προσθέτουμε τον χυμό του μοσχολέμονου και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον άνηθο.

Καλή όρεξη και καλά μπανάκια!

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...