29/7/11

Ζουμερές Χοιρινές Μπριζόλες και πατατούλες στον φούρνο



Σε αυτη τη συνταγή θα χρειαστεί να προσέξετε ενα πράγμα. Να μαρινάρετε τις μπριζόλες απο το προηγούμενο βράδυ. Μπορειτε να τις μαρινάρετε το λιγότερο 8 ώρες, αλλά θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα αν τις μαρινάρετε μια μέρα πριν.

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
5-6 μέτριες πατάτες
2 πορτοκάλια
2 μοσχολέμονα (lime)
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά μουστάρδα
2-3 κλαράκια θυμάρι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, λίγη Ρίγανη


Διαδικασία


Ανακατεύουμε τους χυμούς απο τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, την μουστάρδα και χτυπάμε καλά με ενα πιρούνι να ανακατευτουν καλά. Στρώνουμε τις μπριζόλες σε ενα σκεύος, ριχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζουμε όλα μαζί με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφηνουμε στο ψυγείο απο το προηγούμενο βράδυ. Όποτε το θυμόμαστε μέσα στη μέρα, τις γυρίζουμε δυο τρεις φορές μέσα στην μαρινάδα.
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, κοβουμε τις πατάτες σε κύβους (μεγαλούτσικους γιατι θα μαζέψουν) τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε ενα ταψί.
Αφαιρουμε τις μπριζόλες απο την μαρινάδα και τις αφηνουμε στην άκρη. Πετάμε τα κρεμμύδια απο την μαρινάδα και την προσθέτουμε στις πατάτες. Ψηνουμε τις πατάτες για 45 λεπτά.
Εντωμεταξύ αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη. Ζεσταινουμε ενα τηγάνι και τις ροδοκοκκινίζουμε και απο τις δυο πλευρές. Τις αφηνουμε στην άκρη σκεπασμένες.
Αφου περάσει το 45λεπτο, βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες, τις κάνουμε λίγο στην άκρη και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και  ψηνουμε μπριζόλες και πατάτες για άλλα 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

Λογάκια

Τις μπριζόλες τις περνάμε απο το τηγάνι για να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν πιο κριτσανιστές. Αν επιλέξετε να τις βάλετε κατευθείαν στον φούρνο θα παρατείνετε τον χρονο στα 45 λεπτά.

10 σχόλια:

  1. ΕΡΙ , ΓΕΙΑ ΣΟΥ ! ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ; ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ !!!!!!!!!!!!!!ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλασικό και υπέροχο φαγάκι! μια απορία όμως..γιατί χρειάζεται τόσες ώρες μαρινάρισμα? εμείς δεν είμαστε κ πολύ της υπομονής και τα μαρινάρουμε συνήθως καμιά ωρίτσα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας κορίτσια!
    Εφη μου εδώ και 4 μηνες είμαι Τορόντο αλλά δεκτά τα φιλιά σου και στις 3 μου πόλεις. Ξάνθη, Αθήνα, Τορόντο!

    Πέλα, Σόφη, το συγκεκριμένο μαρινάρισμα δεν ειναι μονο για το άρωμα. Ειναι κυρίως για να μην στεγνώσει το κρέας. Δεν ειναι τίποτα να το μαρινάρετε απο την προηγούμενη.. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλό μήνα!!!
    Οι μπριζολίτσες πρέπει να είναι άπαιχτες! Ζουμερές και αρωματικές! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Έρη μου, τέλειες οι μπριζολίτσες και οι πατατούλες...ζουμερές και λαχταριστές! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κι από εδώ!!
    Με μια ματιά που έριξα στη σελίδα σου ενθουσιάστηκα κι απορώ κι εγώ πως δεν την είχα δει τόσο καιρό. Βέβαια χωρίς να δικαιολογούμαι το τελευταίο τρίμηνο είμαι χαμένη σε μια ανακαίνιση που δε λέει να τελειώσει.
    Θα τα λέμε λοιπόν συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πραγματικα οπως τις βλεπω τις θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξανθή μου σ'ευχαριστώ παρα πολύ και εγώ το ίδιο θέμα είχα, λόγω της μετακομισης είχα αφησει λίγο πισω το blog.. Φιλιά πολλά!

    Παρατηρητή ετομασε τες σημερα για να τις φας αυριο!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις χλαπακιασαμε ενα πυρέξ με τη συνταγή αυτή! Ευχαριστουμε Ερη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις χλαπακιασαμε ενα πυρέξ με τη συνταγή αυτή! Ευχαριστουμε Ερη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...