26/7/11

Φαχίτας με κοτόπουλο και λαχανικά (Fajitas)



Ενα πανεύκολο Tex-Mex πιάτο, γρήγορο και νόστιμο.

Υλικά

6-8 τορτίγιες ολικής αλέσεως
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπουτι κομμένο σε λωρίδες
Τον χυμό απο ενα ζουμερό μοσχολέμονο (lime)
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή ή 1 κουταλάκι γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πράσινη πιπεριά
1 κοκκινη πιπεριά
1 σέλερυ

6-7 μανιτάρια σε φέτες
1-2  μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
Μερικά σπόρια καλαμπόκι κατεψυγμένα ή κονσέρβα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το να μαρινάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο ανακατεύοντάς το σε μπολ με τον χυμό του λάιμ, το σκόρδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφηνουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αφηνουμε μέσα σε αλατόνερο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά κοβωντάς τα όλα σε κύβους.
Ζεσταίνουμε ενα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά (στραγγίζουμε τις μελιτζάνες)  για 5 λεπτά περίπου, θέλουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο αλλά να ειναι τραγανά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφαιρούμε απο το τηγάνι.
Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και απο τις δυο πλευρές για ενα τέταρτο με 20 λεπτά συνολικός χρόνος, να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Προσθέτουμε και πάλι τα λαχανικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και σβήνουμε την φωτιά.
Βάζουμε στην σχάρα του φούρνου τις τορτίγιες να ζεσταθούν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.




Λογάκια
Απλώνουμε την τορτίγια στο πιάτο μας, βάζουμε στο κέντρο της πίτας κοτόπουλο με λαχανικά και αν θέλουμε φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους, λίγο γιαούρτι με δυόσμο και διπλώνουμε την μια πλαινή πλευρά της πίτας να καλύψει την μισή γέμιση, στην συνέχεια διπλώνουμε την κάτω πλευρά να έρθει πάνω στην πλαινή και τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό ξεκινώντας απο την πλαινή πλευρά που διπλώσαμε πρώτη. Τις συγκεκριμένες οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε εικονογραφημένες στην πίσω πλευρά της συσκευασίας της τορτίγιας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/10/13, 12:13 π.μ.

    paneukoli kai poli grigori!!!! se 5 lepta diavazeis ti sintagi kai se 30' gia na etimastei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...