Strudel με φύλλο κρούστας και καλοκαιρινά φρούτα


Φτιάξτε αυτο το εύκολο φρουτένιο γλυκάκι και σερβιρετέ το με παγωτό βανίλια ή καιμάκι. Φυσικά τρώγεται και σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.

Υλικά
 

7 φύλλα κρούστας
4 νεκταρίνια κομμένα σε κύβους με την φλούδα
8 φράουλες κομμένες στα τεσσερα

8 κεράσια κομμένα στα τέσσερα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ βούτυρο λιωμένο
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Διαδικασία


Ανακατεύουμε τα κομμένα φρούτα με την ζάχαρη, την κανέλα, την βανίλια, το αλεύρι και τα αφηνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στρώνουμε αντηκολλητικό χαρτί σε ενα ταψί και τοποθετουμε επάνω ένα φύλλο κρούστας. Βουτυρώνουμε καλά το φύλλο και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε το τρίτο κ.ο.κ 

Τυλιγμα 1

Αφού έχουμε στρώσει και βουτυρώσει όλα τα φύλλα μας, βάζουμε στο κέντρο του ταψιού κουταλιά κουταλιά την γέμιση απο τα φρούτα αφηνωντας λίγο κενό δεξία και αριστερά στο φύλλο.
Σκεπάζουμε την γέμιση με το κάτω μέρος των φύλλων (Τύλιγμα 1).


Τυλιγμα 2
Διπλώνουμε την δεξιά και αριστερή άκρη των φύλλων (Τύλιγμα 2) και "ρολάρουμε" το στρούντελ απαλά και όχι σφιχτά. Το γυρνάμε ώστε το τελείωμα (το κλείσιμο)  των φύλλων να ειναι στον πάτο του ταψιού.
Βουτυρώνουμε το στρούντελ και πασπαλίζουμε σουσάμι. Τρυπάμε το ρολό σχετικά βαθιά με ενα πιρούνι για να μπορουν να φευγουν οι ατμοί στο ψήσιμο.
Ψηνουμε για 35 λεπτά και όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει αρκετά για να το κόψουμε.




Καλή όρεξη!