22/8/11

Θαλασσινά Εξωτικά και Πικάντικα



Μεζεδάκι σας έχω για σήμερα, απο άλλη γη και απο άλλα μέρη...
Ξέρω οτι αρκετοί απολαμβάνετε τις τελευταίες μέρες των φετινών σας διακοπών, κάνετε βουτίτσες και τσακίζετε ουζάκια στις παραλίες  (δεν σας ζηλεύω καθόλου.. :P).. Εγώ ουζάκι δεν ήπια, ευχαριστήθηκα όμως ένα ελαφρύ αλλά σπιρτόζικο πιάτο..



Υλικά (4 άτομα)


20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
1/2 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
1/2 γλυκιά πιπεριά πράσινη
2 ροδέλες ανανά (φρέσκο  ή σε φυσικό χυμό) κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλάκι κάρι
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ή μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατη φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το κάρι, το κυμινο, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε κ τα Θαλασσινά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε στην φωτιά για 15 λεπτά.ανακατεύωντας το φαγητό συχνά. Πριν σβησουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.


Καλή Εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Πραγματικά πρωτότυπο το φαγητό σου σήμερα. Τα υλικά όλα γνωστά και αγαπημένα αλλά στο τέλος βγαίνει κάτι διαφορετικό! Μα δεν είναι μαγική η μαγειρική;-)
    Έλα και από εμάς έχουμε κάτι για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Ωραία πρόταση, όντως εξωτική αλλά και μεσογειακή συγχρόνως με υλικά που βρίσκουμε εύκολα! Ο ανανάς φαντάζομαι θα κάνει το "κλικ"!
    Και με ουζάκι, αλλά και με λευκό δροσερό κρασάκι θα πήγαινε ωραία!
    Καλή συνέχεια και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου έρχομαιιι!
    Dark Chef ναι έχεις δικιο, ο ανανάς του χρειάζεται! Εγώ έβαλα και 1/2 κουταλάκι καγιέν γιατι είμαι εξαρτημένο άτομο απο τα καυτερά, αλλά και χωρίς αυτό, ειναι αρκετά πικάντικα λόγω των μπαχαρικών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ιδιαίτερο!
    Χαίρομαι που σε βρήκα! Πάω να δω και τις άλλες συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιάμι μιαμ! πεντανόστιμο φαίνεται!ΔΕΝ λέμε ποτέ όχι σε εξωτικές γεύσεις! :)))))))))))))

    Θα άλλαζα τον ανανά με τζίντζερ ή μπαμπού, αφού δεν μ΄αρέσει ο ανανάς στο φαγητό.
    Τέλειο με ουζάκι,ειδικά για μας που το καλοκαιράκι μας προσπέρασε για τα καλά...

    φιλιά (του αέρα όμως, μην σε κολλήσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ νοστημο φαινεται και μ αρεσει που ειναι και πικαντικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνονται πολύ ζουμερά και λαχταριστά, ό,τι πρέπει για ουζάκι! και η φωτογραφία τέλεια!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...