Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θαλασσινά Εξωτικά και Πικάντικα



Μεζεδάκι σας έχω για σήμερα, απο άλλη γη και απο άλλα μέρη...
Ξέρω οτι αρκετοί απολαμβάνετε τις τελευταίες μέρες των φετινών σας διακοπών, κάνετε βουτίτσες και τσακίζετε ουζάκια στις παραλίες  (δεν σας ζηλεύω καθόλου.. :P).. Εγώ ουζάκι δεν ήπια, ευχαριστήθηκα όμως ένα ελαφρύ αλλά σπιρτόζικο πιάτο..



Υλικά (4 άτομα)


20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
1/2 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
1/2 γλυκιά πιπεριά πράσινη
2 ροδέλες ανανά (φρέσκο  ή σε φυσικό χυμό) κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλάκι κάρι
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ή μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατη φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το κάρι, το κυμινο, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε κ τα Θαλασσινά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε στην φωτιά για 15 λεπτά.ανακατεύωντας το φαγητό συχνά. Πριν σβησουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.


Καλή Εβδομάδα!