Αβγόφετες Πατουσάκια με Ανθότυρο και Μέλι ( French Toast )




Οι αβγόφετες αν και ειναι περισσότερο διαδεδομένες σαν French Toast, είναι ένα πιάτο το οποίο φτιάχνεται πραγματικά σε όλο τον  κόσμο σε διάφορες παραλλαγές και μαγειρεύεται είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Ειναι μια πολύ καλή επιλογή για πρωινό αλλά και απογευματινό γεύμα. Αγοράστε ενα κουπατ με όποιο σχήμα θέλετε, κόψτε τις φέτες του τοστ και φτιάξτε για τα βλασταράκια σας παιχνιδιάρικες θρεπτικές αβγόφετες!


Υλικά (2 άτομα)

4 φέτες ψωμί για τόστ
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αν επιλέξετε τηγάνι και όχι φούρνο
2 κουταλιές της σούπας μαλακό ανθότυρο χτυπημένο με το πιρούνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγα φυστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα
Λίγη κανέλα

Διαδικασία

Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αβγά με το γάλα το αλάτι και την ζάχαρη. Αφου έχουμε κόψει τα σχήματα που θέλουμε απο τις φέτες του ψωμιού, τα βουτάμε στο μείγμα των αβγών και απο τις δυο πλευρές.
Ζεσταινουμε ενα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψηνουμε τις αβγόφετες και απο τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν αυτο το τέλειο χρυσοκαφέ χρώμα της νοστιμιάς!
Σερβίρουμε τις αβγόφετες σαν σάντουιτσάκι γεμιστό με τυρί, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε τα φυστίκια και την κανέλα.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!