9/9/11

Αρωματικό Φιλέτο Ψαριού με θυμάρι και αμύγδαλα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ξεφεύγει ευχάριστα απο τα συννηθισμένα και πιστεύω οτι θα την αγαπησετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας..




Υλικά ( 4 άτομα)


4 φιλέτα ψαριού
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
2 αβγά χτυπημένα
8 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι τον χύμό του και έξτρα για το σερβίρισμα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ανακατευουμε το αλέυρι με το κολιανδρο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα μας.
Τα περνάμε πρώτα απο το αβγό, στην συνέχεια απο το αλεύρι και τα στρώνουμε σε ταψί σε αντικολλητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε απο πάνω το θυμάρι, τα σκόρδα, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο.



Ψηνουμε για 30 λεπτά και μόλις τα βγάλουμε περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.



Καλό Σαββατοκύριακο!!







9 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Μ'αρέσει το ψάρι και η συνταγή είναι ό,τι πρέπει!Γενικά αποφεύγω τα τηγανιτά οπότε ή γκριλ ή φούρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Έρη μου! Φαίνεται τέλειο το ψαροφιλέτο σου και αρωματικό(αν και δεν τρελλαίνομαι για ψάρι όταν είναι μαγειρεμένο με αρωματικά μου αρέσει γιατί δεν μυρίζει)! Πολύ ωραίο και λαχταριστό φαίνεται!!! Καλημέρα και φιλιά από Θεσ/νικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάρι,κόλιανδρος,σκόρδο και λεμόνι δίνουν στο ψάρι άλλο άρωμα και γεύση.Μπαίνει στα υπόψιν!Καλημέρααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρη μου τι ωραία συνταγούλα! Κάπως έτσι μαγειρεύω την πέστροφα και τη γλώσσα. Είμαι λίγο δύσκολη με τα ψάρια γιατί απλούστατα δεν είμαι μεγάλη φαν, η συνταγούλα σου όμως πάει στα υπόψη! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα. Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψάρι με ξηρούς καρπούς δεν έχω ξαναδοκιμάσει αλλά είμαι περίεργη για μια δοκιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α και λέγαμε με τη Χαρά ότι έχουμε καιρό να βάλουμε ψάρι!
    Μου αρέσουν πολύ οι συνδιασμοί σου, έτσι θα το έτρωγα ακόμα και εγώ που δεν είμαι πολύ του ψαριού:)
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια σας, ειναι μια καλή εναλλακτική για το ψάρι φούρνου..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενδιαφέρον συνδυασμός το ψάρι με τους ξηρούς καρπούς, θα το δοκιμάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Εχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο και μου άρεσε!!
    Καλό φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...