13/9/11

Κανελόνια με ανθότυρο, σπανάκι, πιπεριές και γραβιέρα

Μετά απο ενα φανταστικό 4ήμερο γεμάτο βόλτες, επιστρέψαμε στην βάση μας.. Ο καιρός ειναι ακόμη καλοκαιρινός εδώ στο Τορόντο οπότε και εμείς προσπαθούμε να εκμεταλευτούμε τις λιακάδες και να μαζέψουμε λίγη ακόμη βιταμίνη D.
Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η τουριστική μας περίοδος εδώ. Βλέπουμε συνεχώς καινούργια πράγματα και περνάμε πολύ καλά. Ακους μαμα? :)

Πρώτη μέρα λοιπόν στο σπίτι και είπα να φτιάξω ενα αγαπημένο φαγάκι που "φτουράει" όπως λέει και η γιαγιά μου... Ενα ταψάκι λαχταριστά κανελόνια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι, χρωματιστές πιπεριές και νόστιμη μπεσαμέλ γιαουρτιού!





Υλικά



1 πακέτο κανελόνια (αυτά που δεν θέλουν πρόβραση)
500 γρ σπανάκι, πλυμμένο και ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι



Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

3 κουταλιες της σουπας βουτυρο

3 κουταλιες της σουπας αλεύρι
1/2 κεσεδακι γιαουρτι διαλυμενο σε 2 ποτηρια χλιαρο γάλα.
Λιγο μοσχοκάρυδο (Στην μύτη του μικρού κουταλιού)
1 αβγό
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι.




Διαδικασία


Ξεκινάμε βάζοντας ενα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατευουμε να κατεβάσει τα υγρά του και να μαραθεί. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο, ανακατεύουμε εκνέου και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το σκέυος απο την φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο. Το ανθότυρο θα λιώσει και θα γίνει σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και αφηνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.




Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε σε ενα σκεύος το γιαούρτι με λίγο λίγο ζεστο γάλα (οπως στην διαδικασία του αυγολέμονου γιατι το γιαούρτι κοβει..). Σοταρουμε σε αλλο σκεύος σε μέτρια φωτιά,  το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί συνεχίζουμε προσθέτωντας το αλευρι και ανακατεύουμε. Μόλις χρυσίσει το αλευρι, ριχνουμε το μείγμα γιαουρτι-γάλα ανακατεύοντας  στνέχεια με σύρμα. Αποσυρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το αβγό ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα ανακατεύοντας και πάλι...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε μια γεναία δόση απο την μπεσαμέλ και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση του ανθότυρου χτησιμοποιώντας  ενα μικρό κουταλάκι. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφου τελειώσουμε προσθέτουμε απο πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα ακόμη και ψήνουμε τα κανελόνια για 45 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η μεσαμέλ).



Καλή σας Όρεξη!





15 σχόλια:

  1. Την Καλημέρα μου Ερι, έχω καιρό να αφήσω σχόλιο λόγω διαθέσιμης ώρας, όμως παρακολουθώ όλα τα καλούδια σου που ταΐζεις το σπιτικό σου Και σε ευχαριστώ που τα μοιράζεσαι.

    Ο καιρός μας είναι υπέροχος και η τουριστική περίοδος δεν τελειώνει ετσι εύκολα, έχουμε πολλά να δούμε ακόμη, άλλα παλιά κι άλλα καινούργια.

    Σου στέλλω την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο πιάτο! Δεν το έχω δοκιμάσει με πιπεριές, επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς την.Χαίρομαι που περνάτε ωραία!! Τα κανελόνια σου υπέροχα θα τα δοκιμάσω μόλις βγει σπανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Έρη:-)
    Αυτή η μπεσαμέλ γυαουρτιού πρέπει να είναι πολύ καλή! Ωραία τα κανελόνια σου και μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η γέμιση. Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι!!! Κανελόνια!! Να η ιδέα!!
    Αντιγράφω και φτιάχνω, μόλις μπορέσω να ξεφύγω λίγο από τα προβλήματα αυτού του καιρού!!

    Ευχαριστώ και καλό βράδυ (για εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρη μου καταπληκτικό το πιάτο σου (τί να πω λατρεύω τα κανελόνια) και πολύ λαχταριστό. Να περνάτε πάντα καλά (τουλάχιστον εσείς εκεί γιατί εμείς εδώ ...άστα να πάνε).Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, η μανούλα, ανησυχεί! Πως την καταλαβαίνω!
    Πολύ νόστιμο το φαγάκι σου Έρη, και αυτό το αντιγράφω φυσικά, να δούμε πότε θα τα κάνω όλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα Έρη....να πω ότι δεν μου ήρθε μια λιγούρα κατι σαν υπογλυκαιμία..... ψέματα θα σου πω....καλό το κρασάκι μου 'Ερη αλλά χωρίς φαγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν το έβλεπα πιο νωρίς θα το έφτιαχνα σήμερα κιόλας! το λιμπίστηκα!! θα κάνω μια υπομονή και τις επόμενες μέρες θα είναι στο πιάτο μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρομαι που σας άρεσε, το φαγητό αυτο φτουράει γιατι ειναι μπολικο και χορταστικό!
    Φιλάκια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία συνταγή Έρι! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. its very nice i really like it ,i will try that recipe i like canelonni so much .i have a recipe like that on this link .maybe you can also like it
    here is it
    http://www.flowmagazine.gr/article/view/Cannelloni_with_mince_from_Crete/category/quality_of_life

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/9/12, 3:59 μ.μ.

    Πιστευω ότι ειναι πολύ νόστιμο! Θα το φτιάξω την ερχόμενη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...