Κανελόνια με ανθότυρο, σπανάκι, πιπεριές και γραβιέρα

Μετά απο ενα φανταστικό 4ήμερο γεμάτο βόλτες, επιστρέψαμε στην βάση μας.. Ο καιρός ειναι ακόμη καλοκαιρινός εδώ στο Τορόντο οπότε και εμείς προσπαθούμε να εκμεταλευτούμε τις λιακάδες και να μαζέψουμε λίγη ακόμη βιταμίνη D.
Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η τουριστική μας περίοδος εδώ. Βλέπουμε συνεχώς καινούργια πράγματα και περνάμε πολύ καλά. Ακους μαμα? :)

Πρώτη μέρα λοιπόν στο σπίτι και είπα να φτιάξω ενα αγαπημένο φαγάκι που "φτουράει" όπως λέει και η γιαγιά μου... Ενα ταψάκι λαχταριστά κανελόνια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι, χρωματιστές πιπεριές και νόστιμη μπεσαμέλ γιαουρτιού!





Υλικά



1 πακέτο κανελόνια (αυτά που δεν θέλουν πρόβραση)
500 γρ σπανάκι, πλυμμένο και ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι



Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

3 κουταλιες της σουπας βουτυρο

3 κουταλιες της σουπας αλεύρι
1/2 κεσεδακι γιαουρτι διαλυμενο σε 2 ποτηρια χλιαρο γάλα.
Λιγο μοσχοκάρυδο (Στην μύτη του μικρού κουταλιού)
1 αβγό
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι.




Διαδικασία


Ξεκινάμε βάζοντας ενα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατευουμε να κατεβάσει τα υγρά του και να μαραθεί. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο, ανακατεύουμε εκνέου και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το σκέυος απο την φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο. Το ανθότυρο θα λιώσει και θα γίνει σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και αφηνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.




Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε σε ενα σκεύος το γιαούρτι με λίγο λίγο ζεστο γάλα (οπως στην διαδικασία του αυγολέμονου γιατι το γιαούρτι κοβει..). Σοταρουμε σε αλλο σκεύος σε μέτρια φωτιά,  το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί συνεχίζουμε προσθέτωντας το αλευρι και ανακατεύουμε. Μόλις χρυσίσει το αλευρι, ριχνουμε το μείγμα γιαουρτι-γάλα ανακατεύοντας  στνέχεια με σύρμα. Αποσυρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το αβγό ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα ανακατεύοντας και πάλι...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε μια γεναία δόση απο την μπεσαμέλ και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση του ανθότυρου χτησιμοποιώντας  ενα μικρό κουταλάκι. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφου τελειώσουμε προσθέτουμε απο πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα ακόμη και ψήνουμε τα κανελόνια για 45 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η μεσαμέλ).



Καλή σας Όρεξη!