15/9/11

Εύκολο Cheesecake σε ρολό με πλεξίδα!

Οπως ξέρετε το ανθότυρο ειναι ένα φρέσκο τυρί που πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.. Και επειδή στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα έφτιαξα ενα πανεύκολο γλυκάκι στο πι και φι με το ανθότυρο που περισσεψε απο τα κανελόνια. Είναι ένα cheesecake με μαρμελάδα φράουλα τυλιγμένο σε ρολό με πλεξίδα απο ζύμη για κρουασάν. Το στόλισα με ενα απλό γλάσο απο γιαούρτι και άχνη ζάχαρη και το συνόδευσα με φραουλίτσες. Εσεις αν θέλετε περισσότερη μαρμελάδα στολίστε το με αυτήν ή με σιρόπι φρούτων.. 

Υλικά

1 πακέτο φρέσκια ζύμη για κρουασάν (στα ψυγεία)
250 γρ ανθότυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
Προεραιτικά λίγη βανίλια

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Για το γλάσο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ανακατεύουμε με κουτάλι την κρυσταλλική ζάχαρη με τα τυριά και το αλεύρι.
Ανοίγουμε και απλώνουμε όλη την ζύμη κρουασάν σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψάκι.


Την πατάμε  ελαφρώς με τα χέρια μας στα σημεία που έχει τις ενώσεις ωστε να έχουμε περίπου ένα ενιαίο φύλλο. Απλώνουμε στο κέντρο κατα μήκος 2 κουταλιές απο την μαρμελάδα και απο πάνω προσθένουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των τυριών. Απο πάνω απο το τυρί προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα. Κόβουμε διαγωνίως σε παράλληλες λωρίδες την ζύμη που προεξέχει απο την γέμιση.


Ξεκινάμε να διπλώνουμε τις λωρίδες την μία πάνω στην άλλη δημιουργώντας "πλεξίδα" και κλείνουμε το ρολό μας. Προσέχουμε να μην αφησουμε άνοιγμα στα πλάγια του γλυκού γιατι θα χυθεί η γέμιση. Αφήνουμε λίγα ανοίγματα απο πάνω (μας διευκολύνουν οι πλεξίδες)  ή αφού το τυλίξουμε το τρυπάμε με ενα πιρούνι σε μερικά σημεία πάνω πάνω.


Ψηνουμε το γλυκό για 30 - 35 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου. Μετά το τέλος του χρόνου το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, και με ενα κουτάλι στολίζουμε το γλυκό.



Σερβίρεται σε φέτες με φρέσκα φρούτα..

Καλή Επιτυχία!




16 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα!Μπράβο Καπετάνισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλλιτεχνικόν!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλενάδα έσκισες!!! Ωραία ιδέα, ωραία εμφάνιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εμφανίσιμο είναι Έρη μου, μπράβο!:-) Και πως μου αρέσουν αυτού του τύπου τα "δανέζικα"... γιάμι γιάμι. Ευχαριστούμε Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μάρα, Ξανθή μου, Ερμιόνη απο εδώ, πραγματικά νομίζω δεν ευπάρχει πιο εύκολο γλυκό.
    Οι άντρες μου το λάτρεψαν.. Εγώ όλως παραδόξως δεν ειμαι του γλυκού και μου ειναι ας το πούμε πονοκέφαλος να φτιάξω ενα decent γλυκό.. νομίζω ότι με αφετηρία αυτη τη συνταγή, μπορώ να φτιάξω πολλές παραλλαγές.. Ένα huge εκλερ ας πουμε..lol!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Άννα μου! Η Danish Ζύμη του κρουασάν έχει ενδιαφέρουσα ιστορία.. λόγω απεργίας των εργατών στα αρτοποιεία, οι αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες αναγκάστηκαν να προσλάβουν Αυστριακούς εργάτες οι οποίοι φτιάξαν αυτη τη ζύμη που σήμερα λέμε danish.. Πλέον μεγάλες εταιρείες την πουλάνε φρέσκια στα ψυγεία και σε μορφή για ολόκληρες πίτες και όχι μονο για κρουασάν..
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο! Παλιά είχα φτιάξει με μήλα και τυρί κρέμα αλλά με ανθότυρο δε θα το είχα σκεφτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, έτσι είναι Έρη μου:-) Μου έχουν ξαναπεί την ιστορία. Μάλιστα στη δουλειά υπάρχει και μια "παρεξήγηση" (χαριτολογώντας πάντα) μεταξύ Δανών και Αυστριακών (γυναικών)συναδέλφων για το θέμα που πάντα βγαίνει στην επιφάνεια όποτε έχουμε κάποια συνάντηση και βγαίνουν στο τραπέζι τα κρουασάν και οι καφέδες. Εγώ και οι υπόλοιπες απλώς εκμεταλλευόμαστε το γεγονός για να τσιμπήσουμε κάτι περισσότερο όσο εκείνες διαφωνούν επί του θέματος LOL Φιλιά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια η ιδέα σου Έρη μου!!! Πρέπει να είναι νοστιμότατο!!!! Γεια στα χεράκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χειμωνιάζουν και τα γλυκά σιγά σιγά...αχ αχ!
    Το γλυκό σου σήμερα,μοιάζει με το αγαπημένο μου είδος στρούντελ.
    Στρούντελ με κάποιο είδος φρέσκου τυριού και φράουλες ή άλλο μπέρρυ...Μιάμι μιαμ...ευτυχώς που δεν ήρθα πρώτη,δεν θα έμενε ψίχουλο για κανένα άλλο αναγνώστη!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Θα δοκιμάσω την πλεξούδα σου νεξτ τάιμ!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό φθινόπωρο!
    Το γλυκό σου δελεαστικό, χρωματιστό και εύκολο! Φυσικά και στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, πόσο μάλλον το ανθότυρο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κατά κόρον στη ζαχαροπλαστική!
    Εγώ μερικές φορές αν δεν έχω κρέμα γάλακτος, βάζω μισό μισό εβαπορέ & ανθότυρο, εκτός από σαντιγύ για τα υπόλοιπα νομίζω ότι κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου δοκίμασέτο έχει δίκιο η Darkie γενικά το ανθότυρο ειναι τέλειο για Ζαχαροπλαστική.
    Αννα μου φαντάζομαι το σκηνικό με τις κοπέλες!
    Κική μου, Θαλασσίτσα μου, σας ευχαριστώ!
    Darkieee καλως ήρθες! Τέλεια η ιδέα με το εβαπορέ και το ανθότυρο, σ'ευχαριστώ για την ιδέα θα το κάνω και εγώ!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλή λύση για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο! Φαίνεται θεϊκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έξυπνο και πεντανόστιμο!!!! Πού να πετάξεις τέτοιες μέρες!!!!
    Καλή εβδομάδα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως σε βρηκα!!!!!

    ποσο τελειο φαινεται!!!!! θα το φτιαξω σιγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...