21/9/11

Dutch Baby Pancakes - Τηγανίτες φούρνου με φρούτα

Το συγκεκριμένο Dutch αναφέρεται στους Γερμανούς μετανάστες της Βόρειας Αμερικής. :) Το Deutsch οι Αμερικάνοι το προφέρανε σαν Ντατς και με τα χρόνια έγινε Dutch. Ένα γερμανικό εστιατόριο στο Seattle λοιπόν ξεκίνησε το 1900 να σερβίρει αυτές τις τηγανίτες φούρνου, οι οποίες φουσκώνουν και αμέσως μετά πέφτουν στο κέντρο τους, παρουσιάζοντας μια ""δραμματική" ρουστίκ εικόνα.
 Συννήθως σερβίρονται πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη αλλά θα τις δείτε και με σιρόπι, λεμόνι ή φρούτα. Δεν ειναι γλυκές (εγώ προσθεσα στη ζύμη 1 κουταλιά της σούπας μέλι το οποίο όμως δεν ακουγεται καθόλου στην γεύση) και ειναι ιδανικές για πρωινό..
Ειναι πανεύκολες στην παρασκευή τους, τις βάζετε στον φούρνο και σε 20 λεπτάκια ειναι έτοιμες!










Υλικά (για 6 κουπάκια)


6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 αβγά
1κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κούπα κομμένα φρούτα
6 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Παίρνουμε τα πυρίμαχα κουπάκια μας και βάζουμε απο μια κουταλιά βούτυρο στο καθένα. Τα τοποθετούμε στον φούρνο (ας μην έχει προθερμανθεί ακόμη, δεν μας ενδιαφέρει σε αυτη τη φάση, θέλουμε απλώς να λιώσει το βούτυρο).
Χτυπάμε τα αβγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Φοράμε τα γαντάκια μας και βγάζουμε τα κουπάκια απο τον ζεστό φουρνο. Με ενα πινέλο λαδώνουμε καλά τα τοιχώματα του κάθε μπολ με το βουτυρο που έχει λιώσει. Βάζουμε στο κέντρο απο 1 κουταλιά μαρμελάδα και προσθέτουμε απο πάνω το μείγμα απο τις τηγανίτες που έχουμε έτοιμο. Βάζουμε τόσο μείγμα όσο τα 2/3 της χωρητικότητας που έχουν τα κουπάκια.

Στο κέντρο απο πάνω βάζουμε μερικά κομμένα φρουτάκια.
Ψηνουμε τις τηγανίτες για 20 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Καλή Όρεξη!




14 σχόλια:

  1. Eri μου εξαιρετική ιδέα, ειδικά για το Κυριακάτικο πρωϊνό, που θέλουμε να είμαστε όλοι πιο χαλαροί. Αλλα και για απογευματινό καφεδάκι ή τσαγάκι, εμένα με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.
    Μάλλον θα την φτιάξω πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι θα είναι και πιο υγιεινές επειδή αποφεύγουμε το τηγάνι....καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ιδιαιτερο και νοστημο φαινεται!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μόνο που είναι φούρνου με έχεις κερδίσει! Τέλεια ιδέα για ένα τεμπέλικο Κυριακάτικο πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ για την επισκέψη παιδιά, δοκιμάστε τες, ειναι όπως ακριβώς τα λέτε, κάνουν και για απόγευμα, δεν ειναι πολύ λιπαρές, ειναι ιδιαίτερες και νόστιμες. Οι Γερμανοί μετανάστες της Βορείου Αμερικής είχαν την πολύ ωραία ιδέα να φτιάξουν τις τηγανίτες των Αμερικανών στον φούρνο και να ξενοιάσουν!!
    Τεμπέλικο Κυριακάτικο Πρωινό διαβάζω και ανυπομονώ να έρθει! Φιλάκια, καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρη μου καλησπέρα, προσπαθώ να βρω το mail σου για να σου γράψω και να σου εξηγήσω σχετικά με τις προτάσεις σου για το blog μου και επίσης για κάτι ακόμα που είναι μάλλον λίγο επείγον (για μένα) να σου πω... Που μπορώ να σε βρω; Το δικό μου mail λογικά πρέπει να παρουσιάζεται στο blog, δεν το έχω private.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Έρι μου, πρέπει να είναι πολύ νόστιμα. Θέλω να τα φάω όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο Έρη μου!!! Θα το φτιάξω την Κυριακή το πρωί!! Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!
    Πολλά φιλιάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ πρωτότυπο και φαίνεται και νοστιμότατο! Την αντιγράφω φυσικά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα..."sie sind super"!!!To είπα καλά;Τουλάχιστον προσπάθησα...Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου Έρη μου:-) Τελευταία και καταϋδρωμένη με αυτό το ποστ... αλλά όπως σου είχα υποσχεθεί δεν θα το άφηνα ασχολίαστο! Φοβερή συνταγή αυτή και μπράβο που αναφέρεις και την ιστορία της!! Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε μια παραδοσιακή συνταγή, της δίνειζωή πιστεύω. Φιλιά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/4/12, 4:22 μ.μ.

    Γεια!! Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το blog σου και είμαι κατενθουσιασμένη!! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μαγειρεύεις, οι συνταγές σου και ο τρόπος που τις παρουσιάζεις!΄Εψαχνα μια ωραία συνταγή σε τηγανίτες (ή κάτι παρόμοιο)πέρα από τις κλασικές και αυτή μου έχει ήδη ανοίξει την όρεξη! Μόνο που ήθελα να σε ρωτήσω.. αν επιχειρήσω σε κάποιες να βάλω μερέντα λες να αποτύχουν?? Ή να καθήσει στον πάτο?? Τα φρούτα της original συνταγής είναι κατά τη γνώμη μου τέλεια, αλλά τι να γίνει που έχω μπλέξει με σοκολατοφάγους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι!
    Νομίζω ότι θα γίνουν φανταστικά και με μερέντα, γενικά οι πραλίνες δεν έχουν πρόβλημα στο ψήσιμο. Ε τώρα και στον πάτο να πάει δεν σε πειράζει γιατι αυτά δεν ξεφορμάρονται, τρώγονται μέσα στο βαζάκι οπότε δεν ενοχλεί καθόλου.. Ελπίζω να σας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...