7/10/11

Αυγά μάτια σε κορνίζα για πρωινό!



Ε τώρα πια θα έχετε καταλάβει ότι το θέμα του πρωινού το βλέπω  σαν project και ψάχνω να βρω διάφορες συνταγές. Αν έχετε και εσείς κάποια υπόψιν σας μη διστάσετε να μου στείλετε!
Τα Σαββατοκύριακα προσπαθούμε να τρώμε ενα πραγματικά καλό πρωινό και στην συνέχεια μας "τρώνε" με την σειρά τους οι δρόμοι γιατι όπως καταλαβαίνετε θέλουμε να προλάβουμε τις καλοκαιρίες πριν έρθει ο χειμώνας και κλειστούμε στο καβούκι μας να χαζεύουμε το χιονι απο το παράθυρο..
Τα αυγουλάκια αυτά ειναι πανεύκολα, παιχνιδιάρικα αλλά και τόσο "σοφά" επινοημένα! Το αυγό ψήνεται μέσα στην στρογγυλή τρύπα που έχουμε κάνει στο ψωμί του τοστ και σε χρόνο dt έχουμε ενα αυγό μάτι (ψημένο αναλόγως την προτίμηση μας) μέσα σε μια κορνίζα απο φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί!
Σας το λέω, έχει πολύ πλάκα, ειναι πανέυκολο και νόστιμο! Δοκιμάστε το!!!


Υλικά ( 4 άτομα)

4 φέτες ψωμί για τοστ
4 αυγά
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Μπέικον σε λωρίδες (Προαιρετικά)

Διαδικασία

Το μπέικον μπορούμε να το ψήσουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς, βαζοντάς το σε αντικολλητικό χαρτί. Ψηνουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ενας άλλος τρόπος είναι να το ψήσουμε σε ενα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το λίπος του και να κριτσανίσει. Όταν τελειώσουμε το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, πετάμε το λίπος απο το τηγάνι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και προχωράμε στα αυγά..
Παίρνουμε ενα ποτήρι ή ενα κουπατ και κόβουμε το κέντρο της κάθε φέτας. Κρατάμε το μέρος της ψίχας που κόψαμε.
Βάζουμε λίγο βουτυρο σε ενα τηγανάκι και το κουνάμε να πάει το βουτυρο παντού. Τοποθετούμε την φέτα του ψωμιού και το στρογγυλό κομμάτι της ψίχας. Ψηνουμε για 2 λεπτά και γυρίζουμε τα ψωμιά. Σπάμε ενα αυγό σε ενα μπολάκι και το ρίχνουμε στο τηγάνι μέσα στην τρύπα της φέτας του τοστ.


Σκεπάζουμε με καπάκι (ωστε να ψηθεί καλά το αυγό). Το πόσο ψημένο το θέλει ο καθένας ειναι θέμα προσωπικό.. αλλοι το προτιμούν μελάτο και αλλοι καλά μαγειρεμένο.

Μελάτο
Προσωπικά μου αρέσει κάτι στο ενδιάμεσο, να μην τρέχει ο κρόκος αλλά να ειναι ζουμερός και νόστιμος..

Μέτρια ψημένο ( My favourite)
Οταν λοιπόν το αυγό ειναι μαγειρεμένο όπως το προτιμάμε, μεταφέρουμε με σπάτουλα την φέτα με το αυγό στο πιάτο μαζι με το κομμάτι της ψίχας. Στολίζουμε με το μπείκον και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκων φρούτων!



Καλό Σαββατοκύριακο!!!


24 σχόλια:

  1. Τέλεια ιδέα!θα δοκιμαστει σίγουρα και σύντομα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα καλό είναι αυτό. Μ΄αρέσει. Και όμορφο σαν εικόνα στο πιάτο μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρήγορο, νόστιμο και ευπαρουσίαστο! Ειδικά το μπέικον είναι όλα τα λεφτά! Μπράβο φιλενάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, είσαι φοβερή, που πήγες και το σκέφτηκες??
    Απίθανη ιδέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει πολύ πλάκα κορίτσια, δοκιμάστε το και ειναι και προφανέστατα νόστιμο!
    Ααχαχαχαχαχα Έλενα δεν το σκέφτηκα παιδάκι μου, το είδα σε ενα βιβλίο και εχω την εντύπωση ότι και στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί σε ενα gourmet kids της Ελευθεροτυπίας οπου αν θυμάμαι καλά μαγείρευε ο κυριος Δρίσκας με μικρά παιδάκια..
    Φιλάκια πολλά παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι πρέπει να παρουσιάζουμε ένα ξεχωριστό πρωινό στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
    Σε ευχαριστώ για το μπανερ!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική παρουσίαση Έρη, δεν πειράζει εμείς να τα φάμε για μεσημεριανό, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφη ιδέα! Σχεδόν λυπάσαι να το φας για να μην το χαλάσεις!
    Μπράβο που προσέχεις το πρωινό σας, μην ξεχνάμε ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραιότατο πρωινό και τα φρουτάκια το συνοδεύουν τέλεια!
    Καλό Σ/Κ
    Φιλιά στο μικρουλάκι σας!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελειο πρωινο τα αυγουλάκια με το μπέικον ... σαν να πείνασα .. παω να δω τι έχει το ψυγείο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία ιδέα! Και με διάφορα κουπ πατ θα έχουμε και ποικιλία σχεδίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εριάκι, "έγραψες" πάλι με το χαριτωμένο και χορταστικό και πεντανόστιμο πρωϊνό σου!! Όσοι ζούμε στο εξωτερικό έχουμε την ευκαιρία να το χαιρόμαστε συχνά (μάλλον λόγω αλλαγής νοοτροπίας όσον αφορά στο πρωϊνό) Πολύ καλό και σου χαρίζει ένα χαμόγελο όταν το βλέπεις:-)) Φιλιά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοριτσάκι μου έγραψες πάλι με την πρωτοτυπία σου! Πως μπορεί ένα απλό πιάτο να μεταμορφωθεί σε ... πιάτο gourmet κουζίνας :) Eύγε! Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι έκανες πάλι ατιμούλι:))
    Πολύ ωραίο και πολύ εμφανήσιμο!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πραγματικα πολυ ομορφο!
    Και να μην πεινας θα το φας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλή η ιδέα, ειδικά για κυριακάτικο πρωινό. Συν ότι φαίνεται και πολύ ωραίο στο πιάτο. Καλά, με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλενάδα έλα από τα μέρη μου, έχω κάτι για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραία ιδέα!!! Πέρνα από το blog μου έχω ένα βραβείο για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗς ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ ΠΙΠΕΡΙΩΝ, ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος28/1/13, 12:35 μ.μ.

    Τελεια ιδεα Ερη! Ειμαι καινουργια στην παρεα και πιστευω η ορεξη ξεκιναει απο τα ματια! θα το δοκιμασω σιγουρα! τι ψωμι χρησιμοποιησες; Τελευταια δοκιμασα το κρις κρις ολικης αλεσης και ειναι πολυ νοστιμο λεω να το δοκιμασω με αυτό

    Φιλικά
    Ξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες Ξένια, το κάνω πάρα πολύ συχνά, μας αρέσει πολύ και έχει και πλάκα ακόμη και η ετοιμασία τους. Χρησιμοποιώ πραγματικά ότι ψωμί έχω αλλά συνήθως έχω ένα ολικής άλεσης ή πολύσπορο. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Αυτό δεν θα μου γλυτώσει!
    kathy by anhtomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...