21/10/11

Σιροπιαστό κέικ με μοσχολέμονα και μικρά φρούτα




Ένα λαχταριστό γλυκάκι!!! Ενα θα σας πω, ο γιος μου το τίμησε δεόντως ενώ συννήθως οταν το γλυκό δεν έχει σοκολάτα δεν κάνει τον κόπο να σηκωθεί απο το χαλί και να παρατήσει το αεροπλανάκι και την μπετονιέρα του! Το σιρόπι με το μοσχολέμονο δίνει τέτοια καταπληκτική γεύση στο απλό κατα τα άλλα κεκάκι που όμως το αμύγδαλο στην ζύμη του δίνει ξεχωριστή αέρινη νοστιμιά και τα φρουτάκια έρχονται να δώσουν την φρεσκάδα τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την βρήκα στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου 2009
Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το κεικ
200 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
Ξύσμα απο δυο ακέρωτα μοσχολέμονα ( Εγω χρησιμοποίησα το ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και το ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο)
4 αυγά
170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
200 γρ φρούτα ψιλοκομμένα ( η συνταγή λέει φρούτα του Δάσους τα οποία μπορείτε να τα βρείτε κατεψυγμένα στα περισότερα σουπερ μαρκετ. Εναλλακτικά όμως μπορειτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρουτάκι σας αρέσει απλά το ψιλοκόβετε)

Για το σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
50 γρ νερό
χυμός απο 2 μοσχολέμονα
ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα στρογγυλό ταψάκι.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με την σκόνη αμυγδάλου και το μπείκιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζάχαρη και το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο μέχρι να αφρατέψουν. Ριχνουμε ενα ενα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα απο τα στερεά υλικά μας (αλεύρι-σκόνη αμυγδάλου) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ενα ομοιόμορφο μείγμα. Το αδειάζουμε στο ταψάκι και απλώνουμε απο πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα. Ψηνουμε για 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Οταν κρυώσει το κεικ μας, προχωράμε στο σιρόπι σιγοβράζοντας για λίγα λεπτά τα υλικα του σιροπιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε το κρύο κεικ με το καυτό σιρόπι και αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει..




Καλό Σαββατοκύριακο!!

Λογάκια
Έκανα το λάθος και δεν χρησιμοποίησα όλη την ποσότητα των φρούτων που λέει η συνταγή. Εσεις χρησιμοποιήστε κανονικά τα 200 γρ που χρειάζονται και το αποτέλεσμα θα ειναι εντυπωσιακό. Οταν θα το ξανακάνω θα χρησιμοποιήσω όλη την ποσότητα και θα αλλάξω την φωτογραφία..

11 σχόλια:

  1. Μμμ... Πολύ αρωματικό κέικ! Μπράβο στο γιόκα σου είναι εκλεκτικός με φίνο γούστο!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σιροπιαστό και αρωματικό και νόστιμο!
    Τυχερός ο γιόκας που το απόλαυσε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμο φαίνεται Έρη μου!! Μου αρέσουν τα κέικ με άρωμα και γεύση λεμονιού ή πορτοκαλιού. Το λάιμ, ακόμα περισσότερο. Γειά στα χέρια σου:-) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για την συνταγή...Είναι σαν να το δοκίμασα,σαν να το μύρισα!Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι που το βλέπω στο πιατάκι....μου έρχεται να πέσω με τα μούτρα.....καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάζομαι το άρωμά του! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς βρεθήκαμε Έρη μου!
    Το γλυκάκι σου φαίνεται τόσο λαχταριστό που μου τρέχουν τα σάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Like like και πάλι Like!!
    Φαντάζομαι θα μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω πω!! Μόνο αυτό έχουμε να σου πούμε! Δυο κομμάτια στη Θεσσαλονίκη επειγόντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνεται πολύ ωραίο το κέικ. Ωραία ιδέα μιας και η κόρη τρελαίνεται για κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν η γεύση είναι αντίστοιχη της εμφάνισης πρέπει να είναι υπέροχο κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...