Λαχανιά κοκκινιστή με τουρσί κουνουπίδι και τραγανό φιλέτο ψαριού



Καλή εβδομάδα να έχουμε πάει τελειώνει και ο Οκτώβρης το καταλάβατε?
Για την λαχανιά τα έχουμε ξαναπεί, μαγειρεμένη με λάχανο τουρσί ειναι ένα αρκετά δυνατό και πικάντικο πιάτο που σίγουρα δεν μπορουν να το απολαύσουν όλοι. Απο την άλλη, η λαχανιά μαγειρεμένη με φρέσκο λάχανο δέν έχει αυτη την σπιρτάδα που την βρίσκεις στο λάχανο τουρσί... 

Αυτή τη φορά λοιπόν συνδύασα το γλυκό φρέσκο λάχανο με λίγο απο το πικάντικο τουρσάκι κουνουπίδι, ενίσχυσα κ άλλο την γλύκα με μικρά καροτάκια και σας εγγυώμαι ότι το αποτέλεσμα είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό. Το ψαράκι απλά το έψησα ξεχωριστά και συνόδεψε την λαχανιά μου. Της ταίριαξε γάντι! 


Υλικά ( 4 - 5 άτομα)


1 κρεμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
1 λάχανο κομμένο σε κομμάτια και πλυμμένο
6 μπουκετάκια κουνουπίδι τουρσί πλυμμένα
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ( συν λίγο ωμό στο σερβίρισμα)
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι - Πιπέρι - Λίγη Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά) 


Για το ψάρι


4 - 5 φιλέτα ψαριού
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο


Διαδικασία


Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατευουμε να μαραθεί λίγο το λάχανο και προσθέτουμε τον πελτέ με τον ζωμό. Ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας το λάχανο που και που για 20 λεπτά και προσθέτουμε το τουρσί. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει αρκετά. Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και σερβίροντας ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.


Για το ψάρι
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με λίγο αλάτι και πιπέρι σε ενα ρηχό πιάτο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα μας, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περνάμε στο σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε δυνατό  φούρνο για 15 λεπτά ή τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Καλή Όρεξη!!!