31/10/11

Κουσκουσάκι με πολύχρωμες πιπεριές και φιλέτο ψαριού με κάρυ

Καλή σας εβδομάδα! Εχουμε Halloween σημερα εδώ.. Ειναι η πρώτη φορά που θα ζησω απο κοντά αυτη τη γιορτή, την οποία ξέρω βεβαίως όπως και ο περισσότερος κόσμος απο τις ταινίες.. Μια πρώτη γεύση όμως την έχω πάρει αφού όλα τα σπίτια της γειτονιάς είναι στολισμένα με τρομακτικά φαντάσματα,  jack o lanterns και τα λοιπά.. Η ατμόσφαιρα ειναι καταπληκτική.. Σημερα το βράδυ λοιπόν θα βγάλω τον γιο μου βόλτα στην γειτονιά να μαζέψουμε γλυκά.. Περισσότερα για το Halloween επιφυλάσσομαι αναλόγως την εμπειρία.. 
Να περάσω στην συνταγή τώρα, σας έχω ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι, ενα γεύμα που δεν θέλει ούτε κόπο ούτε χρόνο για να γίνει και σας εγγυώμαι ότι θα το απολαύσετε.. Ελληνικό Θρακιώτικο Κουσκουσάκι μαγειρεμένο σε ζωμό λαχανικών με πολύχρωμες πιπεριές συνοδεία ενός απλού φιλέτου ψαριού σοταρισμένο με κάρυ.
Τα εύκολα και γρήγορα γεύματα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά...



Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κίτρινη και μία κόκκινη πιπεριά
2 κούπες κουσκουσάκι
4 κούπες σπιτικό ζεστό ζωμό λαχανικών* ή απο βιολογικό κύβο
Αλάτι - Πιπέρι
4 φιλέτα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαιντανό στο τέλος.

Διαδικασία


Τοποθετούμε ενα κατσαρολάκι για το κουσκουσάκι σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα 2/3 του κρεμμυδιού, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κουσκουσάκι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κλείνουμε την εστία και αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μολις λιώσει το βουτυρο προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρυ. αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε απο κάθε πλευρά 4-5 λεπτά. Στο τέλος σβήνουμε με λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο το κουσκουσάκι, απο πάνω το ψάρι και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαιντανό.


Καλή Όρεξη!!


* Μπορείτε να δείτε στο τέλος αυτης της συνταγής, πως να φτιάξετε σπιτικό ζωμό λαχανικών.

15 σχόλια:

  1. Πολύ μ αρεσει το κους κους ετσι!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΜΜΜΜ!!! Μου άνοιξες την όρεξη!!!
    Υπέροχο με το κους κους!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!!! Διάβαζα πριν λίγο καιρό ότι στα μέρη σου (στην Ελλάδα) φτιάχνουν στα σπίτια αυτό το κουσκουσάκι ξέρεις κάτι;;πολύ θα ήθελα να το φτιάξω.
    Καλή εβδομάδα και να περάσετε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέτοιες εύκολες και νόστιμες συνταγές μου αρέσουν!
    Τα συνδύασες όλα απίστευτα νόστιμα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. HAPPY HALLOWEEN!

    Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
    Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έρη μου πολύ ωραίο το κουσκουσάκι και το φιλέτο ψαριού, που αν και δεν το λατρεύω γενικά έτσι με κάρυ πρέπει να γίνεται ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟ!!!
    Η πρώτη σου φορά Halloween σου εύχομαι να είναι πολύ όμορφη!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπα φαίνεται τέλειοοο!!!Μπράβο Έρη μου ωραία πρόταση!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ax τι ωραία που θα ζήσεις το Halloween από κοντά! Πρέπει να έχει πολύ πλάκα! Πήραμε και τη μερίδα μας από το κουσκουσάκι και σε φιλούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν άσπρο χαβιάρι μοιάζει Eri μου.
    Πολύ ωραίο βγήκε στην φωτογραφία :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έπρεπε αφού αναφέρεις το Halloween να βάλεις κάποια συνταγή με κολοκύθα, χε χε! :)
    Αλλά μια χαρά είναι και το κους κους με το ψαράκι και τα λαχανικά!
    Καλή βδομάδα, καλά να περνάς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω να περάσατε καλά! Θέλουμε και τις δικές σου εντυπώσεις αλλά και του μικρού:)
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ πολύ φίλοι, ειναι πολύ νόστιμο πιατ΄πακι πραγματικά, αν έχετε ζωμό ψαριού φτιάξτε με αυτον το κουσκουσάκι!
    Μαρία μου περάσαμε πολυ ωραία!
    Darkie το ξέρω βρε αλλά είπαμε ειμαι πολύ ανάποδος άνθρωπος.. Κολοκύθα έχω την Παρασκευή.. χαχα
    Φιλάκια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία ιδέα Eri!!Θα το φτιάξω...πρέπει να είναι πολύ νόστιμοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...