9/11/11

Χοιρινό κατσαρόλας με λαχανικά και αρωματικό ρύζι


Αγαπημένο εύκολο φαγάκι σήμερα μαζί με κάποιες πληροφορίες και οδηγίες για το ρύζι basmati.
Χοιρινό στην κατσαρόλα με καρότα, μανιτάρια, πράσα, σέλερι, σε μια πλούσια σάλτσα συνοδεία αρωματικού ρυζιού.. Το basmati είναι η πιο υγιεινή επιλογή λευκού ρυζιού που μπορείτε να κάνετε, γιατι σε σχέση με τα άλλα ρύζια έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και περισσότερες φυτικές ίνες.
Εκτός απο την συνταγή, να σας πώ ότι ο Chef Jeff χαρίζει δωρεάν και ηλεκτρονικά  το νέο βιβλίο μαγειρικής του που θα κυκλοφορήσει, με την διαφορά ότι στην ηλεκτρονική έκδοση δεν υπάρχουν φωτογραφίες.. Υπάρχουν όμως όλες οι συνταγές αν θέλετε να τις διαβάσετε.. Οι συνταγές γινονται γρήγορα, με λίγα υλικά και υπάρχουν και διατροφικές πληροφορίες για κάθε πιάτο...Το βιβλίο ειναι στα Αγγλικά..
Για να το κατεβάσετε θα πάτε σε αυτό το link  θα καταχωρήσετε στο πλαίσιο δεξιά το email σας και εκεί θα σας έρθει άλλο link για το download..



Υλικά


700 γρ χοιρινό για κατσαρόλα σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 πράσα πλυμμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε 300 γρ ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 1/2 κούπα μανιτάρια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε λωρίδες
1 κιτρινη πιπεριά σε λωρίδες
Για το ρύζι
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κούπες κρύο νερό
1 αστεροειδής γλυκάνισος 
Αλάτι


Διαδικασία


Τοποθετούμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά απο όλες τις πλευρές. Δεν βιαζόμαστε να γυρίσουμε το κρέας, θέλουμε να πάρει αυτο το χρυσοκαφέ χρώμα της νοστιμιάς!
Αφαιρουμε το κρέας και το αφηνουμε στην άκρη σκεπασμένο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.. Σβηνουμε με τον ζωμό και επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε το χοιρινό σκεπασμένο για 1 ώρα και 1 τέταρτο. ενδιάμεσα ανακατεύουμε που και που. Μετά το πέρας του χρόνου, προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα τέταρτο με 20 λεπτά και σβήνουμε την εστία.
Εντωμεταξύ βάζουμε το ρύζι σε αλατισμένο κρύο νερό μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τοποθετουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφηνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Δεν ανοιγουμε το καπάκι όσο μαγειρεύεται και όταν περάσει ο χρόνος, πάλι δεν ανοίγουμε το καπάκι τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αυτος ο τρόπος θα επιτρέψει στο ρύζι να ψηθεί στους ατμούς του και να ειναι αφράτο τόσο στην επιφάνεια όσο και στα κάτω στρώματα. Οταν ανοιξουμε το καπάκι, το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας ενα πιρουνι.
Σερβίρουμε το ρυζάκι με το χοιρινό..






Καλή Όρεξη!


18 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή!!! Καλημέραααααααα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν Έρη κι άρχισα δίαιτα... Φαίνεται τέλειο και όχι μόνο επειδή πεινάω χαχαχα. Φιλιά. (Τέλειο το βιβλίο του Oliver)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Έρη! Υπέροχο το έκανες και λατρεύω τον αστεροειδής γλυκάνισο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω τις συνταγές που συνδυάζουν κρέας με λαχανικά! Η δική σου τα έχει όλα... γεύση, χρώμα, άρωμα!
    Ευχαριστούμε και για το βιβλίο φιλενάδα! Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα πλούσιο πιάτο, με ένα σωρό αγαπημένα υλικά και σαλτσούλα που πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο το πιάτο σου Έρη, όλο χρώματα και αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @
    Eri,
    το υπέροχο φαγάκι, γίνεται άραγε και με άλλο κρέας ;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ερη μου τί τέλειο το πιάτο σου!!! Με έβγαλες από τη σκέψη για τη Κυριακή, είναι ό,τι πρέπει...πεντανόστιμο!!!!! Να είσαι καλά και γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο και λαχταριστό...και να δεις που σκέφτομαι σοβαρά την μετανάστευση...Φιλια Καπετάνισσα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύκολο μπορεί να είναι όπως λες αλλά είναι αγαπημένο, πεντανόστιμο και από τις φωτογραφίες σου φαίνεται πλουσιότατο! Και ο αστεροειδής γλυκάνισος πολύ τσαχπινιά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω λόγια.... Ο συνδυασμός των υλικών είναι τέλειος και με κέντρισε ιδιαίτερα ο αστεροειδής γλυκάνισος!! Γειά στα χέρια σου!!! Φιλάκια:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια παιδιά, ο αστεροειδής γλυκάνισος ενισχύει το άρωμα του basmati και έτσι το ρυζάκι γίνεται πραγματικά υπέροχο..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μμμμιάμ...φανταστικό φαλινεται...μου τρέχουν τα σάλια..και μ'αρέσει το κρέας με τα λαχανικά...Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο, το συνηθίζω, γιατί το αγαπούν πολύ τα παιδιά!
    Υπέροχα το παρουσίασες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λοιπόν θα το κάνω...
    αλλά όχι με μπασμάτι,έχω ρύζι από τη θεία δικό της,αράντιστο και ακατέργαστο...
    μπορεί να μην έχω το άρωμα του μπασμάτι ακριβώς,αλλά είμαι σίγουρη πως θα πάρει τα αρώματα του κρέατος και του γλυκάνισου...
    φιλιά Εράκι...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραίο το φαγάκι σου Έρη μου! Το κρεατάκι με τα λαχανικά δεν το συζητώ, το δε μπασμάτι είναι το αγαπημένο μου ρύζι, ( ο γλυκάνισος δεν μου αρέσει) μη σου πω ότι 3 φορές την εβδομάδα τρώω μόνο αρωματικό μπασμάτι ανάλατο με γιαούρτι, για αποτοξινώσει, τι να κάνω μου αρέσει το φαγητό, γιαυτό και εγώ κάθε 2 μέρες ρύζι με γιαούρτι όλοι μέρα, άντε με την ευκαιρία σου είπα και μία δίαιτα!!!! πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/4/13, 3:02 μ.μ.

    Ahaa, its good conversation on the topic of this paragraph at this place at this webpage, I have read all that,
    so at this time me also commenting here.

    Also visit my site - agoda coupon codes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...