Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τας Κεμπάπ και δυο δωράκια


Τι κάνετε? Χάθηκα λίγο αυτη την εβδομάδα, είχα διάφορα θέματα που τρέχανε και μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και τα γεννέθλια του Κώστα ο οποίος προχθές έγινε 3 ετών! Ειλικρινά ξέρω ότι ακουγεται τόσο συνηθισμένο αλλά μου φαινεται σαν μόλις χθες ότι ηταν βρέφος..!
Σημερα σας έχω μαμαδίστικο φαγητό, απλό και πεντανόστιμο απο τα αγαπημένα μου! Τας κεμπάπ λαχταριστό, τρυφερό, αρωματικό με χιονάτο και βουτυράτο ρυζάκι. Φυσικά σερβίρεται και με απαλό πουρέ! Μετά την συνταγή σας έχω δυο βιβλία δωράκια για δυο τυχερούς και τις λεπτομέρειες για το πως θα τα κερδίσετε.. Προς το παρόν πάμε στην συνταγή..

Υλικά

500 γρ μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτήρι πολτό ντομάτας ή 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
5 ολόκληρα μπαχάρια
8-10 ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 φύλλο δάφνης
1 κουταιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη (προαιρετικά)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προαιρετικά 1/2 κούπα ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά
 Αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε 3 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μολις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος πλυμμένα, στεγνωμένα, αλατισμένα και τα ροδοκοκκινίζουμε απο όλες τις πλευρές. Δεν βιαζόμαστε να τα γυρίσουμε, θα ξεκολλάνε εύκολα όταν είναι έτοιμα να γυρίσουν.
Αφού ροδοκοκκινήσουμε το κρέας το αφαιρουμε απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πιάτο σκεπασμένο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα καραμελώνουμε.
Προσθέτουμε και πάλι το κρέας μαζί με τα ζουμάκια του, προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, ζεστό νεράκι ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας, το ξύδι, τα μπαχαρικά,την δάφνη, την ζάχαρη και αλατίζουμε.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για μία ώρα και 30 λεπτά ή ωσπου να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρεατάκι.  Αν χρησιμοποιήσουμε και τις γλυκές πιπεριές τις προσθέτουμε στο φαγητό το τελευταίο μισάωρο.
Για το ρύζι, εγώ χρησιμοποίησα Basmati. Βάζουμε μια κούπα ρύζι σε ενα κατσαρολάκι, προσθέτουμε δυο κούπες κρύο νερό, αλάτι και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν πάρει βράση, προσθέτουμε 1 κουταλιά βουτυρο, χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Οταν περάσει ο χρονος βγάζουμε το κατσαρολάκι απο το μάτι και αφηνουμε το ρύζι με το καπάκι του να αφρατέψει τουλάχιστον 10 λεπτά με ένα τεταρτο.
Καλή Όρεξη!!!



Και τώρα πάμε στα δωράκια!!!
Ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό να δώσω δωράκια απο το Captain Cook, επιτέλους ήρθε η στιγμή μια και προχθές είχε γεννέθλια ο μικρός μου και αυριο γιορτάζω εγώ..
Λοιπόν διάλεξα δυο διαφορετικά βιβλιαράκια, ένα με διάφορα γλυκά, cakes, cupcakes για παιδιά και ένα με θέμα τις σούπες και τους ζωμούς. Το πρώτο είναι ένα βιβλίο με απίθανες συνταγές και πληροφορίες για την ζαχαροπλαστική και έχει θέμα γλυκά που αγαπάνε τα παιδιά. Το δευτερο έχει ότι μπορείτε να φανταστείτε για σούπες και ζωμούς που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι στην μαγειρική.

1. Sticky, Chewy, Messy, Gooey Treats for Kids!



2. Soup Bowl! 



Λεπτομέρειες και Όροι για τα δωράκια

Καταρχην να σας πώ ότι τα βιβλία είναι στα Αγγλικά και ελπίζω να μην είναι πρόβλημα αυτό για κάποιον. To giveaway θα είναι ανοιχτό εώς και τις 21 Δεκέμβρη. Για να πάρετε μέρος αφήστε μου ένα μηνυμα σε αυτην την ανάρτηση. Δικαίωμα στο giveaway έχουν μόνο οι κάτοικοι Ελλάδος και χίλια συγνώμη στους φίλους που μπορεί να μένουν στο εξωτερικό.. Αν θέλετε να έχετε διπλή ή και τριπλή ευκαιρία στο να κερδίσετε ένα απο τα βιβλία, ακολουθήστε με στο twitter ή κάντε like στην σελίδα μου Cooking Mates στο Facebook και στην συνέχεια γράψτε μου πάλι εδώ ότι με ακολουθήσατε στο twitter ή κάνατε like στην σελίδα στο Facebook. ελπίζω να μην σας ζάλισα με τις λεπτομέρειες.. Νομίζω αυτά είναι όλα!

Καλή επιτυχία!