7/12/11

Αρωματική Καροτόσουπα με Καραμελωμένο Ginger



Σουπίτσα σήμερα. Θρεπτική, νόστιμη ότι πρέπει για πρώτο πιάτο, ακόμη και σε γιορτινό τραπέζι.
Την συνταγή την κάνω εδώ και πολύ καιρό και ήρθε η ώρα της να πάρει την θέση που της αξίζει στην συλλογή. Τα λαχανικά παίρνουν θαυμάσια γεύση απο το ψήσιμο των λαχανικώνσ τον φουρνο και το κρασί έρχεται να δώσει μια φίνα γευση. Η συνταγή ειναι της αγαπημένης Μυρσίνης Λαμπράκη και δημοσιεύθηκε στον γαστρονόμο τεύχος 42 Οκτώβριος 2009. Η αλλαγή μου ειναι ότι δεν χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών και χρησιμοποιώ ζωμό απο κοτόπουλο. Το τζίντζερ το καραμελώνουμε ξεχωριστά και το προσθέτουμε στο τέλος σαν γαρνιτούρα.


Υλικά

3 μεγάλες πατάτες
8 μεγάλα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
2 φλιτζάνια του κρασιού λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι κάρυ ή κόλιανδρο
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλάκια καρότο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμούς. 
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κατσαρολάκι με άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν.
Απλώνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ενα ταψί και περιχύνουμε με το κρασί, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κάρυ ή το κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι. Ψηνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις αφηνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά μαζί με τα ζουμάκια απο τον φουρνο σε μία κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με την ράβδο μπλέντερ ( ή τα περνάμε απο το μουλτι). Προσθέτουμε τις πατάτες, τον μισό ζωμό και πολτοποιούμε και πάλι. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και διορθώνουμε την γεύση.
Σε ενα τηγανάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τζίντζερ, το καρότο και την ζάχαρη. Τα σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα λαχανικά. Αν θέλετε προσθέτετε και μια κουταλιά γιαούρτι στο σερβίρισμα και πριν τα καραμελωμένα λαχανικά.

Καλή Όρεξη! 



10 σχόλια:

  1. Η αληθεια εινια πως στο σπιτι μας δεν τις συνηθιζουμε τετοιες σουπες και ειδικα για πρωτο πιατο, αλλα προσωπικα θελω πολυ να δοκιμασω... ποιος θα τη φαει δεν ξερω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε Κυριακή τρώμε σουπίτσα για πρώτο πιάτο επειδή τις άλλες μέρες τα ωράρια δεν επιτρέπουν να μαζευόμαστε! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά με τις σούπες έχω φάει σκάλωμα τον τελευταίο καιρό! Είναι και ο χειμώνας που τις τραβάει! Μ' αρέσει η σούπα σου φιλενάδα! Καροτάκι, τζίντζερ, αγαπημένα υλικά! Πρέπει να είναι κάπως γλυκιά και παράλληλα λίγο πικάντικη! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάω, γιατί έχω ετοιμάσει μια καροτόσουπα εδώ και δυο βδομάδες.
    Πάνω που είπα να την ποστάρω, βάζει η Κικίτσα (Tante Kiki) την δική της.
    Λέω άσε να περάσουν λίγες μέρες.
    Τώρα βλέπω την δική σου, ξαναλέω άντε να περάσουν λίγες μέρες,
    Στο τέλος θα την φάω μόνη μου χα χα χαα!
    Δεν πειράζει, ευκαιρία να δοκιμάσω από τις νοστιμότατες δικές σας!
    Εγώ βάζω και λίγο κύμινο, της πάει πιστεύω!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι ωραία σουπίτσα! Και λατρεύω τα καροτάκια οπότε θα δοκιμαστεί άμεσα...

    Καλό βράδυ, πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρη μου όντως αρωματική και πολύ θρεπτική!!!!!Τέλεια!!!!Καλό βράδυ!!!!Φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερή σουπίτσα! Καρότο, κάρυ, τζίντζερ θα μοσχοβολάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. i really like the sound of this recipe and i will be archiving it for future use..thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχηηηηη και πεντανόστιμηηηη! Μοσχοβόλισε κι έτρεξα Έρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι σε περιμένει στο blog μου. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...