Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος φίλοι μου!
Η πρώτη συνταγή της νέας χρονιάς είναι διαφορετική απο τα συννηθισμένα, με υλικά που τα βρίσκουμε εύκολα. Μη φοβηθείτε να την φτιάξετε, αν και είναι διαφορετική, η γεύση της δεν θα σας φανεί παράξενη και ξένη. Είναι μια πεντανόστιμη και θρεπτική σουπίτσα. Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 πράσα πλυμμένα και κομμένα σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1/2 κούπα γάλα καρύδας
500 γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγγόν
Ξύσμα απο μισό μοσχολέμονο ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Αλάτι - Πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι με το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι σκορπίζοντάς το με το κουτάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, το ψάρι, το εστραγγόν, το ξύσμα και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά να βράσουν τα θαλασσινά και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε.Τέλος πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μοιράζουμε την σούπα στα πιάτα.
Καλή Όρεξη!!!