16/1/12

Σαλάτα Πλιγούρι με Χρωματιστές Πιπεριές και Ψητό Χαλλούμι



 Καλή εβδομάδα! Δευτέρα σήμερα και μια σαλατούλα επιβάλλεται.. Ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο ε και αν το παρακάνατε και λίγο δεν πειράζει.. Γι αυτο είμαι εγώ εδώ βρε!  Παρασκευές διαολάκι και Δευτέρες άγγελος! 
Αγαπώ πολύ τις σαλάτες ταμπουλέ και μου αρέσει πολύ να τις αλλάζω, να προσθέτω υλικά και να πειραματίζομαι. Δεν θυμάστε (και γι αυτο είμαι εγώ εδώ βρε!), αλλά πέρσι σας έκανα μια  ταμπουλέ με φακές η οποία είναι απο τις αγαπημένες μου σαλάτες. Σημερα σας έχω μια διαφορετική πρόταση πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή αλλά με δυο πεντανόστιμες προσθήκες.. Ψητές πολύχρωμες πιπεριές και Θεικό ψητό χαλλούμι. Το χαλλούμι απο την αγαπημένη Κύπρο είναι πραγματικά μακράν το καλύτερο τυρί για ψήσιμο και για του λόγου το αληθές προχωρώ....

Υλικά

1/2 κούπα πλιγούρι 
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο (αν υπάρχει, και χωρίς τον δυόσμο είναι νόστιμη)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 φέτες χαλλούμι
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
4 κουταλιές εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο νερό για 2 ώρες. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαιντανό και δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, προθέτουμε αλάτι - πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς. Μόλις πάρουν χρώμα τις προσθέτουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στην γκριλιέρα και την κουνάμε ωστε να πάει παντού. Τοποθετούμε το χαλλούμι και περιμένουμε να πάρει χρώμα και αυτά τα ωραία σημάδια της σχάρας και το γυρνάμε με προσοχή. Μόλις ψηθεί το τυρί, το τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι..


Καλή Όρεξη και Καλή Εβδομάδα!!


34 σχόλια:

  1. Φαινεται πολύ νοστημη και μ αρεσουν κι εμενα πολυ αυτες οι σαλατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη Ελπινίκη μου, δοκίμασε την!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ λατρεύω το πληγούρι αλλά και το χαλούμι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανταστικά προιόντα Λίλα μου, πραγματικά! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσει τούτη η σαλατούλα σου Eri. Στην επόμενη μαγειρική μου εξόρμηση με πληγούρι (γιατί πρόσφατα έφτιαξα φαγητό) θα την ετοιμάσω έστω και για μένα μόνο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τέτοια σαλάτα, δεν χρειάζεται άλλο πιάτο στο τραπέζι! Υπέροχη Eri μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τέλειο για ελαφρύ γεύμα Αγγελική μου, έχεις δίκιο!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Έρη και καλή εβδομάδα! Εξαιρετική η σαλάτα σου, τέλεια για ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ γεύμα! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου, φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Έρη μου, καλή εβδομάδα να έχεις!Η σαλάτα σου είναι υπέροχη, ωραία χρώματα και αγαπημένες γεύσεις!!!Μπράβο σου!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Ελένη μου, σ'ευχαριστώ πολυ!

      Διαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω ότι το χαλούμι ψητό είναι θεϊκό!!!
    Αλλά και όλη η σαλατούλα σου είναι μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεικό πραγματικά όταν το απολαμβάνεις ζεστό απο το ψήσιμο, είναι υπέροχο! Φιλάκια Ελενά μου!

      Διαγραφή
  8. Το χαλούμι μου αρέσει αλλά το πλιγούρι όχι και τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Βασούλα μου, μην το χρησιμοποιήσεις! Ψιλοκόψε αγγουράκι και ξερό κρεμμυδάκι στην σαλάτα και είσαι έτοιμη!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία! :)))
    Το χαλλουμι είναι το μόνο πράγμα που φέρνω μαζι μου απο Κύπρο. Δυσκολο να το αποχωριστώ! Θα την δοκιμάσω την σαλάτα οπωσδήποτε! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το αγοράζω απο εδώ Πρασινάδα μου! Πως το διατηρείς? Φτιάξτην και αν σου αρέσει βάλτην και στο blog σας! Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Τα φέρνω και τα βάζω στην κατάψυξη και οταν το πεθυμήσω βγαζω ένα και σε λιγες ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση! :)

      Διαγραφή
  10. Αν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ πλιγούρι τι θα πεις?? φαίνεται πολύ καλή η πολύχρωμη σαλατίτσα σου και λέω να τη δοκιμάσω! Φιλάκια και καλή εβδομάδα! ματς μουτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις είναι munchy munchy :)

      Διαγραφή
  11. ΕΡΙ ΜΟΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Εφη μου γλυκιά, σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραίος και υγιεινός συνδυασμός Έρι. Όσο για τις μέρες...πάντα η εβδομάδα ξεκινά με τις καλύτερες διαιτητικές προθέσεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, Vita mου πραγματικά, ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις! Σ'ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  13. Ωωωωωχ Έρη μου, είναι θεϊκός ο συνδυασμός σου και τα υλικά του λατρεμένα!!! Έγραψες πάλι!!!! Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο Έρη μου αγαπημένη!!!!Μου αρέσει πολύ το χαλούμι,αλλά πλιγούρι δεν έχω δοκιμάσει.Καλό βράδυ,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εσυ βρε δεν έχεις δοκιμάσει? Να δοκιμάσεις, πιστεύω θα σου αρέσει.. Φιλάκια Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικός συνδιασμός!!!
    Το πληγούρι μ' αρέσει πολύ!
    Και μάλιστα θα την φτιάξω για βραδινό, απλά αντι για χαλούμι θα βάλω φορμαέλα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια θα είναι και με την φορμαέλα! Ευχαριστώ Εύα που πέρασες!

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...