Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα Ελαιολάδου με μέλι και σοκολάτα


Χαιρομαι πολύ που τα περσινά μπισκότα με βρώμη και σοκολάτα αλλά και τα μπισκότα "Κουκουβάγια" πηγαίνουν τόσο καλά και απο ότι μου λέτε είστε πολύ ευχαριστημένοι απο τις συγκεκριμένες συνταγές.. Τι λέτε να δοκιμάσουμε μία λίγο πιο υγιεινή μια και τα σημερινα μπισκότα δεν περιέχουν βούτυρο?
Λόγω του ότι έχω στο σπίτι μικρό παιδί, ψάχνω και συνεχώς δοκιμάζω συνταγές για μπισκότα, κουλούρια και τα λοιπά. Έτσι όταν μίλησα με την φίλη μου Βενετία και την ρώτησα αν ξέρει κάποια συνταγή για μπισκότα για τον μικρό μου,  εκείνη μου έδωσε μία πολύ ωραία για μπισκότα πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς. Τέλεια? Για μένα ναι. Για τον μικρό μου όμως ένα μπισκότο που δεν περιέχει σοκολάτα αντικρύζει μια 99% πιθανότητα απόρριψης....
Ετσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να κάνω δυο μικρές αλλαγές στα μπισκότα της Βενετίας.. Πρόσθεσα μέλι στην συνταγή και μερικές σταγόνες μαυρης σοκολάτας.. Έτσι μείναμε όλοι ευχαριστημένοι!

Υλικά (20 - 24 μπισκότα)

1/2 ποτηρι ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ζαχαρη καστανη
2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 αυγο
2 κουταλιές της σούπας κανελλα
χυμο και ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
μισο κουταλάκι του γλυκού  αλατι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1 κουπα αλευρι ολικής ή λευκό
1 κουπα νιφάδες βρωμης
1/3 κούπας δάκρυα σοκολάτας
1/2 κουπα ξηροι καρποι μικρα και μεγαλα κομματια


Διαδικασία

Χτυπαμε ελαφρα την ζαχαρη και το μέλι με το λαδι και στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό. συνεχίζουμε με την κανέλα, το ξύσμα τον χυμό, ανακατεύουμε. 

Στην συνέχεια προσθέτουμε την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, την σοκολάτα και τέλος το αλέυρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μπείκιν.
Θα έχουμε μία κολλώδη ζύμη την οποία θα αφήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για μια ώρα.
Μετά το πέρας της ώρας πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια ή χρησιμοποιούμε ενα κουτάλι (εγώ χρησιμοποίησα κουτάλι) μπαλάκια απο την ζύμη και τα στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί πατώντας τα να πλατύνουν.

Ψήσιμο.. Η Βενετία μου είπε ότι ψήνει τα δικά της 20-25 λεπτά στους 180 με αέρα..
Τα δικά μου τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στα 12 - 15 λεπτά ήταν έτοιμα χωρίς αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα (όταν τα βγάλετε θα ειναι μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν).



Βενετία μου σ'ευχαριστώ πολύ!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!