Μεσογειακή Σαλάτα με Κριθαράκι



Καλοκαίριασε νωρίς. Αν και δεν έχει φτάσει ακόμη η εποχή που δεν θέλω να δω φούρνο μπροστά μου (βλέπε μέσα Καλοκαιριού), ο καιρός είναι τόσο καλοκαιρινός που ο οργανισμός μας τραβάει σαλατούλες. Έτσι σήμερα σας έχω μια απλή αλλά πεντανόστιμη σαλάτα με κριθαράκι η οποία είναι ιδανική ως ενα ελαφρύ γεύμα από μόνη της αλλά συνοδεύει άριστα ψητό κρέας ή ψάρι. Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολυ γευστική και κοντά στην δική μας χωριάτικη σαλάτα, μπορείτε να την φτιάξετε και να την συντηρήσετε στο ψυγείο 1-2 μέρες. 

Υλικά ( 6 - 8 μερίδες)

2 κούπες μέτριο κριθαράκι
1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κομματάκια
8-10 ελιές Καλαμών κομμένες σε κομματάκια
1/2 κούπα λιαστές ντομάτες (ή 1 φρέσκια ντομάτα) ψιλοκομμένες
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ θρυμματισμένη φέτα
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο
Για την βινενγκρετ
1/2 ζουμερό λεμόνι - τον χυμό του
1 κουταλιά της σούπας ξύδι απο κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας σε υγρή μορφή
6 - 8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μια τσιμπιά ρίγανη ξερή 
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την πιπεριά με το αγγούρι, τις ελιές, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την φέτα.
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζουμε και το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα ποτηράκι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και περιχύνουμε την σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο και μαϊντανό.


 Καλή Όρεξη!