30/5/12

Τάρτες με Μοτσαρέλα Ντομάτα και Βασιλικό ( Caprese Tartlets)



Σήμερα σας έχω μια απλή και πανεύκολη συνταγή για μπουφέ η οποία όμως είναι εμφανίσιμη και πολύ νόστιμη αφού περιέχει τον συνδυασμό ντομάτα, πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα. Όταν μάλιστα αυτά τα υπέροχα Μεσογειακά υλικά ξαπλώνουν πάνω σε αφράτη σφολιάτα και ροδοκοκκινίζουν όλα μαζί μέσα στην θερμότητα του φούρνου, το ορεκτικό μας είναι αξεπέραστο. Τα κομματάκια της ελιάς συμπληρώνουν το γευστικό αποτέλεσμα ενώ το φρέσκο αρωματικό φυλλαράκι του βασιλικού έρχεται να διακοσμήσει την έτσι κ αλλιώς καλή εμφάνιση της τάρτας.

 Υλικά  (Αναλόγως το μέγεθος που θα επιλέξετε για τις τάρτες)

5-6 μέτριες ντομάτες  κομμένες σε σχετικά χοντρές φέτες
2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (δείτε στο τέλος της συνταγής)
500 γρ σφολιάτα
Μοτσαρέλα 
8 ελιές  ψιλοκομμένες
Μερικά φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού

Διαδικασία

Βάζουμε τις φέτες της ντομάτας σε σακούλα μαζί με το πέστο και κουνάμε την σακούλα (όχι δυνατά να μην διαλυθούν οι ντομάτες) ώστε να καλυφθούν οι ντομάτες. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (τις άφησα από το προηγούμενο βράδυ).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι (λίγο πιο μεγάλο απο το μέγεθος της ντομάτας)  κόβουμε στρογγυλά κομμάτια απο την σφολιάτα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι τα δισκάκια σφολιάτας που κόψαμε ( για να φουσκώσουν ομοιόμορφα)  και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αυτά θα φουσκώσουν αλλά δεν ανησυχούμε, μόλις βάλουμε τις ντομάτες, την μοτσαρέλα και τα ψήσουμε, θα πάρουν το σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Στα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψάκι απο τον φούρνο και τοποθετούμε σε κάθε ταρτάκι μία ροδέλα ντομάτας με μια λεπτή φέτα μοτσαρέλα ή μια κοφτή κουταλιά της σούπας τριμμένη. Συμπληρώνουμε με λίγο πιπεράκι και επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια γυρίζουμε τον φούρνο στο grill στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρέλα, περίπου 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, στολίζουμε με τις ψιλοκομμένες ελιές, το φυλλαράκι βασιλικού και σερβίρουμε.


Καλή Όρεξη!

Λογάκια για το πέστο

Μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας σάλτσα πέστο που θα φτιάξετε μόνοι σας χτυπώντας στο μούλτι 2 φλιτζάνια βασιλικό πλατύφυλλο, 1 σκελίδα σκόρδου, 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να έχετε μια απαλή πάστα.
Στα super-market υπάρχει έτοιμη σε μικρό βαζάκι. Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο για διάφορες συνταγές..


30 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Έρη μου!
    Πολύ μυρωδάτα αρχίζει η ημέρα μου, σε ευχαριστώ πολύ! Εύκολα και πολύ νόστιμα τα ταρτάκια, με υπέροχα Μεσογειακά υλικά, που τα λατρεύω.
    Θα τα δοκιμάσω, γιατί τα υλικά υπάρχουν κι εδώ.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστικές δείχνουν!!!!! Καλημέρααααα :) φιλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειαααααααααα..καλημέρα έρη..φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιάζουν με μικρά πιτσάκια!
    Υπέροχος συνδυασμός υλικών και γεύσης στα ταρτάκια σου Ερη!

    Τα τρώω χαραλά όλα!!
    Μου αρέσουν πολύ αυτές οι πανεύκολες συνταγές της στιγμής!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα !!

    Για πιο ευκολία θα πρότεινα τα έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια που υπάρχουν εδώ στα σ/μ.

    Πολύ ωραία ιδέα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίες Μεσογειακές γεύσεις!!! Τέλειο αποτέλεσμα!!! Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερη μου υπέροχες, απο εμφάνιση σκίζουν, αλλά και απο γεύση φαντάζομαι!!!
    Ωραία ιδέα!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω λόγια, είναι καταπληκτική συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι' ένα, και δύο, και τρία... και τέσσερα παιδιά!
    Όχι λάθος...ταρτάκια ήθελα να πω!
    Τα είδα πρωί-πρωί και άρχισα να "τραγουδώ" ότι μου κατέβει Έρη μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν πρέπει να σε διαβάζω πρωϊ. Αν είναι όσο ωραίες φαίνονται θα μπορούσα να φάω ένα ολόκληρο ταψί. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαχταριστό μεζεδάκι τσακ μπαμ!!!
    Γεμάτο μεσογειακές γεύσεις και αρώματα!
    Σούπερ νόστιμο Ερη μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύκολα, εμφανίσιμα και νόστιμα ταρτάκια!
    Η χαρά της μαγείρισσας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιαμ μιαμ μιαμ!!!
    Θα τα δοκιμάσω Έρη μου, πολύ ωραία δείχνουν!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ωραία ιδέα και η σφολιάτα! συνήθως τις φτιάχνω με τις αραβικές πίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τελεια παιρνω 5,6 που εχω κατι λιγουρες απογευματινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχη πρόταση! Έμεινε ένα πιτσάκι και για μένα; Ένα ψίχουλο έστω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύκολο και νόστιμο το μεζεδάκι σου Έρη. Φαντάζομαι και τι ωραία γεύση που θα έχει!! Καλή πρόταση για μπουφέ.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί ωραία ταρτάκια. Πολύ καλοκαιρινές γεύσεις! Κι οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ νόστιμα και εμφανίσιμα επίσης. Πολύ εύκολη συνταγή και πολύ χρήσιμη για μπουφέ.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μυρωδάτες οι ταρτούλες σου Έρη μου... ωραίες για σνακ!! Πολύ εύκολες κι εμφανίσιμες!! Θα τις φτιάξω για μπουφέ... Τέλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια μπυρίτσα και τρία σφολατίνια- μοτζαρέλλα στο 4 παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ωραία τα ταρτάκια και πολύ καλοκαιρινά. Πρέπει να μοσχοβολάνε όταν τα βγάζεις από το φούρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλειες οι ταρτούλες, νόστιμες γεύσεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πρόταση σου είναι τέλεια Ερη μου, θα εκτελεσθεί λιαν συντόμως.

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ωραία τα ταρτάκια σου. Νόστιμες γεύσεις
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σκετη ζωγραφια οι ταρτες σου Ερη μου! Λατρευω τον συδυασμο γευσεων του caprese!
    Φιλια και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. φοβερά!!και σε εμφάνιση και σε γεύση!είμαι σίγουρη με τέτοιο συνδυασμό υλικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...