Τάρτες με Μοτσαρέλα Ντομάτα και Βασιλικό ( Caprese Tartlets)



Σήμερα σας έχω μια απλή και πανεύκολη συνταγή για μπουφέ η οποία όμως είναι εμφανίσιμη και πολύ νόστιμη αφού περιέχει τον συνδυασμό ντομάτα, πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα. Όταν μάλιστα αυτά τα υπέροχα Μεσογειακά υλικά ξαπλώνουν πάνω σε αφράτη σφολιάτα και ροδοκοκκινίζουν όλα μαζί μέσα στην θερμότητα του φούρνου, το ορεκτικό μας είναι αξεπέραστο. Τα κομματάκια της ελιάς συμπληρώνουν το γευστικό αποτέλεσμα ενώ το φρέσκο αρωματικό φυλλαράκι του βασιλικού έρχεται να διακοσμήσει την έτσι κ αλλιώς καλή εμφάνιση της τάρτας.

 Υλικά  (Αναλόγως το μέγεθος που θα επιλέξετε για τις τάρτες)

5-6 μέτριες ντομάτες  κομμένες σε σχετικά χοντρές φέτες
2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (δείτε στο τέλος της συνταγής)
500 γρ σφολιάτα
Μοτσαρέλα 
8 ελιές  ψιλοκομμένες
Μερικά φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού

Διαδικασία

Βάζουμε τις φέτες της ντομάτας σε σακούλα μαζί με το πέστο και κουνάμε την σακούλα (όχι δυνατά να μην διαλυθούν οι ντομάτες) ώστε να καλυφθούν οι ντομάτες. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (τις άφησα από το προηγούμενο βράδυ).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι (λίγο πιο μεγάλο απο το μέγεθος της ντομάτας)  κόβουμε στρογγυλά κομμάτια απο την σφολιάτα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι τα δισκάκια σφολιάτας που κόψαμε ( για να φουσκώσουν ομοιόμορφα)  και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αυτά θα φουσκώσουν αλλά δεν ανησυχούμε, μόλις βάλουμε τις ντομάτες, την μοτσαρέλα και τα ψήσουμε, θα πάρουν το σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Στα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψάκι απο τον φούρνο και τοποθετούμε σε κάθε ταρτάκι μία ροδέλα ντομάτας με μια λεπτή φέτα μοτσαρέλα ή μια κοφτή κουταλιά της σούπας τριμμένη. Συμπληρώνουμε με λίγο πιπεράκι και επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια γυρίζουμε τον φούρνο στο grill στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρέλα, περίπου 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, στολίζουμε με τις ψιλοκομμένες ελιές, το φυλλαράκι βασιλικού και σερβίρουμε.


Καλή Όρεξη!

Λογάκια για το πέστο

Μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας σάλτσα πέστο που θα φτιάξετε μόνοι σας χτυπώντας στο μούλτι 2 φλιτζάνια βασιλικό πλατύφυλλο, 1 σκελίδα σκόρδου, 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να έχετε μια απαλή πάστα.
Στα super-market υπάρχει έτοιμη σε μικρό βαζάκι. Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο για διάφορες συνταγές..