4/6/12

Πράσινη Σαλάτα με Φρέσκια Μοτσαρέλα και Σάλτσα απο Πιπεριές Φλωρίνης




Καλή εβδομάδα! Ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο σας μια κ όπως έμαθα έφτιαξε ο καιρός στην Ελλάδα. Από ότι είδα αρκετοί ξεκινήσατε και τα μπάνια στην θάλασσα, τι ωραία!
Ζεστούλα λοιπόν και τι καλύτερο από τις φιλικές βραδινές συγκεντρώσεις για ένα κρασάκι στην αυλή ή στο μπαλκόνι.
 Για μια τέτοια περίπτωση λοιπόν σήμερα σας έχω μια σαλατούλα - ορεκτικό, εμφανίσιμη κ νόστιμη. Μια πρόταση διαφορετική από τις συνηθισμένες, εύκολη και εντυπωσιακή.

Υλικά

2 φέτες μπέικον
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
Αλάτι - Πιπέρι
1 -2 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα (την μαλακή που είναι μέσα σε άλμη)
Μαρούλι φριζέ ή ρόκα κομμένη σε λεπτές σχετικά λωρίδες.
Για την σάλτσα (red pepper aioli)
1 σκελίδα σκόρδο με το φλούδι
2 πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες ψημένες από βαζάκι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα dijon
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι (προεραιτικά)

Διαδικασία

 Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον. Το αφήνουμε να ψηθεί και να γίνει τραγανό γυρνώντας το μια φορά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε το τηγανάκι και το ξαναβάζουμε στην φωτιά. προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δυναμώνουμε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς. Βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, μόλις ροδοκοκκινίσει η μία πλευρά τις γυρίζουμε απο την άλλη και χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο με την φλούδα ωστε να ψηθεί και μαλακώσει το σκόρδο εσωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να καραμελώσουν για 2 - 3  λεπτά αλλά να μην μαλακώσουν τελείως  και διαλυθούν.   
Αφαιρούμε το σκόρδο απο το τηγανάκι και όταν μπορούμε να το πιάσουμε αφαιρούμε το φλούδι και τοποθετουμε σε μπλέντερ ή μούλτι μαζί με τις πιπεριές, την μουστάρδα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το ξύδι. Αλέθουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Στήνουμε την σαλάτα μας βάζοντας μερικές κουταλιές απο την σάλτσα της πιπεριάς, τα κρεμμύδια, την μοτσαρέλα και την πράσινη σαλάτα. Τελειώνουμε με το μπέικον και ραντίζουμε με λίγη ακόμη από την σάλτσα. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι (δεν έβαλα γιατι το σκέφτηκα εκ των υστέρων).


Καλή Όρεξη!


Λογάκια
Την σάλτσα που θα σας περισσέψει μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να συνοδεύσετε ψητό ψαράκι ή να την χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα για μακαρόνια.
Μπορείτε να σοτάρετε μερικές γαρίδες και όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα ενώνετε με τις γαρίδες και την σάλτσα πιπεριάς. συμπληρώνετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

16 σχόλια:

  1. καλημεραααααααα..τέλεια η σαλάτα σου....φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η σαλάτα σου Έρη μου! Και τι όμορφη παρουσίαση!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια χρωματα, αρωματα κ εξαιρετικη παρουσιαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικότατο!
    Τη σάλτσα, με την οποία ξετρελάθηκα, θα στην κλέψω...κάτι έχω κατά!:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Έρη μου... φανταστική η σαλάτα σου !!!
    Πολύ ωραία !!!
    Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη η σαλάτα και ακόμα πιο υπέροχη η red pepper aioli!!!
    Και το κουκουνάρι όμορφα θα του πήγαινε!
    Καλή βδομάδα Ερη μου, φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, Έρη μου!
    Τι νόστιμη και πολύ εντυπωσιακά σερβιρισμένη σαλάτα! Τη ζήλεψα, γιατί μου άρεσαν όλα τα υλικά της, ακόμα και το κουκουνάρι!
    Μόλις βρω μοτσαρέλα θα τη δοκιμάσω, είμαι σίγουρη ότι θα είναι νοστιμότατη!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο ορεκτικό, ωραία υλικά, νόστιμη σάλτσα, ωραία παρουσίαση. Η συνεργασία της ελληνικής ποικιλίας πιπεριάς Φλώρινας, της Ιταλικής μοτσαρέλας, της μουστάρδας, της καπνιστής πάπρικας, πετυχημένη. Το μπέικον, το κρεμμύδι και το μαρουλάκι, συμπληρώνουν και συμβάλουν στο ωραίο αποτέλεσμα. Θα το χαρούμε τα καλοκαιρινά βράδια μας, με δροσερό κρασάκι και γιατί όχι και με ουζάκι!! Καλή η ιδέα σου για την αξιοποίηση του υπολοίπου της σάλτσας, με ζυμαρικά.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραία σαλάτα, θα το έτρωγα άνετα για κυρίως καθότι λάτρης των σαλατών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερη μου φανταστική, υπέροχη παρουσίαση!Όσο για τα υλικά της μου αρέσουν όλα πάρα πολύ!Μπράβο σου!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχη και σε εμφάνιση και σε γεύση!!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη σαλάτα και πεντανόστιμη...Έρη μου, καταπληκτική παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Έρη μου!
    Λοιπόν δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο σε αυτή τη σαλάτα: το ότι είναι εύκολη, το ότι είναι τόσο ευπαρουσίαστη ή το ότι έχει τόσο ωραία υλικά υπέροχα συνδυασμένα;
    Πάρα πολύ ωραία πρόταση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφη παρουσίαση! Γευστικότατη φαίνεται και πάνω απ΄όλα δροσερή!!! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και μόνο που τη βλέπω.. αν την είχα μπροστά μου θα την τσάκιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...