Πράσινη Σαλάτα με Φρέσκια Μοτσαρέλα και Σάλτσα απο Πιπεριές Φλωρίνης




Καλή εβδομάδα! Ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο σας μια κ όπως έμαθα έφτιαξε ο καιρός στην Ελλάδα. Από ότι είδα αρκετοί ξεκινήσατε και τα μπάνια στην θάλασσα, τι ωραία!
Ζεστούλα λοιπόν και τι καλύτερο από τις φιλικές βραδινές συγκεντρώσεις για ένα κρασάκι στην αυλή ή στο μπαλκόνι.
 Για μια τέτοια περίπτωση λοιπόν σήμερα σας έχω μια σαλατούλα - ορεκτικό, εμφανίσιμη κ νόστιμη. Μια πρόταση διαφορετική από τις συνηθισμένες, εύκολη και εντυπωσιακή.

Υλικά

2 φέτες μπέικον
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
Αλάτι - Πιπέρι
1 -2 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα (την μαλακή που είναι μέσα σε άλμη)
Μαρούλι φριζέ ή ρόκα κομμένη σε λεπτές σχετικά λωρίδες.
Για την σάλτσα (red pepper aioli)
1 σκελίδα σκόρδο με το φλούδι
2 πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες ψημένες από βαζάκι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα dijon
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι (προεραιτικά)

Διαδικασία

 Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον. Το αφήνουμε να ψηθεί και να γίνει τραγανό γυρνώντας το μια φορά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε το τηγανάκι και το ξαναβάζουμε στην φωτιά. προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δυναμώνουμε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς. Βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, μόλις ροδοκοκκινίσει η μία πλευρά τις γυρίζουμε απο την άλλη και χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο με την φλούδα ωστε να ψηθεί και μαλακώσει το σκόρδο εσωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να καραμελώσουν για 2 - 3  λεπτά αλλά να μην μαλακώσουν τελείως  και διαλυθούν.   
Αφαιρούμε το σκόρδο απο το τηγανάκι και όταν μπορούμε να το πιάσουμε αφαιρούμε το φλούδι και τοποθετουμε σε μπλέντερ ή μούλτι μαζί με τις πιπεριές, την μουστάρδα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το ξύδι. Αλέθουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Στήνουμε την σαλάτα μας βάζοντας μερικές κουταλιές απο την σάλτσα της πιπεριάς, τα κρεμμύδια, την μοτσαρέλα και την πράσινη σαλάτα. Τελειώνουμε με το μπέικον και ραντίζουμε με λίγη ακόμη από την σάλτσα. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι (δεν έβαλα γιατι το σκέφτηκα εκ των υστέρων).


Καλή Όρεξη!


Λογάκια
Την σάλτσα που θα σας περισσέψει μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να συνοδεύσετε ψητό ψαράκι ή να την χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα για μακαρόνια.
Μπορείτε να σοτάρετε μερικές γαρίδες και όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα ενώνετε με τις γαρίδες και την σάλτσα πιπεριάς. συμπληρώνετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.