Εύκολες Τραγανές Γαρίδες με Δροσερή Καροτοσαλάτα



 Το τι ζέστη έχουμε δε λέγεται παιδιά.. Ηρθα στον Καναδά να ξεφύγω απο την ζέστη κ αυτη με ακολουθεί όπου πάω..!
Ένα θα σας πω.. αύριο με τον δείκτη υγρασίας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 42 βαθμούς Κελσίου. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί σε κάποια παραλία..!
Εύκολο φαγάκι λοιπόν σήμερα χωρίς πολύ κόπο, γρήγορο γιατί που να κάθομαι η καψερή (στην κυριολεξία)  για ώρα μέσα στην κουζίνα, ελαφρύ κ δροσερό. Μπορείτε να το κάνετε και σαντουιτσάκι σε πίτα ή μπαγκέτα και να το πάρετε εσείς οι ευλογημένοι σε κάποια παραλία...
Αν θέλετε έχω και σήμερα συλλογή οπότε μπορείτε να προσθέσετε το link σας με συνταγές για γαρίδες! 

 Υλικά

Για τις γαρίδες
1 απράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι
400 γρ μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κράτησα μερικές με το κεφάλι για το ντεκόρ)
3 κουταλιές της σούπας χοντρό καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/3 του κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire Sauce
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
Λίγη καυτερή σάλτσα τύπου Tabasco
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 καρότα στον τρίφτη
1 χούφτα πλυμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διαδικασία

Σε ενα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες αφου τις έχουμε σκουπίσει ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί να μην έχουν νερά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 15 λεπτά (30 λεπτά max).
Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας ανακατεύοντας σε ενα μπολάκι την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού, την Worcestershire Sauce, την μουστάρδα, το καυτερό, το ξύσμα, το σκόρδο και το λάδι. Χτυπάμε να κάνουμε μια σάλτσα. Στρώνουμε το καρότο σε πιάτο μαζί με τον μαϊντανό και περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο, στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια σακούλα μαζί με το καλαμποκάλευρο και την φρυγανιά. Κλείνουμε την σακούλα και την κουνάμε να "ντυθούν" οι γαρίδες με το  μείγμα μας. τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.



Σερβίρουμε με την σαλάτα ψωμάκι και ουζάκι! Γεια μας!!