20/6/12

Εύκολες Τραγανές Γαρίδες με Δροσερή Καροτοσαλάτα



 Το τι ζέστη έχουμε δε λέγεται παιδιά.. Ηρθα στον Καναδά να ξεφύγω απο την ζέστη κ αυτη με ακολουθεί όπου πάω..!
Ένα θα σας πω.. αύριο με τον δείκτη υγρασίας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 42 βαθμούς Κελσίου. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί σε κάποια παραλία..!
Εύκολο φαγάκι λοιπόν σήμερα χωρίς πολύ κόπο, γρήγορο γιατί που να κάθομαι η καψερή (στην κυριολεξία)  για ώρα μέσα στην κουζίνα, ελαφρύ κ δροσερό. Μπορείτε να το κάνετε και σαντουιτσάκι σε πίτα ή μπαγκέτα και να το πάρετε εσείς οι ευλογημένοι σε κάποια παραλία...
Αν θέλετε έχω και σήμερα συλλογή οπότε μπορείτε να προσθέσετε το link σας με συνταγές για γαρίδες! 

 Υλικά

Για τις γαρίδες
1 απράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι
400 γρ μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κράτησα μερικές με το κεφάλι για το ντεκόρ)
3 κουταλιές της σούπας χοντρό καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/3 του κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire Sauce
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
Λίγη καυτερή σάλτσα τύπου Tabasco
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 καρότα στον τρίφτη
1 χούφτα πλυμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διαδικασία

Σε ενα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες αφου τις έχουμε σκουπίσει ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί να μην έχουν νερά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 15 λεπτά (30 λεπτά max).
Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας ανακατεύοντας σε ενα μπολάκι την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού, την Worcestershire Sauce, την μουστάρδα, το καυτερό, το ξύσμα, το σκόρδο και το λάδι. Χτυπάμε να κάνουμε μια σάλτσα. Στρώνουμε το καρότο σε πιάτο μαζί με τον μαϊντανό και περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο, στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια σακούλα μαζί με το καλαμποκάλευρο και την φρυγανιά. Κλείνουμε την σακούλα και την κουνάμε να "ντυθούν" οι γαρίδες με το  μείγμα μας. τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.



Σερβίρουμε με την σαλάτα ψωμάκι και ουζάκι! Γεια μας!!


25 σχόλια:

  1. Το καλαμαράκι στην άκρη είναι του μικρού που ξαφνικά εκδήλωσε αδυναμία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπόν, επειδή έχουμε ένα διατροφικό θεματάκι, ανακάλυψα πως το καλαμποκάλευρο κάνει πολύ καλή παρέα με τα ψαρικά!
    Worcestershire Sauce???
    θα την βρω εδώ;;;
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε συ την έχουν όλα τα μάρκετς. Την χρησιμοποιείς γενικά όταν φτιάχνεις σάλτσες για σαλάτες, και για την caesar χρειάζεται. Αν όμως την παραλείψεις δεν έγινε κ τίποτα, απλά δίνει μια αλμυροπικάντικοκαπνιστη γεύση...
      Φιλάκια, καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. χα χα εντάξει!!
      λες να έχω ήδη στο ψυγείο και να μη το ξέρω;
      έφερε η αδελφή μου σύνεργα να φτιάξουμε caesar. κι έφερε και μια σαλτσούλα από το μάρκετ αλλά δεν της έδωσα πολύ σημασία. μόνο που έβαλα κάποια στιγμή στις τηγανητές πατάτες και πήγαινε ωραία.
      καλημέρες.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Έρη, συμμερίζομαι την "καψερή" δήλωση απόλυτα..Μεσάνυχτα κι έχουμε 30 βαθμούς...Η σαλάτα σου πολύ δροσιστική και πικάντικη ταυτόχρονα και οι γαριδούλες δείχνουν πολύ κριτσανιστές..Μ'έπιασε μια ανεξήγητη λιγούρα και πάω ολοταχώς στο ψυγείο για νυχτερινή επιδρομή..χιχιχι..ΧΟΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρη, μου αρέσει που σου έγραψα στο face book, ότι εκεί δεν έχετε τις δικές μας ζέστες. Εσείς όμως έχετε πιο μεγάλη θερμοκρασία από εμάς. Πως γίνεται αυτό; Είστε αρκετά βόρεια.
    Οι γαρίδες με την σαλάτα, ότι πρεπει για υψηλές θερμοκρασίες όπως αυτές, που δεν θέλουμε να περνάμε και πολλή ώρα στην κουζίνα. Λίγο πολύ, όλοι τις τρώνε τις γαρίδες, με μπόλικο λεμονάκι επάνω...καταπληκτικές!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Έρη μου,είδα γαρίδες κι έτρεξα(πως λέμε είδα φώς και μπήκα),ό,τι πρέπει για μεζεδάκι στη βεράντα και ουζάκι αλλά οχι με τόση ζέστη ούτε και με τόσο πολύ αέρα που έχουμε εμείς,κάτι ενδιάμεσο υπάρχει;;;Φιλιά να είσαι καλά στη ξενιτιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ερη καλημεραααααααα...τι γευστικό πιατάκι είναι αυτό;;;;γιαμι..φιλιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α τρελαίνομαι για γαρίδες (και καλαμαράκια) και φαίνονται μούρλια με το καλαμποκάλευρο!!! Πολύ ωραία και η σαλάτα (είναι λίγο τύπου coleslaw ή ιδέα μου είναι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ καλόοοοοοοοοοοοο!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι μια coleslaw είναι με καροτάκια!

      Διαγραφή
  8. Αυτές οι τραγανές γαριδούλες μου έχουν κλέψει την καρδιά!! σε συνδυασμό με την σαλάτα όντως ένα δροσερό πιάτο.
    Φιλιά Έρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πωωωω σοβαρά Ερη μου έχετε τέτοιες ζέστες??
    Εντάξει, κι εμείς δεν είμαστε μέσα στις δροσιές, αλλά 42αρι δεν έχουμε χτυπήσει (ακόμα)!
    Οτι πρέπει λοιπόν το φαγάκι σου, με τις γαριδούλες τυλιγμένες στο καλαμποκάλευρο να γίνονται τραγανές και την υπέροχη δροσερή σαλάτα σου να τις συνοδεύει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά συγγνώμη, κατάλαβα καλά;
    Τέτοιο φαγητό να το κουβαλάμε στην παραλία;
    Εγώ κοκόνα μου, θέλω να το απολαύσω με την ησυχία μου καθισμένη σε μια δροσερή (όσο γίνεται δηλαδή) βεράντα και να το φάω με τα χεράκια μου!
    Γιατί τέτοια γαρίδα, το χρειάζεται το χεράκι!!!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο πιάτο και άκρως καλοκαιρινό!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι τραγανες γαριδουλες ειναι αυτες Ερη μου? Θελω κι εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ωραίο πιάτο!
    Τι ωραία χρώματα!
    Τι όμορφες φωτογραφίες για ακόμα μια φορά!
    Πολύ καλοκαιρινή και όμορφη πρόταση!
    Κουράγιο φιλενάδα με τη ζέστη, χάλια είμαστε κι εδώ, το βράδυ ξυπνώ 800 φορές μούσκεμα στον ιδρώτα :(
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι δελεαστικό ορεκτικούλι!
    Θα ήθελα πολύ να το έτρωγα..
    Τέλεια και η φωτογράφιση με τα πορτοκαλιά χρώματα της γαρίδας και του καρότου να πρωτοστατούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ερη μου καταπληκτική πρόταση, αυτές οι γαριδούλες είναι το κάτι άλλο!!!Οι φωτογραφίες σου φανταστικές!!!Υπομονή με τη ζέστη ευτυχώς εδώ ακόμη καλά είμαστε!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραίο πιάτο!! Φαίνεται νοστιμότατο!! Τέλειος μεζές, όπως είπες κι εσύ!! Καλό απόγευμα, Έρη! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ εξωτικό μού φαίνεται το φαγάκι σου! Μμμμ! Εξωτικό απ'το εξωτερικό!!!
    Ωραιότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ μου αρέσει το πιάτο σου!!! Λατρεύω τις γαρίδες!!! Αστα να πάνε και στην Αθήνα έχει πολύ ζέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πωωω, πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πωωωω θέλω να το φάω όλοοοοοοο!!!παλι μου άνοιξες την όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τέλεια και πανεύκολη συνταγή...
    στην " κλέβω " να τη κάνω στις διακοπές μας,με τα ουζάκια μας,που θα τα πιούμε στην υγειά σου...
    φιλιά και ευχαριστίες για την ιδέα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...