16/6/12

Σοκολατένιο Fudge Σάντουιτς με Παγωτό, Κεράσια και Σιρόπι



 Έκανα λοιπόν κ εγώ την κίνηση μου και αγόρασα παγωτομηχανή. Αυτό ήταν το πρώτο μου παγωτό που έφτιαξα σε αυτήν και έχω να σας πω ότι αξίζει μια επένδυση σε μια παγωτομηχανή γιατί πρώτον δεν είναι ακριβή και δεύτερον σας δίνει την δυνατότητα να φτιάχνετε σπιτικά παγωτά και παγωμένα επιδόρπια όποτε θέλετε, με ότι υλικά σας καπνίσει, εντελώς ακούραστα!
Το σημερινό γλυκάκι το έφτιαξα για την γιορτή του πατέρα έχοντας στο μυαλό μου τον δικό μου πατερούλη αλλά και τον άντρα μου. 
Ο πατέρας μου είναι για μένα πάντα το πιο ισχυρό μου πρότυπο, ο αγαπημένος μου ήρωας και όπως λέει κ η μητέρα μου, όλα του τα πήρα!
Ο άντρας μου από την άλλη, αυτό το άτυχο το παιδί που με πήρε (χαχα) είναι κ αυτός ένας σπουδαίος πατέρας που τον χαρακτηρίζει πάνω από όλα η καλοσύνη, η μεγαλοψυχία και η υπομονή απέναντι στον γιο του.

Γι αυτούς λοιπόν και για όλους του πατέρες του κόσμου το σημερινό γλυκάκι!
Εσείς αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το παγωτό, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο εμπορίου σοκολάτα ή βανίλια, απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι το fudge είναι αρκετά έντονα σοκολατένιο οπότε νομίζω ότι μια βανίλια θα κρατούσε την ισορροπία. Εγώ έφτιαξα την απλη εκδοχή του παγωτού σοκολάτας από το βιβλιαράκι της παγωτομηχανής μου μειώνοντας όμως την ποσότητα του κακάο στο 1/3. Το παγωτό παίρνει και λίγο ρόδινο χρώμα με την προσθήκη των κερασιών.

Υλικά 

1 κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στα δυο για το παγωτό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι Κεράσι
Χυμός απο 1/2 λεμόνι
5 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα κεράσια
Για το fudge
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο
225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά 
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με μια τσιμπιά αλάτι


Διαδικασία


Σε ενα μπολ βάζουμε την μια κούπα κομμένα κεράσια ανακατεύουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βουτυρο κομμένα σε κομματάκια. Μόλις λιώσουν και ενωθούν τα υλικά αποσύρουμε απο το μπεν μαρί και  προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε με δάρτη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά μια κ θα είναι ζεστό το μείγμα μας, να μην κόψει το αυγό, το γάλα και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας εκ νέου.


Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προσθέτουμε το μείγμα μας το οποίο θα είναι αρκετά σφιχτό. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.


 Ψηνουμε για 13 - 17 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, να βγάινει καθαρή. Το αφηνουμε 10 λεπτά να κρυώσει μέσα στο ταψί και στην συνέχει αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση ωστε να έχουμε δυο κομμάτια.
Παίρουμε ενα μικρό σκέυος ή τάπερ που να χωράει το κάθε κομμάτι και στρώνουμε στον πάτο το ένα κομμάτι του fudge.
Μαλακώνουμε το απγωτό ανακατεύοντας με ενα κουτάλι (το αφήνουμε λίγο έξω απο το ψυγείο να μαλακώσει) και προσθέτουμε τα κεράσια ανακατεύοντας. Το στρώνουμε πάνω απο το fudge και συμπληρώνουμε με το δεύτερο κομμάτι. Κλείνουμε αεροστεγώς και αφηνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.  Λίγο πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψουμε.
Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τον χυμό λεμόνι με την ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κεράσια. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε όσο μπορούμε. Βράζουμε για 15 λεπτά.



Βγάζουμε το γλυκό απο το ψυγείο, το αφήνουμε 5 λεπτά, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το σιρόπι..





Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα τέλειο το παγωτάκι σου φιλιά καλό σ/κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο και πολύ ευπαρουσίαστο το παγωτό σου σήμερα!! Σκέτη υπερπαραγωγή!
    Μεγειά την παγωτομηχανή σου Ερη. Όντως είναι μια καλή επένδυση που δεν έχω αποφασίσει βέβαια να κάνω ακόμα.

    Φιλιά και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο γλυκό-παγωτό!!!Πολύ ωραία και η παρουσίαση!Χρόνια πολλλά σε όλους τους μπαμπάδες!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσα να έχω ένα κομματάκι;;; Ε;;;;

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με βάζεις σε πειρασμό!!!
    Πολύ λαχταριστό το παγωτογλυκό σου, Έρη.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες! Τέλειο μου φαίνεται Ερη μου και θα τους το φτιάξω σήμερα κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα τι να πρωτοπούμε γι'αυτό το αριστούργημα! Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες και τρέχω αμέσως να το φτιάξω κι εγώ! Με γεια η παγωτομηχανή Έρη κι εγώ έχω μια και πραγματικά άλλο πράγμα το σπιτικό παγωτό. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά σε όλους τους πατεράδες!!!
    Από προχτές που το είδα στο fb το περίμενα εγώ που δεν είμαι γλυκαντζού.
    Αυτός ο πύργος σου στη φωτογραφία υπέροχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ κόλαση το παγωτό!!!!!! Φιλια και καλό Σαββατοκύριακο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έρη μου, νομίζω ότι έκανες πάρα πολύ καλά που αγόρασες παγωτομηχανή! Το σπιτικό παγωτάκι δεν συγκρίνεται με κανένα του εμπορίου και με τη μηχανή γίνεται πάρα πολύ εύκολα! Νομίζω ότι θα την ευχαριστηθείτε και θα την τιμήσετε δεόντως!!
    Το γλυκό σου είναι πολύ δελεαστικό! Παρόλο που είμαι λάτρης της σοκολάτας, νομίζω κι εγώ πως η βανίλια ταιριάζει καλύτερα στο σύνολο!
    Φιλάκια πολλά και Χρόνια πολλά για αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό καλό μου δεν είναι παγωτογλυκό, αυτό είναι υπερπαραγωγή σκέτη!
    Πιο πολύ από την υπερπαραγωγή όμως, έχω ξεσηκωθεί για την παγωτομηχανή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγοράσω μία την επόμενη εβδομάδα, ήδη έχω αρχίσει να το ψάχνω, με ξεσήκωσες λέμε!
    Και όταν την αγοράσω, θα κάνω κι εγώ υπερπαραγωγές σαν τις δικές σου, αμέ;-)
    Φιλιά Ερη μου, χρόνια πολλά σε όλους τους πατερούληδες που γιορτάζουν αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. chocoκόλαση!!!!!Μπράβο Έρη!!φοβερές συνταγές όπως πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός από ωραία γλυκά βλέπω πως ξέρεις και πολύ καλή ισορροπία χρυσοχέρα Eri μας...Ζογκλερικό το στήσιμο των τεμαχίων και έχω κάτσει από κάτω περιμένοντας το πρώτο να πέσει στην αγκαλιά μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τέλειο Έρη μου...μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με γεια Ερη μου, σίγουρα θα κάνεις υπέροχα πράγματα με αυτή! Πολύ ωραίο το παγωτογλυκό σου, λαχταριστό! Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχο γλυκάκι!! Να χαίρεσαι τον πατέρα και τον σύζυγό σου Έρη!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο Έρη μου... δεν έχω λόγια για αυτό το αριστούργημα σου!!!
    Μεγιά και η παγωτομηχανή σου ( να δω εγώ πότε θα πάρω )
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ερη μου καταπληκτικό!!!!!!Το στήσιμο με έχει ξετρελάνει , μπράβο σου!!!Νομίζω πως πρέπει να γοράσω παγωτομηχανή!!!Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ λαχταριστό το γλυκό σου σήμερα Έρη, κι έχω κάτι υπογλυκαιμίες αυτή την ώρα!!δεν σου λεω τίποτα. Είμαι βλέπεις στην δουλειά, περνάμε τα εκλογικά αποτελέσματα, κι ένα κομματάκι θα μου ήταν απαραίτητο.
    Καλορίζικη και η παγωτομηχανή, έχω κι εγώ αλλά είναι μικρή και δεν ξέρω και κατά πόσο είναι δυνατή. Εσύ που το έψαξες τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια καλή παγωτομηχανή;
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σκέφτομαι και εγώ τελευταία αν αξίζει να πάρω παγωτομηχανή και το ποστ σου με έβαλε σε σκέψεις (ελπίζω να το αποφασίσω πριν φύγει το καλοκαίρι). Πολύ ωραίο το γλυκάκι και για μένα δεν υπάρχει το concept "πολύ έντονα σοκολατενιο" (είμαι απ'αυτές)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λιποθυμώ και μόνο που τα βλέπω Έρη μου!!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...