Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινές Μπριζόλες Μαριναρισμένες σε Guinness και μια πρόσκληση για αγαπημένες συνταγές με μπύρα



Τι κάνετε??? Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα και σας έχω μια συνταγή για χοιρινές μπριζόλες η οποία θα σας ενθουσιάσει. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας εγγυημένα!
Εκτός όμως απο την συνταγή που σας έχω σήμερα, σας έχω και μια πρόσκληση. 
Αν κ εσείς έχετε μια αγαπημένη συνταγή με μπύρα στο blog σας (ή την έχετε δει σε κάποιο site μαγειρικής και σας ενθουσίασε) μπορείτε να βάλετε το link της συνταγής στο τέλος της δικής μου ανάρτησης. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει το link της συνταγής, το όνομά της και το mail σας το οποίο δεν φαίνεται πουθενά είναι καθαρά για λόγους αξιοπιστίας. Στην συνέχεια θα σας πάει να επιλέξετε την φωτογραφία της συνταγής.
Έτσι θα δημιουργηθεί μία βάση με συνταγές που στα υλικά τους περιέχουν μπύρα και φυσικά το κάθε εικονίδιο, θα οδηγεί στην αυθεντική δική σας ανάρτηση στο δικό σας blog..
Ας πάμε όμως στην δική μου συνταγή με μπύρα...

 Υλικά ( 4 άτομα)


4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και λαιμό, με το μαρινάρισμα όμως και η κόντρα γίνεται λουκούμι)
Για την μαρινάδα
2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μπύρα σας αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας χοντρό (κατα προτίμηση) αλάτι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα παγάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών πριν το ψήσιμο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
 Για τα λαχανικά
300 γρ μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι Πιπέρι
4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά.


Διαδικασία

Σε ενα μεγάλο ταψί που να χωράει τις μπριζόλες μας βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε στο ψυγείο απο βραδύς και το πρωί τις γυρίζουμε πλευρά μέσα στην μαρινάδα.
Οταν ειναι ώρα να τις ψήσουμε τότε τις βγάζουμε απο την μαρινάδα και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών
και τρίβουμε με αυτο καλά τις μπριζόλες. βάζουμε μια γκριλιέρα στο μάτι ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφου κάψει καλά το τηγάνι ψήνουμε τις μπριζόλες 5 λεπτά από κάθε πλευρά. τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες για 5 λεπτά να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
Για τα λαχανικά, ανακατεύουμε μέσα σε ενα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3 -4 λεπτά. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάμε στην άκρη.
Τα καλαμπόκια αφού τα βράσουμε τα περνάμε λίγο απο το grill να πάρουν λίγο χρώμα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας με την οποία μαρινάραμε την μπριζόλα.




Και τώρα σας παρακαλώ και αν θέλετε φυσικά, βάλτε τα links απο τις αγαπημένες σας συνταγές με μπύρα...


Φιλάκια!!!

Λογάκια
Μην βάλετε τις μπριζόλες για ψήσιμο κατευθείαν απο το ψυγείο, αλείψτε τες με τα στεγνά μπαχαρικά και αφηστε τες λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδανικά 20 λεπτά.