Scones με Σοκολάτα Γάλακτος



 Πανεύκολα, γρήγορα και οπωσδήποτε λαχταριστά! Μια συνταγή παιχνιδάκι σας έχω σήμερα, φτιάξτε την για ένα χαλαρό πρωινό και απολαύστε το καφεδάκι σας παρέα με ένα αφράτο μέσα τραγανό έξω scone! Σας εγγυώμαι ότι την στιγμή που θα βγουν από τον φούρνο και τα μοιράσετε στην οικογένεια σας, μετά τα επιφωνήματα χαράς και ευχαρίστησης θα επικρατήσει μια ησυχία στο σπίτι καθώς όλοι θα απολαμβάνουν τα χορταστικά τους κομμάτια. Έτσι κ εσείς, πραγματικά θα απολαύσετε το καφεδάκι σας με την ησυχία σας...

Υλικά

3/4 κούπας κρέμα γάλακτος 
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder
μια τσιμπιά αλάτι
80 γρ βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο κομμένο σε κομματάκια
150 γρ ψηφίδες σοκολάτας γάλακτος 
1 κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα και μια τσιμπιά κανέλα για το άλειμμα.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς.*
Χτυπάμε σε ενα μπολ με πιρούνι την κρέμα με τα δυο αυγά και την βανίλια.
Σε ενα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τρίβουμε λίγο με τα δάχτυλά μας αλλά δεν επιμένουμε πολύ, θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βούτυρο μέσα στο αλεύρι. προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Με το χέρι μας μαζεύουμε την ζύμη να ενωθεί σε μπάλα και την αναποδογυρίζουμε σε μαι αλευρωμένη επιφάνεια. Την πατάμε με τα χέρια μας να πάρει ένα σχήμα σαν ζυμάρι πίτσας πάχους 1 εκατοστού. Το κόβουμε με το μαχαίρι όπως κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια τις πίτες. Με σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους, τα αλείφουμε με το χτυπημένο με το γάλα κ την κανελίτσα αυγό και τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.


Λογάκια
Μπορείτε να κάνετε την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ, να κρατήσετε την ζύμη με μεμβράνη στο ψυγείο και το πρωί να τα κόψετε και να τα ψήσετε.
Σε περίπτωση που έχετε ετοιμάσει τα τρίγωνα για ψήσιμο και ο φούρνος δεν έχει προλάβει να προθερμανθεί (αυτό συνέβη σε μένα γιατί πρόκειται για συνταγή αστραπή) τότε θα βάλετε τα ταψάκια με τα τρίγωνα στο ψυγείο ωσότου είναι έτοιμος ο φούρνος σας.   
* Γενικά σε όλες τις συνταγές στο Captain Cook, αναφέρομαι πάντα σε συμβατικό απλό φούρνο με αντιστάσεις και όχι σε φούρνο με αέρα.


Πσιχνιδάκι Καλοκαιρινό κ Δροσερό!!

Η φίλη Ελένη από το υπέροχο blog "Τα Ταξίδια μου"  είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει το παρακάτω βραβείο όπου σύμφωνα με τους κανόνες του θα πρέπει να αναφέρω 5 πράγματα που αγαπώ το καλοκαίρι και να το χαρίσω σε άλλα 5 blogs..
Έχω να σας πω ότι δεν την γλιτώνω την κατάθλιψη μια και το καλοκαίρι αγαπώ όλα αυτά που έκανα στην Ελλάδα και τώρα πια δεν έχω...


Το καλοκαίρι αγαπώ...

1. Την θάλασσα!
2. Τις αυλές και τους κήπους! (Εντάξει αυτό το έχω κ εδώ)
3. Τα παραθαλάσσια ταβερνάκια
4. Βραδινή βόλτα σε ανοιχτά μπαράκια
5. Θερινά Σινεμά!
Με την σειρά μου κ εγώ το χαρίζω 
1. Στην Ελένη και το "Μαγειρική Με Φαντασία"
2. Στην Τζένη και το "My Kitchen Diary"
3. Στην Βικυ και το "Cook Creations"
4. Στα κορίτσια και τις "Συνταγές της Καρδιάς"
5. Στην Έφη και το "Η Μάνα του Λόχου"

Καλό Σαββατοκύριακο!