22/6/12

Scones με Σοκολάτα Γάλακτος



 Πανεύκολα, γρήγορα και οπωσδήποτε λαχταριστά! Μια συνταγή παιχνιδάκι σας έχω σήμερα, φτιάξτε την για ένα χαλαρό πρωινό και απολαύστε το καφεδάκι σας παρέα με ένα αφράτο μέσα τραγανό έξω scone! Σας εγγυώμαι ότι την στιγμή που θα βγουν από τον φούρνο και τα μοιράσετε στην οικογένεια σας, μετά τα επιφωνήματα χαράς και ευχαρίστησης θα επικρατήσει μια ησυχία στο σπίτι καθώς όλοι θα απολαμβάνουν τα χορταστικά τους κομμάτια. Έτσι κ εσείς, πραγματικά θα απολαύσετε το καφεδάκι σας με την ησυχία σας...

Υλικά


3/4 κούπας κρέμα γάλακτος 
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder
μια τσιμπιά αλάτι
80 γρ βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο κομμένο σε κομματάκια
150 γρ ψηφίδες σοκολάτας γάλακτος 
1 κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα και μια τσιμπιά κανέλα για το άλειμμα.


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς.*
Χτυπάμε σε ενα μπολ με πιρούνι την κρέμα με τα δυο αυγά και την βανίλια.
Σε ενα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τρίβουμε λίγο με τα δάχτυλά μας αλλά δεν επιμένουμε πολύ, θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βούτυρο μέσα στο αλεύρι. προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση



Με το χέρι μας μαζεύουμε την ζύμη να ενωθεί σε μπάλα και την αναποδογυρίζουμε σε μαι αλευρωμένη επιφάνεια. Την πατάμε με τα χέρια μας να πάρει ένα σχήμα σαν ζυμάρι πίτσας πάχους 1 εκατοστού. Το κόβουμε με το μαχαίρι όπως κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια τις πίτες. Με σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους, τα αλείφουμε με το χτυπημένο με το γάλα κ την κανελίτσα αυγό και τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.




Λογάκια
Μπορείτε να κάνετε την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ, να κρατήσετε την ζύμη με μεμβράνη στο ψυγείο και το πρωί να τα κόψετε και να τα ψήσετε.
Σε περίπτωση που έχετε ετοιμάσει τα τρίγωνα για ψήσιμο και ο φούρνος δεν έχει προλάβει να προθερμανθεί (αυτό συνέβη σε μένα γιατί πρόκειται για συνταγή αστραπή) τότε θα βάλετε τα ταψάκια με τα τρίγωνα στο ψυγείο ωσότου είναι έτοιμος ο φούρνος σας.   
* Γενικά σε όλες τις συνταγές στο Captain Cook, αναφέρομαι πάντα σε συμβατικό απλό φούρνο με αντιστάσεις και όχι σε φούρνο με αέρα.




Πσιχνιδάκι Καλοκαιρινό κ Δροσερό!!


Η φίλη Ελένη από το υπέροχο blog "Τα Ταξίδια μου"  είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει το παρακάτω βραβείο όπου σύμφωνα με τους κανόνες του θα πρέπει να αναφέρω 5 πράγματα που αγαπώ το καλοκαίρι και να το χαρίσω σε άλλα 5 blogs..
Έχω να σας πω ότι δεν την γλιτώνω την κατάθλιψη μια και το καλοκαίρι αγαπώ όλα αυτά που έκανα στην Ελλάδα και τώρα πια δεν έχω...




Το καλοκαίρι αγαπώ...


1. Την θάλασσα!
2. Τις αυλές και τους κήπους! (Εντάξει αυτό το έχω κ εδώ)
3. Τα παραθαλάσσια ταβερνάκια
4. Βραδινή βόλτα σε ανοιχτά μπαράκια
5. Θερινά Σινεμά!
Με την σειρά μου κ εγώ το χαρίζω 
1. Στην Ελένη και το "Μαγειρική Με Φαντασία"
2. Στην Τζένη και το "My Kitchen Diary"
3. Στην Βικυ και το "Cook Creations"
4. Στα κορίτσια και τις "Συνταγές της Καρδιάς"
5. Στην Έφη και το "Η Μάνα του Λόχου"


Καλό Σαββατοκύριακο!


26 σχόλια:

  1. Αξιοζήλευτα τα scones σου Έρη μου! Μου μοσχομύρισαν μέχρι εδώ! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω!
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο! Στο επόμενο ποστ μου θα μπει οπωσδήποτε! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λαχταριστά φαίνονται να scones σου,τι ωραία να είχα ένα να συνοδέψει τον καφέ μου!
    Να δω πότε θα αξιωθώ να τα φτιάξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωί-πρωί καθώς θα ψήνονται θα ξεσηκώνουν τους παραδομένους στις αγκαλιές του Μορφέα!! Κι' ας έχω εγώ ξυπνήσει από το άγριο χάραμα για να κάνω την διαδικασία :-)) Θα προτιμήσω την βραδινή λοιπόν προπαρασκευή τους Eri μου και το πρωί μόνον...ψήσιμο.
    Μια μικρή διόρθωση να κάνεις μόνον καλή μου, εκεί κάπου στο άλλειμα άφησες απ' έξω την κανελίτσα τη μυρωδάτη. Μην την αδικείς :-)))
    Όσο για τα αγαπημένα... πολλά μέσα στο καλοκαίρι, μα πιο πολύ η αίσθηση την μακριάς μέρας, μέσα στη νύχτα...
    Καλό ΣΚ σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν μπορούσα να πάρω το πιατάκι με τα scones, θα το είχα κάνει ήδη!!
    Υπέροχα δείχνουν!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο Ερη μου και σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμμμμμμ...νοστιμα φαίνονται!! Συγχαρητήρια για το βραβειάκι!!Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια!! Φαίνονται νοστιμότατα!! Είναι τόσες υπέροχες συνταγές που θέλω να δοκιμάσω!! Θα τους κάνω όλους στο σπίτι τετράπαχους! χαχαχα! Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!! Πολλά πολλά ακόμη σου εύχομαι!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται όντως εύκολη και σίγουρα γευστικότατη συνταγή.Πρέπει να τη δοκιμάσω . Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερη μου καταπληκτικά, θα τα φτιάξω το Σάββατο σίγουρα θα αρέσουν στη μικρή (και όχι μόνο)!Μπράβο!!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου και ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μου με τιμά ιδιαίτερα που με σκέφτηκες, να σαι καλά!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτικά Έρη μου... Πωπωωωω, ελπίζω να φάνε οι μικρές μας γιατί οι μεγάλοι θα τα τσακίσουν στα σίγουρα!!! ΄Οσο για το καλοκαίρι... υπομονή!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έρη κούκλα μου τι αριστουργήματα φτιάχνεις! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eri, τα scones σου, έγιναν αφράτα και με την σοκολάτα μέσα, λαχταριστά. Για πρωινό είναι ότι πρέπει, για τα παιδιά πριν το σχολείο αλλά και για τους μεγάλους, σαν δεκατιανό, μαζί με ένα φρούτο, χορταστικά. Θα μου άρεσε, όπως είναι ζεστά να τα αλείψω με λίγο βούτυρο, πριν τα σερβίρω. Καλοφάγωτα.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ Έρη μου έκανα τα επιφωνήματα χαράς με το που τα είδα!
    Φαντάζομαι ότι αν τα φάω κιόλας θα αρχίσω τις κολοτούμπες!
    Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχα είναι Έρη μου! Εγώ τα scones τα έμαθα από τα περιοδικά της Χαράς και τα λάτρεψα πραγματικά! Αχ, μου έρχεται να πάω να τα φτιάξω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσπαθώ να κάνω δίαιτα και πέφτω στο μπλογκ σου... Μπράβο και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλη αδυναμία τα scones! Τα έχεις κάνει υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τέλεια Έρη πραγματικά φανταστικά. Το μόνο μείον είναι ότι το ζυμάρι κολλάει αρκετά οπότε πρόσθεσα και άλλο αλεύρι αλλά πάλι κολλούσε. Να σε ρωτήσω όμως έκανα τη ζύμη από την Κυριακή και την έχω στο ψυγείο λες να έχει χαλάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Κυριακή είναι πολλές οι μέρες, κανονικά αυτές οι ζύμες κρατάνε ψυγείο το πολύ 2 μέρες. Δεν πειράζει που κολλούσε η ζύμη, ελπίζω να μην έβαλες πολύ αλεύρι παραπάνω, αν έβαλες πολύ δεν θα σου γίνουν αφράτα. Δε θέλει πολύ παίδεμα η ζύμη, μόλις ενωθεί την αναποδογυρίζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την πλαταίνουμε(αλευρώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία). Σε Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

      Διαγραφή
  17. δεν το πιστευω! σημερα εφτιαξα αυτη τη συνταγη σου και μεχρι να ψηθει ανεβασα αναρτηση
    παω να διαβασω τα σχολια στην αναρτηση, μασουλωντας το υπεροχο γλυκακι και βλεπω δικο σου σχολιο! καρμικο!

    καταπληκτικο εγινε αν και χρειαστηκα παραπανω χρονο στο ψησιμο!
    θα δοκιμασω και αλλες συνταγες! το μπλογκ σου το εχεις κανει υπεροχο και χρηστικοτατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος8/2/13, 6:40 μ.μ.

    Ερη,καλησπερα, εκανα τη συνταγη αλλα δε καταφερα να ξεκολλησω τη ζυμη απο τα χερια μου.Βγηκαν ωραιοτατα λευκα κουκις αλλα δε καταφερα να τους δωσω το τριγωνο σχημα που ηθελα. Τι εκανα λαθος ???? Παντως απο γευση σχιζουν....Καλο απογευμα.Λενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λένα, μα δεν τα σχηματίζεις με τα χέρια τα τρίγωνα, κάνεις έναν μεγάλο κύκλο και τα κόβεις όπως την πίτσα, όπως βλέπεις στις φωτογραφίες. για να τα έκανες με τα χέρια θα έπρεπεν αβάλεις περισσότερο αλεύρι και αν έβαζες περισσότερο αλεύρι θα σου βγάιναν πιο σφιχτά.
      Σ'ευχαριστώ γαι το μηνυμα!

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος21/2/13, 9:22 μ.μ.

    να ρωτησω κατι;εαν δεν εχω κρεμα γαλακτος μπορω να βαλω αντιστοιχο γιαουρτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γίνεται θα γίνουν κάπως άπαχα. Η κρέμα όμως χρησιμοποιείται στην κλασσική συνταγή και λόγω λιπαρών τα scones είναι πιο νόστιμα.
      Ευχαριστώ για το μηνυμα!

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος24/2/13, 11:55 π.μ.

    καλημερα, υπεροχο Κυριακατικο πρωινο!!! Εγιναν πολυ νοστιμα κ αφρατα!
    να φανταστω οτι γινονται κ με γαλα? γιατι η κρεμα γαλακτος δεν υπαρχει συχνα στο σπιτι!
    Το blog υπεροχο, απο τα καλυτερα που παρακολουθω κ απο τα πιο ευχρηστα (κ παρακολουθω πολλα παρολο
    που σε ανακαλυψα τους τελευταιους μηνες!!!) ευχαριστω πολυ!
    Νόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα έχω φτιάξει δύο φορές και σήμερα είναι η τρίτη! Όποιος τα τρώει, ξετρελαίνεται!!!!! Απίθανα και για κολατσιό ακόμα στο σχολείο των παιδιών!!!!
    Έρη είσαι αστέρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έρη μου γειά στα χέρια σου .Τέλεια η συνταγή σου .Καθιερώνεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...