Σουσαμάτες Γλυκόξινες Μπουκίτσες Κοτόπουλο σε φύλλα Σαλάτας





 Υλικά (4 άτομα)


1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ( εγώ χρησιμοποιώ το λαδάκι που μένει πάνω απο το ταχίνι στο βαζάκι, κανονικά το Ασιατικό σησαμέλαιο έχει πιο έντονη γεύση αλλά και το λαδάκι απο το ταχίνι μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε σπορέλαιο ή τέλος ελαφρύ ελαιόλαδο) 
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα, από μπούτι, πλυμένο, σκουπισμένο με χαρτί κουζίνας κ κομμένο σε μπουκίτσες (όσο μικρότερες, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτούν)
1 1/2 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Λίγο τριμμένο τζίντζερ ( προαιρετικά) 
1/2 κούπα ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος)
8 μεγάλα φύλλα από πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για πασπάλισμα


Διαδικασία


Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι (ή αν έχουμε wok) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λαδάκι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε απο όλες τις πλευρές για 5 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει τελείως χρώμα κ να μην είναι ροζ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τζίντζερ, ανακατεύουμε συχνά και  για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι τον ζωμό, την σόγια σως, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε ότι πήζει η σάλτσα του.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε μέσα στα φύλλα σαλάτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι κ  αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια καυτερή σάλτσα τύπου ταμπάσκο.




Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Μία μερίδα περιέχει το πολύ 200 θερμίδες.
Το τζίντζερ διατηρείται άριστα στην κατάψυξη. Ξεφλουδίστε το, κρατηστε το σε ενα σακουλάκι στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε το όποτε το χρειαστειτε.Τρίψτε το στον λεπτό τρίφτη και χρησιμοποιήστε το.
 ******************************************
Καλή εβδομάδα! 
Διάβασα ότι σήμερα θα είναι η πιο ζεστή μέρα του χρόνου, εύχομαι όλοι να έχετε την δυνατότητα να είστε σε δροσερό μέρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν δεν υπάρχει ανάγκη, μην κουνηθείτε από το σπίτι, κάνετε δροσερά μπανάκια, πίνετε νεράκια και τρώτε ελαφρά ξέρετε τώρα εσείς τόσα χρόνια στην Ελλάδα με τους καύσωνες.
Αυτή την εβδομάδα θα δούμε μερικές συνταγές με λίγο διαφορετικές γεύσεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει,  εύκολες συνταγές, γρήγορες, με ελάχιστες θερμίδες αλλά πολύ γευστικές.
 Το σημερινό πιάτο γίνεται πολύ γρήγορα, σερβίρεται σε φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού, δεν θέλει δυσεύρετα υλικά και νομίζω ότι θα σας ικανοποιήσει.  Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με κιμά από κοτόπουλο ή με γαρίδες ενώ αν θέλετε να το σερβίρετε σαν οικογενειακό γεύμα μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζάκι.