Τούρτα Παγωτό - Μπισκότο




Υλικά (για μια κανονική κουμπωτή φόρμα)

15 - 20  πτι μπερ μπισκότα ολικής (ή κανονικά)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή δάκρυα
300 ml ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες (500 ml)  κρέμα γάλακτος (35% ή Morfat) αν φοβάστε ότι η κρέμα γάλακτος δεν θα σας γίνει εύκολα σαντιγί, χρησιμοποιήστε φυτική σαντιγί garni ή Morfat για σίγουρο αποτέλεσμα.
1 κούπα mini marshmallows
2/4 της κούπας επιπλέον ψηφίδες - δάκρυα σοκολάτας
Λίγα τριμμένα μπισκότα και ψηφίδες σοκολάτας για το στόλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο μουλτι τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ψιλά κομματάκια.
Στρώνουμε μια φόρμα με κούμπωμα με αντικολλητικό χαρτί αφού αλείψουμε ελαφρώς την φόρμα με λίγο βουτυράκι ώστε να σταθεροποιηθεί το χαρτί και να μην κουνιέται όταν στρώνουμε την βάση.
Στρώνουμε την βάση με τα τρίμματα μπισκότων και ψηνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως (περίπου 25 λεπτά).
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 115 γρ σοκολάτας και τα αφήνουμε λιγάκι στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας αλλά να μην σκληρύνει.  Την μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα, 1/2 κουταλάκι βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε 1 κούπα κρέμα γάλακτος (κρύα από το ψυγείο) και χτυπάμε στην αρχή σε μέτρια κ μετά σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει σαν σοκολατένια αραιή σαντιγί (περίπου 6 - 8 λεπτά).



Ενσωματώνουμε μέσα στην σοκολατένια σαντιγί τα marshmallows και στρώνουμε πάνω απο την μπισκοτένια βάση.
Στην συνέχεια βάζουμε σε ενα μπολ το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια, και την κούπα κρέμα γάλακτος κρύα μέχρι και αυτη να σφίξει και να γίνει σαν μαλακή σαντιγί. Προσθέτουμε μέσα στην λευκή κρέμα τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας και στρώνουμε την λευκή κρέμα πάνω απο την σοκολατένια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με λίγο χοντροκομμένο (με τα χέρια) μπισκότο και λίγες ψηφίδες σοκολάτας. 
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρουμε. Η τούρτα διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι κ μια εβδομάδα!


Όταν είναι να σερβίρετε, αφήστε την 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρετε ή κόψτε σε κομμάτια.



Καλή επιτυχία, καλό Σαββατοκύριακο κ να κάνετε μια βουτίτσα κ για μένα το ξενιτεμένο!

Λογάκια
Αν δείτε ότι παραχτυπήσατε την σαντιγί και σας έκοψε, απλά προσθέστε σταδιακά 1 - 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, χτυπήστε λίγο και θα την δείτε να ξαναγίνεται μεταξένια.

Σημειώσεις 6/8/2012

Η κρέμα γάλακτος έχει την ιδιότητα να γίνεται σαντιγί όταν την χτυπάμε με το μίξερ (ακόμη και με το χέρι). Για να πετύχει στα σίγουρα η σαντιγί θα πρέπει το σκέυος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κρύο, το ίδιο κ τα εξαρτήματα του μιξερ. Λίγη ώρα πριν κάνετε το γλυκό βάλτε το σκέυος και τα εξαρτήματα στο ψυγείο και στην συνέχεια σκουπίστε το και προχωρήσετε με την συνταγή. Προσοχή το ζαχαρούχο γάλα επίσης να μην είναι ζεστό, να είναι όσο το δυνατόν κρύο, μπορείτε και αυτο να το βάλετε για λίγο στο ψυγείο. Η συνταγή του συγκεκριμένου παγωτού ειναι η κλασσική συνταγή για σεμιφρέντο.
****************************************************
Και πάλι Πέμπτη το γλυκάκι της Παρασκευής, λόγω καλοκαιριού μια και ξέρω ότι αρκετοί απο εσάς από Παρασκευή ξεκινάτε διακοπές και θέλω να προλάβω να σας γλυκάνω!
Λοιπόν η τουρτίτσα είναι απίστευτα εύκολη στην παρασκευή, δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή ούτε να βγάζετε να χτυπάτε και να ξαναχτυπάτε το μείγμα και είναι βελούδινη κ πεντανόστιμη!
Εγώ χρησιμοποίησα μέσα στο σοκολατένιο παγωτό μικρά marshmallows ενώ στο λευκό παγωτό έβαλα σταγόνες σοκολάτας. Εσείς βάλτε ότι θέλετε, μπορείτε στο σοκολατένιο να βάλετε σταγόνες λευκής σοκολάτας και στο λευκό μαύρης, ή μπορείτε και να μην βάλετε τίποτα μέσα, πάλι θα είναι κορυφαία η τούρτα!