Muffins Καλαμποκιού με Bacon και Τυριά



Υλικά (12 μεσαία muffins)

 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας καλαμποκάλευρο (πολέντα)
1/2 κούπα τυριά της αρεσκείας σας, χρησιμοποίησα μοτσαρέλα και τσενταρ
1 ή 2  κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (εδώ προσοχή αν χρησιμοποιήσετε πολύ αλμυρά τυριά βάλτε 1/4 κουταλάκι αλάτι)
Πιπέρι
5 λωρίδες bacon
1 κ 1/4 της κούπας ξινόγαλο ή κεφιρ ή buttermilk
5 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 αυγό
Λίγο λαδάκι για τις φόρμες

Διαδικασία

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας. Πετάμε το λίπος που έχει βγάλει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τα τυριά, την ζάχαρη, το baking powder, την σόδα, το κύμινο, το αλάτι και τέλος τα κομματάκι απο το ψημένο bacon.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το ελαιόλαδο, το ξινόγαλο και το μαύρο πιπέρι.
Ενώνουμε τα υλικά ανακατεύοντας με έναν δάρτη ή με κουτάλι.
Στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια στην φόρμα για muffins (αν δεν έχουμε απλά λαδώνουμε καλά την κάθε θήκη) και λαδώνουμε και τα χαρτάκια ελαφρώς με ένα χαρτί βουτηγμένο σε λαδάκι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά. 


Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το bacon δεν διατηρείται για πολλές μέρες στο ψυγείο, αντίθετα, καταψύχεται για πολύ καιρό. Αν θέλετε το κόβετε σε κομματάκια και το βάζετε σε σακουλάκι σε μια στρώση μέσα στην κατάψυξη και το χρησιμοποιείτε όποτε το χρειαστείτε. Εγώ βάζω ολόκληρες τις φέτες από την συσκευασία μέσα στην κατάψυξη μέσα σε μια σακουλίτσα και το βγάζω 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσω, το κόβω και επιστρέφω το υπόλοιπο στην κατάψυξη. 

**************************************************
Καλή εβδομάδα! 
Τελευταία ανάρτηση του Ιουλίου, πάει κ αυτός ο μήνας το καταλάβατε?
Ξέρω ότι αρκετοί λείπετε, ίσως αυτή να είναι η εβδομάδα που θα ξεκινήσετε διακοπές, κάποιοι θα γυρίσουν από τις διακοπές τους αυτή την εβδομάδα κ κάποιοι δεν θα το κουνήσουν από το σπίτι..   Όπου και να είστε εύχομαι να απολαύσετε όσο καλύτερα γίνεται το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Το θέμα είναι να καταφέρνουμε να χαλαρώνουμε λιγάκι το καλοκαίρι ακόμη και αν μείνουμε στο σπίτι μας. Σκεφτόμαστε θετικά, διαβάζουμε 4-5 καλά βιβλία,  αν γίνεται φτιάχνουμε μια γωνίτσα στο σπίτι δική μας, στο μπαλκόνι ή την κρεβατοκάμαρα όπου μπορούμε να καθόμαστε να διαβάζουμε, κάνουμε περίπατο, παίζουμε όσο το δυνατόν κοντά στην φύση κ δοκιμάζουμε νέες συνταγές μαζί με τους φίλους μας! :)  Τουλάχιστον εγώ, δεύτερος χρόνος μακριά απο την Ελλάδα, αυτά είναι τα πράγματα που κάνω κ με βοηθάνε να μην πηδήξω από τον τέταρτο χαχα...
Σήμερα έχουμε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρά muffins. Τα συγκεκριμένα muffins τα έχω δοκιμάσει σε πρωινό ξενοδοχείου, μου άρεσαν πολύ και έψαξα να βρω την αντίστοιχη συνταγή.  Την βρήκα στο Cooking Light, το αγαπημένο μου περιοδικό τους τελευταίους μήνες και σας την παρουσιάζω. Ελπίζω να αρέσουν το ίδιο κ σε σας.
Να σας πώ μόνο δυο λογάκια για την ζάχαρη, γενικά στην Αμερική οι ζύμες με καλαμποκάλευρο γλυκίζουν. Αυτο κάναμε και στα λουκανικοπιτάκια καλαμποκιού. Αν δεν σας αρέσει να γλυκίζει ελαφρώς ή ζύμη σε ένα αλμυρό ζυμαράκι τότε χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά ζάχαρη στην ζύμη αντί για 2 που είναι η κανονική συνταγή.