Υλικά (24 Μπισκότα)
Chocolate Chip (λευκή ζύμη)
80 γρ (6 κουταλιές της σούπας) βούτυρο αφημένο για λίγο έξω απο το ψυγείο να μαλακώσει (ας είναι κρύο αλλά να είναι σχετικά μαλακό να μπορεί να χτυπηθεί)
110 γρ (1/2 κούπα) καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου (Σε αντίθεση με την κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ κρύα για να χτυπηθεί και να δώσει όγκο, τα αυγά θέλουν θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσουν ωραία την ζύμη μας)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ (1 κούπα) αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλατάκι
3/4 κούπας ψηφίδες σοκολάτας
Fudge (Σοκολατένια Ζύμη)
80 γρ (6 κουταλιές της σούπας) βούτυρο αφημένο για λίγο έξω απο το ψυγείο
110 γρ (1/2 κούπα) καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γρ ( 1 κούπα + 2 κουταλιές της σούπας) αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
25 γρ ( 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες) κακάο
λίγο αλατάκι
3/4 κούπας ψηφίδες σοκολάτας
Διαδικασία
Μπορείτε να ξεκινήσετε τις ζύμες και τις δυο μαζί δεν χρειάζεται μίξερ, αν όμως θέλετε να το χρησιμοποιήσετε τότε θα φτιάξετε πρώτα την λευκή ζύμη και στην συνέχεια την σοκολατένια.
Εγώ θα σας περιγράψω την μέθοδο που έκανα εγώ, τις έκανα ξεχωριστά γιατί χρησιμοποίησα μίξερ.
Chocolate Chip Λευκή ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και ανακατεύουμε με μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με την σόδα και το αλατάκι. Προσθέτουμε στο βούτυρο και χτυπάμε να φτιάξουμε μια κολλώδη σχετικά σφιχτή ζύμη (σαν πηχτή λάσπη - έτσι πρέπει να είναι η ζύμη του μπισκότου). Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέσα τις ψηφίδες σοκολάτας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
Fudge Σοκολατένια Ζύμη
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τις ζάχαρες και ανακατεύουμε με μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με την σόδα, το κακάο κοσκινισμένο και το αλατάκι. Προσθέτουμε στο βούτυρο και χτυπάμε να φτιάξουμε μια κολλώδη σχετικά σφιχτή ζύμη. Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέσα τις ψηφίδες σοκολάτας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μαζί με την λευκή ζύμη για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο και παίρνουμε 12 ποσότητες από την ζύμη, και τις τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πάνω από την κάθε ζύμη βάζουμε ποσότητα από την άλλη ζύμη. Εγώ τα έκανα μισά μισά σε μερικά έβαλα την σοκολάτα από πάνω και σε μερικά την λευκή ζύμη από πάνω. Νομίζω ότι καλύτερα γίνονται όταν η λευκή ζύμη είναι από πάνω γιατί η fudge ζύμη είναι πιο σφιχτή και δεν λιώνει τόσο καλά ενώ η λευκή λιώνει τέλεια πάνω από την σοκολατένια.
Ψήνουμε για 10 - 14 λεπτά, αφήνουμε τα μπισκότα για 5 λεπτά στο ταψί και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Καλό και γλυκό σας Σαββατοκύριακο!!!
Λογάκια
Προσοχή μην τα συνωστίσετε στο ταψί, απλώνουν.
Αν τα φάτε όλα φρέσκα τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο, αν όμως θέλετε να τα συντηρήσετε, τότε αφού τα βγάλετε τα αφήσετε να κρυώσουν και φάτε όσα θέλετε, αυτά που θα σας περισσέψουν θα τα "ξαναψήσετε" για να παραμείνουν τραγανά για πολύ καιρό. Τα ψήνουμε για 5 - 7 λεπτά την δεύτερη φορά.