13/8/12

Pizza με Καλοκαιρινά Ψητά Λαχανικά



Υλικά (1 πίτσα)

Ζυμάρι για πίτσα από εδώ ( για μια πίτσα την μισή ποσότητα)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι ρίγανη
Ελαιόλαδο
2 πράσινα κολοκυθάκια
1 κίτρινο κολοκυθάκι
1 καλαμπόκι βρασμένο για 10 λεπτά
Αλάτι - Πιπέρι
10 - 12 ντοματίνια
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Μερικά φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Φτιάχνουμε το ζυμάρι από την προηγούμενη μέρα, το βάζουμε μέσα σε λαδωμένο μπολ, ρίχνουμε και λίγο λαδάκι από πάνω, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. αφού περάσουν οι δυο ώρες, το  πατάμε με τα δάχτυλά μας να ξεφουσκώσει, σκεπάζουμε και πάλι το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι λάδι τις κομμένες σκελίδες σκόρδου. Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε φέτες, τα αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για λίγο να πάρουν χρώμα και άρωμα. Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε και το καλαμπόκι ολόκληρο να πάρει λίγο χρώμα. Το αφαιρούμε και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε. Αλατοπιπερώνουμε.





Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ετοιμάζουμε μια επιφάνεια όπου θα δουλέψουμε το ζυμάρι, στρώνουμε σε ενα ταψί αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και αναποδογυρίζουμε την ζύμη. την διπλώνουμε 5-6 φορές και στην συνέχεια πατώντας την με τα χέρια μας την ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Μεταφέρουμε στο ταψί και ανοίγουμε ακόμη περισσότερο, όσο μπορούμε.




Ψήνουμε το ζυμάρι σκέτο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο από το αρωματισμένο λάδι με το σκόρδο. Σε ενα φλιτζανάκι ανακατεύουμε τον πελτέ με την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Με το πινέλο περνάμε το ζυμάρι με τις σάλτσες ντομάτας, να μην έχει πολύ σάλτσα, ίσα ίσα ένα πέρασμα. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη.  Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τα κολοκυθάκια, τα κομμάτια από το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και πιπέρι και ψήνουμε την πίτσα για άλλα 10 - 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.



Να είστε και να περνάτε καλά!

Λογάκια
Το να φτιάξετε την ζύμη από την προηγούμενη εκτός του ότι θα σας ξεκουράσει θα κάνει πιο νόστιμη και πιο ευκολοχώνευτη την πίτσα. Γενικά να ξέρετε για τα ζυμάρια με μαγιά, όσο περισσότερη ώρα αφήσετε την μαγιά να ζυμωθεί μέσα στο μείγμα τόσο πιο νόστιμο ζυμάρι θα έχετε. Προϋπόθεση είναι μετά το πρώτο δίωρο φούσκωμα σε θερμοκρασία δωματίου να μπει στο ψυγείο. Η ζύμη της πίτσας καταψύχεται πολύ καλά. Κρατήστε το στην κατάψυξη και βγάλτε το να ξεπαγώσει στο ψυγείο σας μια μέρα πριν το χρησιμοποιήσετε. 
****************************************
Καλή εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου! Δεν θα σας πω πολλά, μόνο να σας ευχηθώ να περνάτε πολύ καλά όπου και να βρίσκεστε. 
Σήμερα σας έχω μια πολύ ωραία πίτσα, με ψητά λαχανικά που μας ξετρέλανε. Την ζύμη και λεπτομέρειες γενικά για το ζυμάρι πίτσας θα βρείτε εδώ, αλλά στην συγκεκριμένη συνταγή είναι διαφορετική η διαδικασία επειδή τα λαχανικά ψήνονται πρώτα στο grill και έτσι αποκτούν μια ωραία γλυκιά και καπνιστή γεύση. 
Γίνεται εύκολα, είναι πεντανόστιμη και πολύ πολύ χαρούμενη!

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Πραγματικά φαίνεται πολύ ωραία καλοκαιρινή πίτσα!Να σαι και συ καλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ, μιαμ! Πάρα πολύ ωραία φαίνεται! Μια ερώτηση... Αν έχουμε κόκκινη σάλτσα που μας έχει περισσέψει από άλλο φαγητό, μπορούμε να τη βάλουμε αντί του κέτσαπ και του πελτέ;
    Πολλά φιλιά Έρη μου! Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη που άργησα να απαντήσω κοριτσάκι μου, φυσικά χρησιμοποιήσε απο αυτη που έχεις, δεν πετάμε τίποτα :) , απλά βάζουμε ελάχιστη σάλτσα, δεν θέλουμε πολύ ποσότητα. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Ερη μου
    Ευχομαι καλη εβδομαδα και η χαρη της Παναγιας να μας συντροφευει παντα!!Τι πανδαισια χρωματων,αρωματων και γευσεων μας επιφυλλασε η σημερινη αναρτηση σου Ερη?Δεν χορταινω να την κυττω!!Μοιαζει με πινακα ζωγραφικης!! Η φυση διαθετει τα υλικα και την παλετα και ο ανθρωπος τα πινελα και την τεχνη..Ερη μου υπεροχη η πιτσα σου,λαχταριστη πρωτα για τα ματια και μετα για τον ουρανισκο,καλοκαιρινη,αφρατη και πολυχρωμη καταγραφεται στα μαγειρικα τετραδια με τη διαδικασια του κατεπειγοντος!!Φιλια πολλα,πολλα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία και εύκολη!Ίσως φανεί αστείο, αλλά δεν είχα σκεφτεί καθόλου το καλαμπόκι ως συστατικό πίτσας!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Έρη μου!
    Τι υπέροχα χρώματα είναι αυτά; Χάρμα οφθαλμών αλλά και γεύση! ¨ολο το καλοκαίρι πάνω σε μια πιτούλα, μπράβο!
    Συμφωνώ απολύτως με το tip σου για τη ζύμη.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ερη μου ,τέλεια φαίνεται η πίτσα και όντως πολύ καλοκαιρινή ,αλλά και πρωτότυπη,πρώτη φορά βλέπω τέτοια υλικά σε πίτσα ,πολυ εντυπωσιακή,καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίτσα, πίτσα θέλω πίτσα!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαμι γιάμι!!!!!
    Τι νόστιμη που δείχνει,αλλά και τι όμορφη, πραγματικά πολύ χαρούμενη οπτικά!!!
    Δεν ξέρω τι είναι πιο ωραίο, να την βλέπεις ή να την τρως??
    Καλή βδομάδα Ερη μου, φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι νόστιμη που φαίνεται!!! Και θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι και.. διαιτητική, σωστά;;; χιχι! Ελαφριά πίτσα ότι πρέπει για αυτή την εποχή!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όμορφη η χορτοφαγική εκδοχή της πίτσας σου Έρη μου. Το καλαμπόκι μου άρεσε πολύ ως προσθήκη. Και η σάλτσα σου επίσης ωραία είναι. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ νόστιμη η πίτσα σου Ερη μου!!Καλή συνέχεια εύχομαι!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη, καλοκαιρινή, ελαφριά και νόστιμη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιαμμμμμμ! Νοστιμότατη η πίτσα σου Έρη μου.. Υπέροχο και το καλαμπόκι που την κάνει ακόμη πιο νόστιμη! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει να είναι πεντανόστιμη!!!! Πολλά φιλιά και χρόνια πολλάαααααα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και πίτσα και μικρά καλαμποκάκια και η Μαρθούλα ζητωκραυγάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...