19/9/12

Χοιρινές Μπριζόλες με Ψητά Μήλα και Κρεμμύδια



Ιδέα απο το περιοδικό Cooking Light

Υλικά ( 4 άτομα) 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή 2 κούπες κρεμμυδάκια κατεψυγμένα για στιφάδο
3 μήλα κομμένα στα 8 
2 κουταλιές βούτυρο
2 -3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι - πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή κόντρα
Για την σάλτσα
2/3 της κούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλεύρι
Λίγες σταγόνες λεμόνι για το τέλος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
 Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την μία κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε λιγάκι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά. Δεν πολυανακατεύουμε για να μην διαλυθούν. Προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα μήλα και τα κρεμμύδια σε ταψάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 10 - 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε την μια κουταλιά βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Έχουμε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τις μπριζόλες δύο δύο και τις ψήνουμε 3 λεπτά απο την μία πλευρά και 3 λεπτά παο την άλλη. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε νε "ξεκουραστούν" καλυμμένες χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Αφού τελειώσουμε με τις μπριζόλες, στο ίδιο τηγάνι (δεν μας πειράζουν τα καμμένα λιπάκια στον πάτο τα θέλουμε), προσθέτουμε το αλεύρι και φέρνουμε λίγες βόλτες να κολλήσει και αυτο στον πάτο. Ρίχνουμε το γάλα και τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να την ντεγλασάρουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή σύρμα.  Μόλις το δούμε και παίρνει την μορφή σάλτσας, προσθέτουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και δοκιμάζουμε. 
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μήλα, τα κρεμμύδια και την σάλτσα.



Καλή Όρεξη! 

Λογάκια
Τα κρεμμύδια δεν τα καθαρίζουμε τελείως, αφήνουμε το σημείο που δένονται τα φύλλα μεταξύ τους.



**************************************************************
Έχω τον μικρο μου αρρωστούλη γι αυτό χάθηκα λιγάκι απο τις βόλτες στην blogoγειτονιά και είμαι λίγο slow στο facebook. Ελπίζω να συνέλθει σύντομα, να βρούμε κ εμείς το χρώμα μας :)
Σήμερα σας έχω ένα απλό πλην νοστιμότατο πιάτο, υπέροχο για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο.
Αν θέλετε να προσθέσετε πατάτες, μπορείτε να το κάνετε, απλά προβράστε τις για 10 λεπτά και στην συνέχεια βάλτε τις στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια.
Συνοδέψτε με μια πράσινη σαλάτα και ενα καλό κρασί..

28 σχόλια:

  1. Πάλι ξελιγώθηκα βραδιάτικα,Έρη..χιχι..Πως μπορεί κάποιος να κοιμηθεί έχοντας δει αυτές τις φωτογραφίες??? Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά ο μικρούλης σου,καλή σου νύχτα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Έρη μου!
    Πολύ ωραίος ο συνδυασμός υλικών -λαχανικά και φρούτα με κρέας! Το χοιρινό εδώ, ως γνωστόν, είναι απαγορευμένο!
    Περαστικά στον κούκλο σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Έρη μου και περαστικά στον μικρούλη σου.Θα πρέπει να είναι πέρα πολύ ωραίο το φαγάκι σου μ΄αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός αυτός,οπότε θα το φτιάξω σίγουρα.Να είσαι καλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά στο μικρό σου! Ακούγεται πολύ gourme η μπριζόλα με το μήλο!Αλλά και εμένα μου αρέσει ο συνδυασμός φρούτων με κρέας!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xoιρινό με μήλα είναι η απόλυτη αρμονία γεύσης για μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα περαστικά στον Κωστή σου Έρη μου και εμεις όλοι με γρίπη είμαστε λόγου αλλαγής καιρού! Φθινοπωρινή και η συνταγή σου είναι υπέροχο φαγάκι!φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα και περαστικα!το φαγητο πεντανοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρμονικός συνδυασμός γεύσεων,θα δοκίμαζα και λίγα κυδώνια όταν με το καλό βγουν στην αγορά,απίθανη η υφή της σάλτσας,ισορροπημένη νοστιμιά της οξύτητας του λεμονιού με την γλυκύτητα των κρεμμυδιών και μήλων.Βρίσκω ότι η σημερινή σου συνταγή είναι από τις πιο ωραίες!!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά σύντομα στον μικρούλη σας, Έρη μου, αλλά "οπλίσου" με αντοχή γιατί ενδεχομένως να έχετε αρκετά τέτοια με την πρώτη χρονιά στο σχολειάκι.
    Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός των μήλων και των κρεμμυδιών και θα τον δοκιμάσω μέσα στον χειμώνα, κάνοντας το κορόϊδο και μη λέγοντας τι περιέχει η σάλτσα μέχρι την τελευταία στιγμή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικά στον μικρό σας!
    Πολύ ωραία η μπριζόλα, με τα κρεμμυδάκια, αλλά ο συνδυασμός φρούτων με φαγητό δεν με βρίσκει σύμφωνη προσωπικά, ιδίως με τα μήλα (γιατι με ανατριχιάζουν και δεν θέλω ούτε να τα βλέπω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σούπερ φιλενάδα,περάστικα και εμεις με λίγο συναχάκι ειμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο φαγάκι και αρκετά εύκολο! Μ' αρέσουν πολύ τα ψητά συνοδευτικά αλλά και η όμορφα δεμένη σάλτσα!
    Περαστικά στον μικρούλη και καλή δύναμη σε σένα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά ο Κώστας!!!!!!
    Έρη μου όπως πάντα μια ζωγραφιά το πιάτο σου!!!!!
    Χρώμα τέλειο γεύση είμαι σίγουρη,πεντανόστιμη!!!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περαστικά στον μικρούλη σου! Δεν μου αρέσουν τα φρούτα με τα φαγητά αλλά το πιάτο σου δείχνει τόσο πολύ λαχταριστό που σκέφτομαι να το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρχικά να ευχηθώ περαστικά στο γιόκα σου. Να αναρρώσει γρήγορα το παιδί.
    Για τη συνταγή τί να πω;! Φαίνεται εκπληκτική όπως άλλωστε και οι περισσότερες που έχεις αναρτήσει! Έχω κάτι μπριζολίτσες μέσα και λέω το Σαββατοκύριακο να τις φτιάξω έτσι! Τα μήλα μου λείπουν μόνο.

    Πολλά φιλιά Έρη μου! Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωωωωχχχ, αρχίσατε τις ιωσούλες???
    Υπομονή, και περαστικά του!!!
    Με τέτοια λαχταριστά φαγάκια που του ετοιμάζει η μανούλα, θα αναρρώσει μιαν ώρα αρχύτερα, είμαι σίγουρη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περαστικούλια του Έρη μου, τα έχει αυτά το σχολείο...
    Υπομονή!!!
    Για τις μπριζόλες... τι να πω... δεν μπορώ να μιλήσω. Με έχει πιάσει σιελόρροια, χαχα

    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περαστικά στον μικρούλη σου ,αυτή την εποχή πάντα έχει παραπάνω ιώσεις.Ωραίο πιάτο και εμφανίσημο,μου αρέσουν πολύ οι χοιρινές μπριζολες.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περαστικά σας Έρη μου... κι εμείς το ίδιο είμαστε!! Με το που άρχισε το σχολείο ...σκάσανε μύτη και οι ιώσεις. Υπομονή!!!
    Όσο για τις μπριζόλες ...δεν έχω λόγια!!!1 Είναι υπέροχα λαχταριστές και πολύ θα ήθελα μια μερίδα τώρα... όσο φαντάζομαι τη γεύση τους... τις λιμπίζομαι όλο και περισσότερο!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικά στο ζουζούνι σου Έρη μου! Δυστυχώς η πρώτη χρονιά στο σχολείο τα έχει αυτά!
    Πολύ ωραίο και εύκολο το σημερινό φαγάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περαστικά στο μικρούλη σου Έρη, το φαγητό σου υπέροχο όπως πάντα εξάλλου, γεια στα χέρια σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μου αρέσει το χοιρινό όπως και τα φαγητά με φρούτα! Και τι ωραία σαλτσούλα! Το σημειώνω! Περαστικά στο μικρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Pork and apples are always a classic combination that won't go wrong and you have cooked your apple and pork dish very well. Yum!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περαστικά στο μικρούλη σου Ερη ... ταχεία ανάρρωση εύχομαι.

    Οσο για το πιάτο σου ... απίθανο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περαστικά στο μικρό σου. Τρέχω για τα μήλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περαστικά στο μικρούλη, Έρη μου! Το δε φαγάκι σου μού μύρισε Χριστούγεννοοοο! Τι καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Περαστικά στο παιδάκι σου!!!όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά όλο το σπίτι είναι ανω κάτω!!!Νοστιμότατο το φαγάκι σου!!!αυτή η σάλτσα θα είναι όλα τα λεφτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περαστικά στον μικρό σου!! Καλά να γίνει σύντομα εύχομαι!!
    Το φαγητό φαίνεται μούρλια!!
    Καλό σ/κο Έρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...