Σούπα απο Κόκκινες Φακές με Bacon και Πατάτες



Υλικά ( 5 - 6 μερίδες)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες bacon ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι σε φετάκια
2 μέτρια καρότα σε φετάκια
3 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι - Πιπέρι
4 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1 κούπα κόκκινες φακές μουλιασμένες σε κρύο νερό για 15 - 20 λεπτά
1/2 κούπα baby αρακά
Γιαούρτι και λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τις φακές για 15 λεπτά σε κρύο νερό.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το bacon με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε και πάλι. Περιμένουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι περίπου 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σέλερι, τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 κούπα απο τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. 
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις στραγγισμένες κόκκινες φακές, δυναμώνουμε και πάλι την ένταση της φωτιάς και μόλις πάρουν βράση την χαμηλώνουμε πάλι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον αρακά  και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. 
Σερβίρουμε κάθε πιάτο σούπας με λίγο γιαουρτάκι και μερικές σταγόνες λεμόνι.



Καλή Όρεξη!
**************************************
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη κόκκινες φακές (οι οποίες είναι πορτοκαλί και όχι κόκκινες), ήρθε ο καιρός να το κάνετε. Αυτή τη σουπίτσα ξεκίνησα να την φτιάχνω απο πέρσι και είναι πλέον η αγαπημένη μας. Οι κόκκινες φακές είναι πιο εύπεπτες από τις συνηθισμένες καφέ, έχουν πιο ήπια και ντελικάτη γεύση ενώ επιπλέον μαγειρεύονται σε λιγότερο χρόνο. Την σούπα την έχω φτιάξει και με κανονικές καφέ φακές απλά δεν χρησιμοποίησα λεμόνι αλλά το συνηθισμένο ξύδι στο σερβίρισμα. αν αποφασίσετε να την φτιάξετε με καφέ φακές απλά θα τις βάλετε απο την αρχή του μαγειρέματος, μαζί με τα καρότα και τις πατάτες. 
Την επόμενη φορά όμως που θα δείτε τις κόκκινες φακές στο σουπερ μάρκετ, πάρτε τις και δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, θα ενθουσιαστείτε και εσείς αλλά και τα παιδιά.