8/10/12

Ατομικά Banana Breads



Υλικά (20 - 24 μαφινάκια)

6 μπανάνες ώριμες
3 κουτ.σούπας βιταμ
1 κούπα καρύδια και αμύγδαλα φιλέ χοντροτριμμενα
2 αυγά
2 κουταλάκια σόδα
βανίλια
λίγο αλάτι
3 κούπες φαρίνα
1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο μίξερ τις μπανάνες με το βιταμ και τις χτυπάμε για  2 λεπτά, 



Κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη τα αυγά,την βανίλια

το αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα






προσθέτουμε τα καρύδια,την σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας, 




ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και στη συνεχεία ρίχνουμε την φαρίνα.




Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε το μείγμα σε θήκες για κέικ





ή σε μακρόστενη φόρμα ψήνουμε το κέικ σε φόρμα για 50 λεπτά με 60, στις θήκες για 20 λεπτα (πάντα δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφιδα)






                          Καλή Επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της φίλης του blog "Συνταγές απο Σπίτι"  Μαριάς Βουλγαρη


Λογάκια
Θα χρησιμοποιήσετε όποιο γλάσο σας αρέσει, εγώ θα προτιμούσα ένα ελαφρύ γλάσο τυριού αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βουτυρόκρεμα ή σοκολατένιο γλάσο. 
Σημείωση 09/10/2012 επειδή με ρωτήσατε για γλάσο θα σας δώσω ένα γλάσο λευκής σοκολάτας που κάνω εγώ συχνά και είναι ολόιδιο με αυτο της φωτογραφίας. Δεν είναι όμως αυτο που χρησιμοποίησε η Μαργαρίτα, είναι αυτό που κάνω εγώ. Θα λιώσετε σε μπεν μαρί 120 γρ λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας κομμένη σε κομματάκια και μόλις λιώσει αφηστε την λίγο στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε στο μίξερ μισή κούπα μαλακό βούτυρο με 1 κούπα άχνη ζάχαρη και προσθέστε μέσα 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Συνεχίστε το χτύπημα να γίνει αφράτο το μείγμα και τέλος προσθέστε την λιωμένη λευκή σοκολάτα, ενσωματώνοντας με σπάτουλα. Αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.

*********************************************
Καλή εβδομάδα!
Σήμερα έχω την τεράστια χαρά να φιλοξενώ στο blog μου αυτη την πανεύκολη, πανέμορφη και όλο γλύκα συνταγή απο την Μαργαρίτα και το "Συνταγές απο Σπίτι". Δεν θα ξαναπώ πόσο χαίρομαι με τα guest posts, γίνομαι κουραστική και με κοροϊδεύει και η φίλη μου η Μαργαρίτα..
Eμείς σήμερα έχουμε την ημέρα των ευχαριστιών, είναι αργία εδώ στον Καναδά και το πρόγραμμα έχει και πάλι ΠΟΛΥ μαγειρική. 
Το Σάββατο κάναμε το παρτάκι των γενεθλίων μας και περάσαμε τέλεια! Είχα πολύ καιρό να ευχαριστηθώ ένα μεγάλο σχετικά τραπέζι. Την Παρασκευή που μας έρχεται θα σας έχω την πρώτη τούρτα γενεθλίων που έφτιαξα και μας άρεσε πάρα πολύ!
Επίσης θέλω κ εγώ με την σειρά μου να συγχαρώ απο το σπιτάκι μου, όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό των Greek Food Blogs για τα Fridays και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή τύχη σε όσους πέρασαν στην δεύτερη φάση. Είναι τόσοι πολλοί οι φίλοι που πέρασαν που πραγματικά δεν ξέρω ποιον να υποστηρίξω. Φυσικά τους υποστηρίζω όλους και εύχομαι να διακριθούν οι πιο νόστιμες και δημιουργικές συνταγές! Καλή επιτυχία Παιδιά! 

Τώρα όμως θα σας πάω στα υπέροχα μαφινάκια, ατομικά Banana Breads, από το κορυφαίο blog "Συνταγές από Σπίτι"!


Οποιοδήποτε blog θα ήθελε να συμμετέχει σε ένα guest post, ή θέλει ένα guest απο το Captain Cook (δεν χρειάζεται να είναι blog μαγειρικής, οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να μαγειρέψει για να φιλοξενηθεί εδώ η συνταγή :P) , ας επικοινωνήσει μαζί μου με email, θα χαρώ πολύ! 


26 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Έρη μου και καλή εβδομάδα.
    Λατρεύω τις συνταγές της Μαργαρίτας από το ΄΄Συνταγές από σπίτι΄΄΄και φροντίζω να ενημερώνομαι διαρκώς για τις νέες προτάσεις,όπως άλλωστε κάνω για όλα τα πολυαγαπημένα blogs.Εκείνο όμως που αγαπώ πιο πολύ είναι η αλληλεγγύη και ο μεταξύ σας αλτρουϊσμός!Βρίσκω ότι είναι θαυμάσια ιδέα η ανταλλαγή των συνταγών μέσω των καταπληκτικών blogs σας και είναι παράδειγμα προς μίμηση.
    Τα muffins υπέροχα,μια που ο γνωστός συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας είναι αξεπέραστος!Πολύ ωραία πρόταση!Μπράβο στη Μαργαρίτα για την πραγματοποίηση και ένα μεγαλύτερο σε σένα για την φιλοξενία!!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά λαχταριστό το μπανανοκεκάκι από το blog της Μαργαρίτας!
    Καλή εβδομάδα και καλά να περάσετε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλη εβδομάδα,πολύ θάθελα ένα τέτοιο τώρα με τον καφέ μου,ωραία συνταγή μπράβο στη Μαργαρίτα και σε σενα που μας τα δείξατε φιλιά πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και καθώς είδα ταυτόχρονα την εικόνα και στα δύο Blogs...είπα κάτι "παίζει" εδώ!!
    Μπράβο σε σένα καλή μου Έρη, μπράβο και στην δημιουργό της συνταγής της Μαρίας για το ευωδιαστό και ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/10/12, 12:10 μ.μ.

    μιας και το γλάσο δείχνει τόσο λαχταριστό, δε μας δίνεις και τη συνταγη γι'αυτό;; Ευχαριστω πολυ και θα τα δοκιμασω!
    Κική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική γειά σου, με συγχωρείς για την καθυστέρηση, χθες δεν ημουν στον υπολογιστή, η Μαργαρίτα μου είπε ότι αυτο το γλάσο είναι λευκής σοκολάτας και σου δίνω μια συνταγή που κάνω εγώ συχνά για να το φτιάξεις.
      Θα λιώσεις σε μπεν μαρί 120 γρ λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας κομμένη σε κομματάκια και μόλις λιώσει αφησε την λίγο στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπησε στο μίξερ μισή κούπα μαλακό βούτυρο με 1 κούπα άχνη ζάχαρη και πρόσθεσε μέσα 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Συνέχισε το χτύπημα να γίνει αφράτο το μείγμα και τέλος πρόσθεσε την λιβωμένη λευκή σοκολάτα, ενσωματόνωντας με σπάτουλα. αστο στο ψυγείο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσεις.
      ελπίζω να σε βοήθησα

      Διαγραφή
  6. Αχ κορίτσια πόσο απολαμβάνω αυτές τις νόστιμες ανταλλαγές συνταγών!
    Υπέροχα και λαχταριστά τα κεκάκια της Μαργαρίτας, η τέλεια συνοδεία για το καφεδάκι μας!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έρη, λαχταριστά τα μαφινάκια μπανάνας και η συνταγή ωραιότατη. Το γλάσο κρέμας τυριού, μου αρέσει καί μένα, αν και τα άλλα γλάσα που προτείνονται τους ταιριάζουν πολύ καλά. Γίνονται και αρκετά, από ότι βλέπω. Είναι από τις συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά και από αυτές που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί τους.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχα κεκάκια για τους φίλους -καλή ώρα- της μπανάνας!
    Μπράβο και στις δυο σας κορίτσια, τέτοιες όμορφες συνεργασίες είναι παράδειγμα για όλους μας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα και πεντανόστιμα!!! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!χα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν σε ευχαριστώ που με "επισκέφτηκες". Πρώτον, χτές Κυριακή έφτιαξα το σουβλάκι κοτόπουλο, με καλεσμένη την πεθερά και με έβγαλες ασπροπρόσωπη! Ξετρελαθήκαμε (πεθέρα, άντρας μου και εγώ!!) Μόνο που το κοτόπουλο δεν είχε αρκετό κόκκινο χρώμα (όπως στις φώτο σου) αν και το τάραξα στην πάπρικα, υπερνίκησε το κύμινο. Δεύτερον, αναζητώ τώρα συνταγή για γλυκό....μην είναι τα μπανανοmuffin ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο σας κορίτσια!Λατρεύω τα Guest Posts!Τα κεκάκια είναι φανταστικά!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα μας πεθάνεις Captain Cook εσύ! Μπράβο στη Μαργαρίτα αλλά και τη Μαρία για τη συνταγή και μπράβο σε σένα που την έκανες ακόμα πιό διάσημη! Να χαίρεσαι το αγοράκι σου για τα γενεθλιάκια του! Αυτός δεν είχε γενέθλια? Να τον καμαρώνεις πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπεροχα φαινονται αυτα τα μαφφινακια! Μπραβο κοριτσια, ωραια ιδεα για να ξεκινησει γλυκα η εβδομαδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φανταστικά λαχταριστά και φαίνονται πεντανόστιμααααααα!!!!
    Μπράβο και στις δυο σας!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η Μαργαρίτα δεν πάιζεται...
    θα δοκιμάσω τα μπανανομαφινάκια τη Πέμπτη,που έχω ως συνήθως καλεσμένο για την εκπομπή...
    Ερχονται που έρχονται,να μη τους τρατάρουμε και το κάτι τις μας....???
    και αυτά είναι πανεύκολα...
    φιλιά και στις δυό σας...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μμμ Και έχω ένα σωρό μπανάνες!!!!! Φαίνονται πεντανόστιμα και λαχταριστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α πολύ ωραία τα μαφινς και ωραία και η ιδέα για guest bloggers. Να ξεκουραστείς και εσύ λίγο.
    Έκανες κάτι με το φόντο ή ήταν πάντα ρόζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα, θα τα πω και εδω, ευχαριστω πολυ και χαιρομαι που σας αρεσει αυτο που καναμε με την Ερη, Ελπιζω ευχομαι και θελω να ακολουθησουν πολυ ακομη χωρις δισταγμους και ντροπες, ηδη καποιοι εχουν δεχτει να συμμετεχουν, οποτε αν σας γινει προταση μη το σκεφτειτε...
    Φιλια το ιδιο ισχυει και για μενα οποιο blog θελει να μου κανει το guest ας μου στειλει ενα μυνημα στο email του blog μου.
    Και μια μικρη διευκρινηση η εκτελεση και η φωτο ειναι δικες μου η συνταγη ειναι της Μαριας.
    Πολλα φιλια τα λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η μπανάνα είναι αγαπημένη γεύση, μπράβο στη Μαργαρίτα, μπράβο και στη φιλοξενούσα αρχή, εσάς κυρία μου! Τα σέβη μου και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μμμμμμμμμ αρκετά ενδιαφέρον και απλά υλικά και εκτέλεση!! μου αρέσουν οι μπανάνες!! καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιαμ μιαμ! Πολύ λαχταριστό!!!

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλημέρα Ερη!Η μπανάνα σέ συνδιασμό σοκολάτας καί γλάσο τυριού,ότι τό καλύτερο!!Σού εύχομαι τό καλύτερο!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλειο!Κι έχω κάποιες ώριμες μπανάνες στο ψυγείο!Λες? Χμμμ!Μπράβο Έρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος26/10/13, 4:34 μ.μ.

    Τα banana breads ειναι υπεροχα, τα εχω φτιαξει 3 φορες κ πραγματικα δεν εμεινε ουτε ψιχουλο! Ολοι ρωτανε τη συνταγη :) Ειναι οτι πιο αφρατο και λαχταριστο εχω φτιαξει ποτε. Μπραβο Ερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...