Γύρος Κοτόπουλο



Υλικά ( 4 άτομα )

500 γρ φιλέτο κοτόπουλο απο μπούτι (αν θέλετε να το κρατήσετε εντελώς άπαχο χρησιμοποιείστε φιλέτο απο στήθος, προτιμώ το μπούτι γιατί γίνεται πιο νόστιμο και δεν στεγνώνει) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μουστάρδα σε σκόνη (μπορεί να αντικατασταθεί με 1 κουταλάκι έτοιμη μουστάρδα κατά προτίμηση ντιζόν)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
Χυμός από μισό μέτριο λεμόνι
Πίτες για το σερβίρισμα
Ντοματούλες σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες, μαϊντανός  για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Αφού κόψουμε τo κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.  Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να στραγγίσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπαχαρικά μας. Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, την ρίγανη, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά  να αλειφθεί καλά το κοτόπουλο από όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως 2 ώρες. 


Όταν είμαστε έτοιμοι για μαγείρεμα βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, δεν βγάζουμε τίποτα. ανακατεύουμε σταδιακά και μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο δυναμώνουμε την φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κάνει λίγο κρούστα η κάτω πλευρά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ώσπου το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας που και που, σβήνουμε την εστία και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Ζεσταίνουμε πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, και φτιάχνουμε τα τυλιχτά μας 

 
 σύμφωνα με το γούστο μας. Προτιμώ το δικό μου σχετικά απλό με ντομάτα και κρεμμύδι αλλά το μπομπουνίζω λιγάκι στο καυτερό. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια σως με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι και 1/3 κουταλάκι ζάχαρη.


Καλή σας Όρεξη!!!

****************************************
Καλό μήνα!! 
Μπήκαμε στον Οκτώβριο, ακόμη κ εδώ, η καλοκαιρία καλά κρατεί και έτσι παρατείνεται η αναμονή μας για πιο χουχουλιάρικα πρωινά  και ημέρες. Eμείς το Σαββατο κάναμε τις βόλτες μας στην εξοχή, πήγαμε και μαζέψαμε τα μηλαράκια μας και έτσι καλωσορίσαμε με την σειρά μας το αγαπημένο φθινόπωρο. Περάσαμε λοιπόν ένα γεμάτο και λίγο κουραστικό Σάββατο, το διασκεδάσαμε όμως με την ψυχή μας.
Χθες Κυριακή είπαμε να χαλαρώσουμε στο σπίτι. Τι λαχταρήσαμε να φάμε? Έναν γύρο κοτόπουλο! Όπως καταλαβαίνεται ο γύρος στο σπίτι δεν γίνεται με τον κλασσικό τρόπο της σούβλας παρολαυτά δείτε την τεχνική και δοκιμάστε την πανεύκολη συνταγή.  Απολαύστε καταπληκτικό, πεντανόστιμο και υγιεινό γύρο κοτόπουλο στο σπίτι. Τόσο εύκολα!


Και μερικές φωτογραφίες απο το φθινόπωρο που άρχισε να κάνει την εμφάνιση του και το μάζεμα των μήλων.. Όσο προχωράμε προς την καρδιά του Φθινοπώρου θα σας έχω κ άλλες.






Τέλος του μήνα το Halloween και καιρός να αρχίσουν οι στολισμοί στα σπίτια

Μαζέψαμε πράσινα μήλα
Μαζέψαμε κόκκινα μήλα
Κάναμε τις πλακίτσες μας
Θαυμάσαμε την σοδειά μας!