12/10/12

Τούρτα Γενεθλίων



Υλικά 

1/2 κούπα μερέντα ή νουτέλα
1/2 κούπα νιφάδες σοκολάτας (για τα κυκλάκια λουλουδάκια σοκολάτας στο κέντρο)
Για το παντεσπάνι (20 - 22 cm ταψάκι)
3 μεγάλα αυγά και 3 κρόκοι σε θερμοκρασία δωματίου (φέρνουμε γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου βάζοντάς τα για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό)
3/4 της κούπα ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 της κούπας κορν φλάουρ
1/4 της κούπας κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι
1/4 της κούπας ζάχαρη
1/3 της κούπας νερό
1/5 της κούπας λικέρ φρούτων κεράσι ή λικέρ βατόμουρο
Για την κρέμα
2 κούπες κατεψυγμένα rasberries
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές τη σούπας λικέρ κεράσι ή βατόμουρο
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (χωρίς γεύση, 7 γρ ηταν το φακελάκι που χρησιμοποίησα)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για το γκανάς στα τοιχώματα της τούρτας
1 κούπα νιφάδες σοκολάτας κουβερτούρας
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι μέλι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδικασία

Ξεκινάμε το παντεσπάνι μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (όχι αέρα) και βουτυρώνουμε ενα ταψάκι με κούμπωμα. Βάζουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο χαρτί το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο.
Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια καισ την συνέχεια ψηλή ταχύτητα τα αυγά με τους κρόκους, την ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά το μείγμα περίπου για 5 λεπτά. Θέλουμε να ασπρίσει εντελώς και να τριπλασιαστεί σε όγκο. (Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)


Κοσκινίζουμε ξανά το μείγμα με τα αλεύρια και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα. Προσθέτουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στην φόρμα, περνάμε ενα ίσιο μαχαίρι από τα τοιχώματα και το ξεφορμάρουμε. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί από το κάτω μέρος και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Κόβουμε με μαχαίρι το λεπτό επάνω μέρος , το γυρίζουμε ανάποδα και το κόβουμε στην μέση ώστε να έχουμε δυο παντεσπάνια.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε ενα μπρικάκι την ζάχαρη με το νερό και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. αφαιρούμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ.
Για την κρέμα, βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι τα κατεψυγμένα rasberries - αφού τα έχουμε αφήσει να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου - μαζί με τους χυμούς τους και προσθέτουμε την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Περνάμε το μείγμα απο κόσκινο πιέζοντας με σπάτουλα και κρατάμε στην άκρη τον πολτό με ότι τυχον ζουμάκια βγήκαν από το μείγμα. Πετάμε ότι έμεινε στο κόσκινο.  Σε ένα μπρικάκι βάζουμε το λικέρ με την σκόνη ζελατίνης και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το ζεσταίνουμε λιγάκι στο μάτι σε μέτρια φωτιά να δούμε το ζελέ να γίνεται και πάλι υγρό και το προσθέτουμε στον πολτό με τα rasberries ανακατεύοντας καλά.


 Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε στεγνό μπολ και χτυπάμε με μίξερ στην αρχή σε μέτρια ένταση και στην συνέχεια σε ψηλή ωσότου η κρέμα μας γίνει σαντιγί.  Αφού έχει κρυώσει ο πολτός απο τα rasberries, ανακατεύουμε με την σαντιγί και βουαλά η κρέμα της τούρτας μας.
Κάνουμε το γκανάς λιώνοντας σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) την σοκολάτα και μόλις λιώσει την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και χτυπάμε με μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Πλένουμε το μπρικάκι μας, το σκουπίζουμε και προσθέτουμε μέσα την μερέντα ή νουτέλα. Βάζουμε για λίγο στο μάτι σε χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να αραιώσει λίγο το μείγμα. 
Στήνουμε την τούρτα!!!
Υπάρχουν κάτι ειδικοί δίσκοι απο χαρτόνι για τις τούρτες που μπαίνουν απο κάτω ωστε να μπορέσετε αφού την τελειώσετε να την μετακινήσετε στο σκεύος στο οποίο θα την παγώσετε. Εγώ δεν είχα και έκοψα ένα χαρτόνι στο μέγεθος της τούρτας. 
Βάζουμε λοιπόν το χαρτόνι πάνω στην επιφάνεια εργασίας (έβαλα αλουμινόχαρτο απο κάτω για να μην τα κάνω όλα χάλια) και τοποθετούμε το ενα παντεσπάνι. Με πινέλο παίρνουμε ποσότητα απο το σιρόπι και ταμποναριστά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι μας. Μετά το σιρόπι απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την μερέντα ή νουτέλα. 


Συνεχίζουμε προσθέτοντας ποσότητα απο την κρέμα (προσθέτουμε ποσότητα στο κέντρο και απλώνουμε προς τα έξω, έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε και την ποσότητα που θα βάλουμε. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα νουτέλα και απλώνουμε με ενα κουτάλι γύρω γύρω στα τοιχώματα το γκανάς σοκολάτας. Το άπλωσα με την πίσω πλευρά του κουταλιού, σιγά σιγά και τσουκου τσουκου δεν βιαζόμαστε. ΑΦΟΥ καλύψουμε τα τοιχώματα με το γκανάς, τότε συνεχίζουμε με το στρώμα κρέμας απο πάνω στην τούρτα με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε και μέσα δηλαδή με ποσότητα στο κέντρο και άπλωμα προς τα έξω. Στολίζουμε την τουρτα μας με φρέσκα rasberries και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 

Ενα ταλαιπωρημένο κομματάκι που έμεινε την επόμενη μέρα..

Για τα σοκολατένια κυκλάκια λουλουδάκια, δείτε εδώ το βίντεο της Heather, κάπως έτσι το έκανα απλά χρησιμοποίησα κουτάλι και "έσφιξα" βοηθώντας με τα χέρια μου περισσότερα τα κυκλάκια για να γίνουν σαν μπουμπουκάκια.


Να έχετε ένα γλυκό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο!

Λογάκια
Μπορείτε να κάνετε ένα πιο πλούσιο frosting (αντί για το απλό γκανάς που έκανα εγώ για τα τοιχώματα) προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο στο μείγμα του γκανάς κομματάκι κομματάκι και χτύπημα μέχρι να σας γίνει ένα πλούσιο σοκολατένιο frosting. Απλά προσέξτε το μείγμα σας να είναι σχετικά κρύο γιατί διαφορετικά θα βάζετε το βούτυρο, αυτό θα λιώνει και δεν θα φτιάξετε frosting ποτέ. Φτου φτου
*****************************************
Η τουρτίτσα μου! 
Δεν έχω ξανακάνει κανονική τούρτα με παντεσπάνι και γέμιση, στις τούρτες που έχω κάνει στο παρελθόν χρησιμοποιούσα μπισκότο σαν βάση και ποτέ ξανά δεν είχα δοκιμάσει να κάνω τούρτα γενεθλίων. Ήθελα για τα γενέθλια μας (του άντρα μου και τα δικά μου) να κάνω κάτι απλό σχετικά, χωρίς πολλά "λούσα" και (όπως σε όλες τις συνταγές στο Captain Cook) χωρίς την χρήση επιπλέον υλικών, χρωμάτων κλπ. 
Να σας πω όμως ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα χρώματα. Πιστεύω ότι καλώς χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις κ εμπιστεύομαι το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα για την χρήση στα τρόφιμα. Ότι είναι ασφαλή δηλαδή. Ειδικά για τις παιδικές τούρτες είμαι απολύτως θετική μια φορά τον χρόνο ας χρησιμοποιήσουμε και λίγο χρώμα. Πως να τον κάνεις αλλιώς τον Spiderman?
Η ιδέα για την τούρτα μου ήρθε έτσι απλά και βρήκα αυτό που έψαχνα στην Heather και το κορυφαίο Sprinkle Bakes
 Όλα πήγαν κατ ευχήν και ήρθε η ώρα να παρουσιάσω την τουρτίτσα στους φίλους μας στο τραπέζι του περασμένου Σαββάτου. Πιάσαμε λοιπόν κουβέντα και λέγαμε ότι οι τούρτες σου παίρνουν πολύ χρόνο για να τις φτιάξεις (συμφωνούσα κ εγώ), ότι είναι καλύτερο να τις αγοράζεις έτοιμες (συμφωνούσα κ εγώ) και ότι ίσως τελικά να μην αξίζει να τις φτιάχνεις (συμφωνούσα κ εγώ). Και τότε την έκοψα και σέρβιρα. 
Η πρόταση που άκουσα από τα χείλη των καλεσμένων μου ήταν "Μπορείς να αγοράσεις τούρτες.. αυτή τη τούρτα, δεν μπορείς να την αγοράσεις". Δοκίμασα και συμφώνησα κ εγώ :)
Ξεκινήστε την λοιπόν κ εσείς, είναι εύκολη, κατεψυγμένα rasberries - frampoise - σμέουρα Ελληνιστί, βρίσκετε στα σουπερ μάρκετ και πλέον τα καταστήματα ΑΒ έχουν και Ελληνικά φρέσκα σμέουρα στo τμήμα με τα φρούτα και τα λαχανικά. Φτιάξτε το παντεσπάνι δυο μέρες πριν την σερβίρετε, την προηγούμενη μέρα φτιάξτε τα υπόλοιπα, στήστε την τούρτα και αφήστε την στο ψυγείο να παγώσει καλά για ενα 24άωρο πριν σερβίρετε.



50 σχόλια:

  1. Ένα κομμάτι παρακαλώ! Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σας πολλά Έρη μου να τα 100στήσετε!!!Φοβερή η τούρτα των γενεθλίων, στο σπίτι μου δε θά'μενε ούτε ψίχουλο για την επόμενη μέρα...Φιλάκια,καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κοριτσάκι μου! Τέρμα ο Παπαπαρασκευάς!!!
    Μόνο τούρτες Έρης!!!Μπράβο, μπράβο!!!Έτσι αναλυτικά που μας το παρουσίασες βλάκας να είσαι θα πετύχει!!!!πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ποίημα" Έρη μου!
    Και μου αρέσει πολύ ο χρωματικός συνδυασμός :-))) Όσο για τα rusberries, "γράψανε" τέλεια στον φωτογραφικό σου φακό.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερη μου να σου πω και απο εδώ να είσαστε χιλιόχρονοι.

    Οσο για την τούρτα σου ... αν δεν το έλεγες δεν νομίζω ότι θα καταλάβαινε κανένας ότι είναι η πρώτη σου.

    Υπέροχη την έκανες. Μπράβο φιλενάδα

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουάου!!! Τέλεια!!
    Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου!
    Να σου πω την αλήθεια δεν έχω φτιάξει κι εγώ ποτέ τούρτα με δικό μου παντεσπάνι... το έχω πάρει από φόβο!

    Χρόνια σας πολλά!!! Και στους δυό σας!

    Την επόμενη φορά μήπως η τούρτα θα πρέπει να γίνει μισή ροζ και μισή γαλάζια??? Για σκέψου και τον σύζυγο!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έρη μου ονειρεμένη!!!!!Πανέμορφη!!!!
    Πεντανόστιμη σίγουρα!!!!Πολλά πολλά μπράβο!!!!
    Φιλάκιααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα και εσύ πήγες και έκανες τούρτα υπερπαραγωγή!! Σουρωτήρια, μπρίκια, ταψια... Υπάρχουν και πιο απλές!
    Εμένα μου αρέσει πολύ η ζαχαροπλαστική οπότε προτιμώ να φτιάχνω τις τουρτες μόνη μου. Με τη μαγειρική έχω τσακωθεί. Πάντως πολύ ωραία η τουρτα σου... Να τα εκατοστήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρη, χρόνια πολλά και πάλι. Λοιπόν δεν είναι καλύτερο το δικό μας παντεσπάνι και η τούρτα η φτιαγμένη από τα χεράκια μας;; Που ξέρουμε και τι έχουμε βάλει μέσα;;!! Τώρα που έφτιαξες την πρώτη σου τούρτα με το σπιτικό σου παντεσπάνι και το διαπίστωσες, δεν νομίζω να αγοράσεις ξανά έτοιμη. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα, όσο πριν. Και του χρόνου να είστε καλά να φτιάξεις και πάλι.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τέλεια η τουρτίτσα!!!
    super εμφάνιση... μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Έρη μου και χιλιόχρονοι, γεροί κι ευτυχισμένοι να είστε και να καμαρώνετε τον μικρούλη σας!
    Η τούρτα είναι ΟΝΕΙΡΟ!!!!! Γεια στα χέρια σου ...φαντάζομαι έγινε ανάρπαστη!!! Ευχαριστούμε για την υπέροχη κι εύκολη συνταγή!!
    Και του χρόνου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χρόνια πολλά γεμάτα ευτυχία υγεία και ωραίες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρονια σας πολλα!!!Εγω πιστευω οτι σχεδον παντα το σπιτικο ειναι καλυτερο απο το ετοιμο.Στα ετοιμα ολα μοιαζουν ιδια. Πολυ ομορφη συνταγη και το παντεσπανι σου δειχνει πολυ αφρατο.Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ερη μου αν αυτή είναι η πρώτη σου τούρτα, φαντάζομαι τι έχουμε να δούμε στην συνέχεια!!!!
    Είναι όνειρο!
    Και πάλι πολλές ευχές και στους δυο σας, να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε το παιδάκι σας!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια σας πολλά και πάλι λοιπόν! Να είστε και οι δύο καλά, γεροί, ευτυχισμένοι και να χαίρεστε τον μπομπιράκο σας!
    Οι καλεσμένοι σου είχαν απόλυτο δίκιο, αυτή η τούρτα δεν αγοράζεται! Το blog της Heather είναι πραγματικά γεμάτο υπέροχες ιδέες!
    Μπράβο σου για την πανέμορφη και πεντανόστιμη τούρτα που έφτιαξες! Να σου πω την αλήθεια οι λιτές και κομψές τούρτες είναι αυτές που μου αρέσουν και χαίρομαι περισσότερο!
    Άιντε να δούμε, θα βρούμε raspberries, cranberries και λοιπά berries στον ΑΒ; Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά!!!Η τούρτα σου είναι φανταστική και σε εμφάνιση και σίγουρα και απο γεύση θα είναι super!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι καταπληκτική τούρτα είναι αυτή !!!!
    Θα την δοκιμάσω και θα σου στείλω photo.
    Να τα εκατοστήσετε και να είστε ευτυχισμένοι!!!!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να ζήσετε και πάλι, χιλιόχρονοι!
    Φοβερή φαίνεται η τούρτα, απίστευτα χρώματα και απ'οτι καταλαβαίνω και από γεύση πρεπει να είναι μούρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και πάλι να ζήσετε Έρη μου, η τούρτα υπέροχη και με υπέροχα χρώματα!!!!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαβ/κο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια σας πολλά Έρη και ευτυχισμένα!!! Υπέροχα τα χρώματα της τούρτας σου, τέλειος ο συνδυασμός ροζ - καφέ. Αν κρίνω από τα υλικά θα σκίζει και από γεύση!! Καλό Σ/Κ και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα κομμάτι για εσάς, εγώ παίρνω όλη την υπόλοιπη και φεύγω! Είμαι θρασύς το γνωρίζω, αλλά είμαι και λιχούδω! Λυπήσου με!
    Όπως κατάλαβες συμφωνώ κι εγώ απόλυτα, τέτοια τούρτα δεν μπορείς να την αγοράσεις! Εξαιρετική είναι Έρη μου! Για άλλη μια φορά να τα εκατοστήσετε και να είστε ευτυχισμένοι!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάρα πολύ ωραία!!! Μπράβο! Χρόνια πολλά και κάθε ευχή!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έρη μου σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά,με υγεία, με ουσία και με πολλές χαρές!!!Το παλληκαράκι σας, με προπομπό την παντοτινή αγάπη των γονιών του, να προοδεύει και να είναι πάντα γερό και χαρούμενο!
    Η καταπληκτική τούρτα σου Έρη μου δεν μοιάζει να έχει παρασκευαστεί από ατζαμίδικα χέρια..μιλάει η διάθεση,η φαντασία και το μεράκι..απλά υπέροχη!!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΡΙ μου, σε παρακολουθώ κι ας μην σου γράφω πάντα......
    Πολύ ωραία η τούρτα σου!!!!!!!!!!!!!
    Καλό ΣΒΚ!!!!!!!!!Φιλιά από την πατρίδα!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα Ερη!Χρόνια σας πολλά!Πολύ ωραία τούρτα!Τά rasberries τά λατρεύω!Ευτυχώς τά βρίσκω στόν Α/Β!Καλό Σ/Κ!Φιλιά από τήν πατρίδα πού λέει καί τό Εφάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πολύχρονοι και από δω Εράκι μου...
    να χαίρεστε ο ένας τον άλλον και οι δυό μαζί το παιδάκι σας...

    Περιμένουμε και άλλα τώρα που ξεκίνησες...-:))

    ( αααα...αυτό το "ταλαίπωρο" που λες,στείλτο από δω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ερη μου χρονια σας πολλά και καλά και στους δυο σας.
    Ναστε καλά και να χαίρεστε τον μικρό σας.

    Τελεια η τούρτα σου. Πανέμορφη. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με τις έτοιμες.
    Εγώ όποτε φτιάχνω τούρτα την τρώμε μέχρι τελευταιο κομμάτι, εν αντιθέσει με τις έτοιμες που δεν τις τρώγαμε (κυρίως τα παιδιά).
    Ωραία και η γέμιση (εγώ κάνω με φράουλες μια παρόμοια)

    Και του χρόνου να ξανακάνεις.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια σας πολλά, Έρη μου! Να είστε και οι δύο καλά, γεροί και αγαπημένοι και να χαίρεστε τον κούκλο σας!
    Συγχαρητήρια για την υπέροχη και νοστιμότατη τούρτα που έφτιαξες! Πολύ απλή αλλά όμορφη και πολύ προσεγμένη! Μπράβο!
    Και όπως πάντα η διαδικασία περιγράφεται καθαρά σε όλα τα στάδιά της. Ευχαριστούμε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρόνια σας Πολλά και ότι επιθυμείτε!!!!! Φέτος για πρώτη φορά στα γενέθλια της μικρής έφτιαξα παντεσπάνι και ενώ το είχα πάρει από φόβο τελικά ήταν πανεύκολο και αποφάσισα ότι θα φτιάχνω πάντα εγώ τούρτα!
    Πολύ νόστιμη η τούρτα σου και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα Έρη !Να τα εκατοστήσετε!Πάντα ευτυχισμένοι!
    Η τούρτα σου είναι ποίημα,φράουλα και κακάο...
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ,στο ότι είναι πιο οικονομική λύση η φτιαχτή κι αν αφήσεις τη φαντασία σου,το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
    Με τι καμάρι την σερβίρεις,όταν την έχεις φτιάξει εξ' ολοκλήρου εσύ.
    Στα γενέθλια σπάνια αγοράζω τούρτα,για βάση χρησιμοποιώ τη ζύμη για σαβαγιάρ,ψημένη όπως το παντεσπάνι.Τα υπόλοιπα ό,τι μου ρθει.
    Η τούρτα της φωτό,είναι δική μου για τα γενέθλια του γιού μου.
    Είναι βανίλια- σοκολάτα
    http://xiromeritissa.files.wordpress.com/2012/06/cf83cf84ceb9ceb3cebcceb9cf8ccf84cf85cf80cebf-5-30-6-2012-6-23-cebccebc.png( διέγραψε την μετά για να μη σου πιάνει χώρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παναγιά μου!!!Ένα μεγάλο κουτάλι και την τούρτα ολόκληρη παρακαλώ....α ναι και να μην με ενοχλήσει κανείς!χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. παίρνω μιά κομματάρα,και εύχομαι καλό ΣΒΚ-)))
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γενικά δε τρωω τουρτες αυτη σιγουρα θα την δοκιμαζα!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ερη μου χρόνια σας πολλά, να τα εκατοστήσετε να είστε πάντα γεροί και αγαπημένοι. Να χαίρεστε και το παιδάκι σας!Η τούρτα σου είναι θεική, γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρόνια πολλά Ερη μου,να ειστε καλά και οι δύο,και για πάντα μαζί,έχω πάθει πλάκα με την τούρτα σου,απο το πρωί τη βλέπω και δεν την χορταίνω ,φαίνεται υπέροχη,καλοφαγωτη και να είστε γεροί και να γιορτάσετε και του χρόνου τα γενέθλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι! Χρόνια Πολλά! Η τούρτα σκέτη ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρόνια πολλά στο ευτυχισμένο ζευγάρι! Πάντα γεμάτη γλύκα να είναι η ζωή σας! Να είσαι γερή και καμαρωτή να φτιάχνεις όλα φοβερά δημιουργήματα σαν κι αυτό!
    Όσες φορές κι αν έχω φτιάξει παντεσπάνι, μου μυρίζει αυγουλίλα. Φαίνεται ελκυστικό αυτό...θα το τολμήσω σε επόμενα γενέθλια μέλους οικογενείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μου άρεσε πάρα πολύ ειδικά εκείνα τα βατόμουρα είναι απόλαυση!
    Χρόνια πολλά και από εμένα εμ τις καλύτερες ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρονια Πολλα αγαπούλα τελεια η τουρτα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα συμφωνήσοω με τους φίλους σου ότι πρέπει να ήταν πολύ ωραία η τούρτα! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. πολύ ωραία ιδέα.. χρόνια πολλά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σίγουρα οι τούρτες θελουν κόπο, χρόνο και πολλές φορές στοιχίζουν περισσότερο από τις αγοραστές, αλλά η γεύση τους σε αποζημιώνει. Φαίνεται εξαιρετική.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είμαι fan της SprinkleBakes και ούτε λόγος, δική σου! Και η τούρτα δείχνει γιάμι, κι έτσι θα σε εμπιστευτώ και θα την δοκιμάσω. Αχ, πότε θα τα προλάβω όλα; Πες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρόνια σας πολλά Έρη μου! Να είστε πάντα καλά! Η τούρτα σου είναι υπέροχη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρόνια σας Πολλά & Ρόδινα, σαν την όμορφη τούρτα σου Έρη μου!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έρη μου χρόνια σας πολλά!!! Η τούρτα είμαι σίγουρη ότι ήταν τέλεια, γιατί δοκιμάσει αυτό τον συνδυασμό και απίθανος!!
    Δεν πρόλαβα την κλήρωση,νόμιζα ότι είχα χρόνο!καλά να πάθω!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρόνια πολλά και καλά! Η τούρτα καταπληκτική, ο ενθουσιασμός σου μου θυμίζει τον δικό μου όταν πετυχαίνω αυτό που θέλω και μου αρέσει πάαααρα πολύ! Συμφωνώ κι εγώ με τη σειρά μου σε όσα είπες....Φαντάζομαι ενθουσιασμός μόλις την παρουσίασες!! Φιλιά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρόνια πολλά, με πολλή αγάπη, υγεία κι ευτυχία! Εκπληκτική τούρτα, πολύ θεαματική κι οι οδηγίες αναλυτικότατες. Μπράβο! Φιλιά πολλά!

    www.foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρόνια σας Πολλά, καλά κι ευτυχισμένα με το παιδάκι σας!!!
    Τέτοια τούρτα δεν αγοράζεις είναι μια μεγάλη αλήθεια. Αλλά είναι όντως αρκετή δουλειά να την φτιάξεις, μόνο τα τσουμπλέκια να σκεφτείς που θα χρησιμοποιήσεις. Για τον λόγο αυτό, σε θαυμάζω που τα κατάφερες τόσο ωραία.
    Και του χρόνου να είστε καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...