Υλικά
2 κούπες ανάμικτες πρασινάδες (ρόκα, σπανάκι, ραντίκιο)
4-5 φρέσκα ή ξερά σύκα κομμένα στα τέσσερα
120 γρ gorgonzola dolce (είναι πιο γλυκιά απο τα συννηθισμένα τυριά αλλά οποιοδήποτε blue cheese θα κάνει την δουλειά του)
7-8 καρύδια ψημένα για 5 λεπτά στους 180 για να γλυκάνουν και να ξεπικρίσουν
3 φέτες προσιούτο κομμένο σε κομμάτια
Για την βινεγκρετ
3 κουταλιές της σούπα ςελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι - Πιπέρι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε απαλά τις πρασινάδες με τα σύκα, τα καρύδια, το προσούτο, το τυρί κομμένο σε μπουκίτσες. Χτυπάμε με πιρούνι σε ενα μπολάκι τα υλικά της βινεγρέτ και περιχύνουμε την σαλάτα ακριβώς πριν σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!
***********************************
Καλή εβδομάδα!
Ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο, για μένα ήταν ένα πολύ γεμάτο Σαββατοκύριακο είχα και βραδινή έξοδο κάτι που πλέον συμβαίνει σπάνια και πέρασα πολύ καλά.. Γι αυτό το λόγο δεν έχω κάνει τις καθιερωμένες βόλτες μου στην blogoγειτονιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω όμως να επανορθώσω αυτη την εβδομάδα.
Σήμερα σας έχω μια απλή αλλά πεντανόστιμη σαλάτα με φρέσκα σύκα αφού έτυχε να βρω Ελληνικά πριν 2 εβδομάδες και άρπαξα την ευκαιρία. Άξιζε φυσικά τον κόπο ή μάλλον το κόστος και έγινε αυτή η φοβερή σαλάτα. Τα φρέσκα σύκα μπορουν άνετα να αντικατασταθούν με ξερά για μια χειμωνιάτικη σαλάτα.
Κλήρωση για τα γεύματα αξίας 60 ευρώ το καθένα για τα εστιατόρια Fridays.
54 άτομα μπήκαν στην κλήρωση και κέρδισαν οι
Παιδιά θα επικοινωνήσω εγώ μαζί σας για να σας δώσω τα vouchers, ελπίζω να περάσετε καλά στα fridays, Φιλιά πολλά