18/10/12

Χαλβάς με Σοκολάτα και Ψημένο Τραγανό Ινδοκάρυδο



Υλικά (για 6 μπολάκια)

1/2 κούπα ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι
3/4 της κούπας ζάχαρη (1 κούπα = 250 ml)
2 κούπες νερό
1 Ξυλάκι Κανέλας
Την φλούδα απο μισό μοσχολέμονο ή λεμόνι
Για τον χαλβά
1/2 κούπα σπορέλαιο 
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος σιμιγδάλι, σύνολο 1 κούπα)
Λίγο αλάτι
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε δάκρυα ή κομμένη σε μικρά κομματάκια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου ς180 βαθμούς, απλώνουμε την καρύδα σε ενα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος την ψήνουμε για 5 λεπτά το πολύ, θα δουμε ότι αλλάζει χρώμα γίνεται καφέ και μοσχοβολάει ιδιαίτερα. την βγάζουμε αμέσως και μεταφέρουμε το αντικολλητικό χαρτί με την καρύδα στον πάγκο εργασίας μας γιατι στο ταψί θα σκουρήνει περισσότερο. Σε αυτη τη φάση προσπαθούμε να μην τσιμπολογάμε απο την ψημένη καρύδα γιατί αν ξεκινήσουμε δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε και θα μείνει το χαλβαδάκι χωρίς γαρνιτούρα. 
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σε ενα μέτριο κατσαρολάκι (ή κατσαρόλα) βάζουμε το λάδι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να καβουρδίσουμε τα σιμιγδάλια, 



να αλλάξει το μείγμα μας ελαφρώς χρώμα να σκουρήνει ελαφρώς και να μοσχοβολήσει το σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε κατευθείαν όλο το σιρόπι (αφου έχουμε αφαιρέσει κανέλες και φλούδες). Το μείγμα στην αρχή θα είναι σαν σούπα αλλά πολύ γρήγορα ο χαλβάς θα απορροφήσει το σιρόπι. Ανακατεύουμε λοιπόν και όταν ο χαλβάς μας έχει σφίξει σχετικά (εγώ δεν τον αφήνω να σφίξει πολύ και να λασπώσει ) προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία του χαλβά και τον μοιράζουμε στα μπολάκια μας. Σερβίρουμε τα χαλβαδάκια με το ψημένο ινδοκάρυδο απο πάνω. 



 Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το ψημένο ινδοκάρυδο διατηρείται σε αεροσκευές δοχείο για πολύ καιρό. Αν βάλετε τα χαλβαδάκια στο ψυγείο για να τα σερβίρετε κρύα, μην βάλετε και το ινδοκάρυδο και τα παγώσετε γιατί θα τραβήξει υγρασία. Βάλτε το ακριβώς πριν σερβίρετε.
*********************************************
Εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το γλυκό της Παρασκευής, σας έχω ένα αγαπημένο χαλβαδάκι (που λέει και η μαμά μου) με σοκολάτα και γαρνιτούρα απο ψημένο ινδοκάρυδο. Αυτο το ψημένο ινδοκάρυδο θα σας πάρει τα μυαλά και θα το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές σας είμαι σίγουρη. Το ινδοκάρυδο (μου αρέσει να το λέω ινδοκάρυδο όπως παλιά :)) όταν ψήνεται γίνεται σούπερ τραγανό γεμάτο άρωμα και γλύκα. Λάβετε υπόψιν σας ότι αυτά τα γλυκά λόγια για την καρύδα τα λέω εγώ που φέτος ξεκίνησα να την τρώω αφού μέχρι πέρσι δεν μου άρεσε.  Σας λέω είναι η τέλεια προσθήκη στο συγκεκριμένο χαλβαδάκι.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα και άνετα αυτό το γλυκό μπορεί να σταθεί ακόμη και στο πιο επίσημο τραπέζι. 
Κάνω μια παρένθεση για την σημερινή ημέρα και αμέσως μετά σας πάω στην συνταγή.
Σήμερα Πέμπτη 18/10/2012 είναι ο τελικός των Greek Food Blogs για τον διαγωνισμό των Fridays και στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει μια διαδικτυακή μετάδοση την οποία θα κάνουν τα αγαπημένα μου κορίτσια, η Αρτεμις απο το WonderfoodLand και η Κωνσταντίνα απο το Sabor. Βέβαια εγώ θα κοιμάμαι όταν θα ξεκινήσει η εκδήλωση αλλά θα προλάβω σίγουρα το τέλος και φυσικά την ανακοίνωση των συνταγών που διακρίθηκαν. Μπορείτε κ εσείς στις 10.30 το πρωί να δείτε την μετάδοση εδώ.
 Θέλω να ευχηθώ με πολύ αγάπη καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν!



29 σχόλια:

  1. Καλημέρα Έρη
    Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς,ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά,δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!Αγαπημένη γεύση,συνδεδεμένη με τις οικογενειακές μας παραδόσεις,με πολυαγαπημένα πρόσωπα,με γλυκειέςή πικρές ιστορίες.
    Σήμερα διαβάζουμε μία πιο μοντέρνα εκδοχή,εξίσου νόστιμη,που θα δώσει άλλη νότα,άλλη πινελιά στη καθιερωμένη συνταγή που όλοι γνωρίζουμε.Με ιντριγκάρει το ψημένο ινδοκάρυδο,το οποίο θα δοκιμάσω και σε άλλες συνταγές!Αλλά και η ύπαρξη της αγαπημένης σοκολάτας συντελει στη διαφορετική και τελική διαμόρφωση του ωραίου αυτού γλυκού.Συγχαρητήρια Έρη μου για τον ευπρόσδεκτο αέρα ανανέωσης΄σε ένα γλυκό από τα παλιά!!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Τι κρίμα που θα είμαι στην δουλειά και δεν θα μπορώ να δω την μετάδοση.Θα δω τις συνταγές όμως σίγουρα.
    Ο χαλβάς φαίνεται υπέροχος. Φοβάμαι όμως να τον φτιάξω. Θα τον φάω όλον μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χαλβάς πραγματικά πρέπει να είναι τέλειος!Όμως θα συμφωνήσω με τη Νοτούλα πιο πάνω!Αν τον κάνω, έφυγε αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω χαλβά και λατρεύω ινδοκάρυδο!!! Τέλειος συνδυασμός! Δυστυχώς η καρύδα δεν αρέσει σε όλους. Πάντως θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Οπως πάντα τέλεια ιδέα φανταστική συνταγή!!!!!
    Σίγουρα απίστευτη γεύση!!!!Μπράβο Έρη μου!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το tip με το ψημένο ινδοκάρυδο (έτσι το λέω κι εγώ...).
    Ετσι όπως έχεις κόψει τη μπουκιά από το χαλβά, φαίνεται περισσότερο σαν σοκολατομούς παρά σαν χαλβάς!!! Είναι αρκετά δελεαστική ;-) Ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μιαμ μιαμ μου ήρθε μια λιγούρα για χαλβά!!! Θα την δοκιμάσω τώρα κιόλας να την φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μμμμμ, χαλλλβάς (σαλονικιός, με πολλά λλλλ)!!!
    Με σοκολάτα; ΚΑΙ με ινδοκάρυδο; Εννοείται ότι θα το κάνω το Σαββατοκύριακο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά είναι η εποχή του χαλβά!
    κι' εσύ Ερη μου αλλά και η Ειρήνη ... με έμπνευση και άρωμα.
    Θα πάω κι' εγώ να φτιάξω έναν το απόγευμα έτσι που με ξεσηκώσατε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί με βάζεις σε τέτοιο τρυπάκι ενώ είμαι σε δίαιταααααα??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΑαααα... ινδοκάρυδο σε αυτή την μορφή ψάχνω και δεν βρίσκω, και τα νευράκια μου (όποια ξέρει ας με διαφωτίσει).
    Η μέρα του χαλβά σήμερα, ομολογω ότι με σοκολάτα δεν έχω ξαναδεί/ακούσει αλλά μ'αρεσεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοκολατα και ινδοκαρυδο, οτι πρεπει για τον καλο μου!
    Κι εγω κερναω χαλβα σημερα Ερη μου! Ο δικος μου ειναι ξανθουλης με φυστικακι Αιγινης!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έρη μου, καταπληκτική και πρωτότυπη η συνταγή σου, θα τη δοκιμάσω όπως δήποτε! Μου αρέσει πάρα πολύ ο χαλβάς, γενικά!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ερη μου τέλειος ο σοκολατένιος χαλβάς σου!!!Η καρύδα απο επάνω είναι σούπερ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα έτρωγα και τα 6 μπολάκια χωρίς κανένα πρόβλημα!!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοκολατένιος χαλβάς, τι λες τώρα????
    Διπλός πειρασμός, διπλή απόλαυση!
    Φιλάκια Ερη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έρη μου... ο χαλβάς σου μου έκλεψε την καρδιά!!!! Τέλειοοοος ... και το ινδοκάρυδο που λατρεύω είναι ...το κερασάκι στην τούρτα!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δεν έχω ξαναδεί την εκδοχή του σοκολατένιου χαλβά!! ομολογώ με εντυπωσίασες! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντυπωσιακό και τρελή γεύση ! Πάρα πολύ καλό!
    Τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ εντυπωσιακό γλυκό ,μόνο που εγώ δεν τρώω καρύδα,αν την παραλέιψω θα υστερεί σε νοστιμιά? φιλάκια πολλά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τον αγαπώ πολύ τον χαλβά. Αλλά μαζί με την σοκολάτα....., με αποτελείωσες Έρη!! Καλοφάγωτος!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι ωραίος χαλβάς!!! η σοκολάτα τον κάνει ακόμα πιο θελκτικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλενάδα το σημειώνω το γλυκάκι σου για δοκιμή!
    Λατρεύω το χαλβά, τρελαίνομαι για σοκολάτα, βλέπω και αυτή την υπέροχη υφή του δικού σου και πρέπει οπωσδήποτε να τον φτιάξω!
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ αυτός ο σοκολατένιος χαλβάς! Τον είδα και στο Facebook και έχω κολλήσει Έρη μου, σκέτος πειρασμός είναι! Πάω αύριο να ψωνίσω τα υλικά και να τον φτιάξω, βρέξει χιονίσει! Γεια στα χέρια σου, ωραιότατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/10/12, 8:33 μ.μ.

    Ερη μου.και μολισ σκεφτομουν τι γλικο να φτιαξω του μπαμπα για τισ ημερεσ που ελειψα!Τελειοσ οχαλβασ.ΜΑς αρεσει πολυ!!!!!!!!!μπραβο θυγατερα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ μανούλα μου :) Ι love you

      Διαγραφή
  26. Φαίνεται τέλειος!! Θα τον φτιάξω αύριο!!!! Δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...