Χαλβάς με Σοκολάτα και Ψημένο Τραγανό Ινδοκάρυδο



Υλικά (για 6 μπολάκια)

1/2 κούπα ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι
3/4 της κούπας ζάχαρη (1 κούπα = 250 ml)
2 κούπες νερό
1 Ξυλάκι Κανέλας
Την φλούδα απο μισό μοσχολέμονο ή λεμόνι
Για τον χαλβά
1/2 κούπα σπορέλαιο 
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος σιμιγδάλι, σύνολο 1 κούπα)
Λίγο αλάτι
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε δάκρυα ή κομμένη σε μικρά κομματάκια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου ς180 βαθμούς, απλώνουμε την καρύδα σε ενα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος την ψήνουμε για 5 λεπτά το πολύ, θα δουμε ότι αλλάζει χρώμα γίνεται καφέ και μοσχοβολάει ιδιαίτερα. την βγάζουμε αμέσως και μεταφέρουμε το αντικολλητικό χαρτί με την καρύδα στον πάγκο εργασίας μας γιατι στο ταψί θα σκουρήνει περισσότερο. Σε αυτη τη φάση προσπαθούμε να μην τσιμπολογάμε απο την ψημένη καρύδα γιατί αν ξεκινήσουμε δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε και θα μείνει το χαλβαδάκι χωρίς γαρνιτούρα. 
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σε ενα μέτριο κατσαρολάκι (ή κατσαρόλα) βάζουμε το λάδι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να καβουρδίσουμε τα σιμιγδάλια, 



να αλλάξει το μείγμα μας ελαφρώς χρώμα να σκουρήνει ελαφρώς και να μοσχοβολήσει το σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε κατευθείαν όλο το σιρόπι (αφου έχουμε αφαιρέσει κανέλες και φλούδες). Το μείγμα στην αρχή θα είναι σαν σούπα αλλά πολύ γρήγορα ο χαλβάς θα απορροφήσει το σιρόπι. Ανακατεύουμε λοιπόν και όταν ο χαλβάς μας έχει σφίξει σχετικά (εγώ δεν τον αφήνω να σφίξει πολύ και να λασπώσει ) προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία του χαλβά και τον μοιράζουμε στα μπολάκια μας. Σερβίρουμε τα χαλβαδάκια με το ψημένο ινδοκάρυδο απο πάνω. 



 Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το ψημένο ινδοκάρυδο διατηρείται σε αεροσκευές δοχείο για πολύ καιρό. Αν βάλετε τα χαλβαδάκια στο ψυγείο για να τα σερβίρετε κρύα, μην βάλετε και το ινδοκάρυδο και τα παγώσετε γιατί θα τραβήξει υγρασία. Βάλτε το ακριβώς πριν σερβίρετε.
*********************************************
Εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το γλυκό της Παρασκευής, σας έχω ένα αγαπημένο χαλβαδάκι (που λέει και η μαμά μου) με σοκολάτα και γαρνιτούρα απο ψημένο ινδοκάρυδο. Αυτο το ψημένο ινδοκάρυδο θα σας πάρει τα μυαλά και θα το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές σας είμαι σίγουρη. Το ινδοκάρυδο (μου αρέσει να το λέω ινδοκάρυδο όπως παλιά :)) όταν ψήνεται γίνεται σούπερ τραγανό γεμάτο άρωμα και γλύκα. Λάβετε υπόψιν σας ότι αυτά τα γλυκά λόγια για την καρύδα τα λέω εγώ που φέτος ξεκίνησα να την τρώω αφού μέχρι πέρσι δεν μου άρεσε.  Σας λέω είναι η τέλεια προσθήκη στο συγκεκριμένο χαλβαδάκι.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα και άνετα αυτό το γλυκό μπορεί να σταθεί ακόμη και στο πιο επίσημο τραπέζι. 
Κάνω μια παρένθεση για την σημερινή ημέρα και αμέσως μετά σας πάω στην συνταγή.
Σήμερα Πέμπτη 18/10/2012 είναι ο τελικός των Greek Food Blogs για τον διαγωνισμό των Fridays και στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει μια διαδικτυακή μετάδοση την οποία θα κάνουν τα αγαπημένα μου κορίτσια, η Αρτεμις απο το WonderfoodLand και η Κωνσταντίνα απο το Sabor. Βέβαια εγώ θα κοιμάμαι όταν θα ξεκινήσει η εκδήλωση αλλά θα προλάβω σίγουρα το τέλος και φυσικά την ανακοίνωση των συνταγών που διακρίθηκαν. Μπορείτε κ εσείς στις 10.30 το πρωί να δείτε την μετάδοση εδώ.
 Θέλω να ευχηθώ με πολύ αγάπη καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν!