19/10/12

Τορτίγιες γεμιστές με Φιλετάκια Κοτόπουλο σε Κρούστα από Πατατάκια, Γλυκιά Σάλτσα και Κορδέλες Καρότου




Υλικά για 10 τορτίγιες
400 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι ή στήθος
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
100 ml γάλα
2 κούπες σπιτικά πατατάκια (ή εμπορίου)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
10 μεσαίες τορτίγιες ολικής αλέσεως
2 καρότα σε λωρίδες κομμένες με τον peeler
10 φύλλα μαρουλάκι ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ελαιολάδου
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Σχετικά με τα πατατάκια, θα πρέπει να έχουμε μαντολίνο για να τα κόψουμε λεπτά. Θα πρέπει να τα πλύνουμε, να τα σκουπίσουμε και να τα ανακατέψουμε με λίγο λαδάκι ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνισμα. Τα σπιτικά πατατάκια φούρνου δεν ενδείκνυνται γι' αυτή τη συνταγή (αντιθέτως τα πατατάκια φούρνου του εμπορίου κάνουν) επειδή γίνονται ή πιο μαλακά ή πολύ τραγανά και με το δεύτερο ψήσιμο θα γίνουν πολύ σκληρά.
Εγώ έφτιαξα πατατάκια πατάτας και γλυκοπατάτας φούρνου για το συνοδευτικό μας, αλλά για την κρούστα χρησιμοποίησα πατατάκια τηγανιτά. Για τα πατατάκια φούρνου κάνουμε την ίδια διαδικασία, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε, ανακατεύουμε καλά με λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15' ή μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες.
 


Πάμε τώρα στα κοτοπουλάκια μας: προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τα φιλέτα μας σε λωρίδες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τέλος βάζουμε τα πατατάκια σε ένα σακουλάκι μαζί με την παρμεζάνα. Έχουμε το σακουλάκι ανοιχτό και πιέζουμε με τα χέρια μας να σπάσουμε τα πατατάκια σε μικρά κομμάτια. Αφού τα σπάσουμε, αν θέλουμε τα βάζουμε και αυτά σε ένα μπολάκι.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάμε στο μείγμα με τα αυγά και τέλος στο σακουλάκι ή στο μπολάκι με τα πατατάκια. Αφήνουμε κάθε κομμάτι στο ταψάκι και αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε για 25'.
2' πριν τα βγάλουμε, στρώνουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψάκι και τις ζεσταίνουμε ελαφρώς. Κόβουμε τις κορδέλες από τα καρότα και ετοιμάζουμε τις πρασινάδες μας.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε ένα πιατάκι την τορτίγια, στη συνέχεια τις πρασινάδες και 2 κορδέλες από τα καρότα. Συμπληρώνουμε με 2 κομμάτια (εξαρτάται το μέγεθος) από το κοτόπουλο, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη σάλτσα μας και κλείνουμε την τορτίγια σαν σουβλάκι.


Καλή όρεξη!!!

*******************************************

Ουφ.. Το πα! 
Διπλή χαρά σήμερα. Χαρά που την προκαλεί ο ίδιος άνθρωπος, η αγαπημένη μου φίλη Ερμιόνη από το "The One With All The Tastes"
Όπως θα ξέρετε ήδη οι περισσότεροι, η Ερμιόνη κέρδισε χθες στον διαγωνισμό των Greek Food Blogs και τους επόμενους δυο μήνες το πιάτο της θα συμπεριληφθεί στο μενού των TGI Fridays! Σε περίπτωση που θα πάτε απο τον επόμενο μήνα στα Fridays μην παραλείψετε να παραγγείλετε το Blue Cheese & Bacon Chicken Burger της Ερμιόνης! 
Σε αυτό το σημείο να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Μαριλού και το Madame Ginger και στην Βίκυ του Tastefull που είναι οι άλλοι δυο νικητές του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!
Και τώρα να γυρίσουμε στο post  της σημερινής ημέρας, είναι παράξενο αλλά και τόσο όμορφο το γεγονός ότι πραγματικά αισθάνομαι πολύ κοντινή μου φίλη την Ερμιόνη αν και δεν έχουμε βρεθεί ποτέ απο κοντά. Είναι γνωστό και το έχω ξαναπεί ότι το blog της είναι μέσα στα πλέον αγαπημένα μου όχι μόνο απο τα ελληνικά που παρακολουθώ αλλά απο όλα τα blogs που παρακολουθώ ελληνικά ή του εξωτερικού Οι αλμυρές συνταγές της είναι πάντα υπέροχες και οι αγαπημένες μου. Για να μην παρεξηγηθώ, λέω οι αλμυρές συνταγές της και δεν αναφέρω τα υπέροχα γλυκά της γιατί απλά εγώ δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα γλυκά, με συγκινούν πιο πολύ οι αλμυρές συνταγές. Εσείς που θα επισκεφθείτε τώρα το blog της (αν είναι η πρώτη φορά που θα την επισκεφθείτε), θα δείτε ότι έχει μια φανταστική βάση από αλμυρά, γλυκά και τα φόρτε της παγωτά και μπισκότα. 
Να μην σας κρατάω όμως, σήμερα έχω την τιμή να φιλοξενείται η συνταγή μου στην φίλη μου Ερμιόνη και το "The One With All The Tastes"

24 σχόλια:

  1. φαίνονται εκπληκτικά!!
    τέλεια και πιστεύω να αρέσουν και στα πιτσιρίκια!
    καλή σου μέρα και καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρες... μυρωδάτες και γευστικές όπως η δημιουργία σου.
    Τα σχόλιά μου τα έκανα ήδη στο post μέσα από το blog της Ερμιόνης, και την πρότασή μου θα πρέπει να την σκεφτείτε καλά και οι δυό σας :-)))
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    Και θερμά συγχαρητήρια στην Ερμιόνη αλλά και σε όλες τις νικήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,μας εφτιαξες τη μέρα ,κι εγω του αλμυρού είμαι ,παω να δω τη συνταγή,φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο το δημιούργημά σου !!! ότι πρέπει για να συνοδέψει τις μαργαρίτες που θα φτιάξω το σ.κ.
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν σου πάει η καρδιά να φας τις τορτίγιες έτσι όπως τις έχει στήσει Ερη μου.
    Η κρούστα από πατατάκια τέλεια.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για την ''συνεργασία'' !!!! Πολύ πολύ ωραια η συνταγή της Ερμιονης !!! σίγουρα όποιος την φτιαξει θα την απολαύσει !!!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη συνταγή - υπέροχη παρουσίαση με τόσο χρώμα. Μου δίνει την εντύπωση ότι έχω το πιάτο εδώ μπροστά μου και απλώνοντες το χέρι μου θα γευτώ τις τορτίγιες! Φιλιά και καλό Σ/Κ Έρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχες οι φωτογραφίες! Πραγματικά δεν θέλεις να το φας αυτό το πιάτο για να μην χαλάσεις την εικόνα του.
    Όντως η Ερμιόνη έχει ενα καταπληκτικό blog και είναι τόσο γλυκιά!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιχουδιά οι τορτίγιες σου Έρη. Με ωραία εμφάνιση. Πάω στης Ερμιόνης, να δω και την συναγή.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω κι εγώ να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Ερμιονάκι για την επιτυχία της στον διαγωνισμό των Friday's αλλά και στις έλλες δύο νικήτριες βεβαίως.
    Οσο για το πιάτο σου Ερη μου, είναι στ΄αλήθεια πανέμορφο να το βλέπεις, πόσο μάλλον να το γεύεσαι!
    Πάω και στης Ερμιόνης να δω την συνταγή!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τελειες,πολυ ωραια ιδεα.και πολυ νοστιμη ιδεα.

    www.nanas-gastromageies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχιιιι...πάλι θα με κάνεις να ακολουθήσω τη συνταγή σου! Την έχω τρελάνει την πεθερά με finger food στα Κυριακάτικα γεύματα (είχε πετύχει όταν έφτιαξα το σουβλάκι κοτόπουλο ).Καλό σκ και συ συνέχισε να μας δίνεις ιδέες και κιλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια στην Ερμιονη μας αλλά και στις δυο άλλες νικήτριες, να είναι πάντα τυχερές!Η παρουσίαση φανταστική πραγματικά δε ξέρω τι άλλο να πω!!!Μπράβο για τη συνεργασία σας κορίτσια!Η συνταγή είναι φοβερή!
    Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλενάδα μου γλυκιά,
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά λόγια και για την τιμή που μου έκανες να σε φιλοξενήσω!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήνω κι εδώ τις ίδιες ευχές.
    Αγαπητές κυρίες θα πρέπει να ξέρετε ότι η αγάπη μου και για τις δυο σας είναι μεγάλη. Τα φαγητά και γλυκά ιδιαίτερα για παιδιά τα έχω συστήσει σε μικρομαμάδες και από τις δυο σας.
    Μπράβο σας και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σούπερ έγιναν! Πανέμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα! Συγχαρητήρια στην Ερμιόνη μας αλλά και στην Βίκυ και τη Μαριλού. Τέλεια η παρουσίαση!
    Φιλιά και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕλειο , απο φωτογραφια, απο γευση απο υλικα απο σχεδιασμο , τι να πρωτοσχολιασω γι αυτο το πιατο...Οτι εκανες ομως τοσο καλη για την Ερμιονη τα λεει ... Ετσι μπραβο χαιρομαι που συνεχιζετε το guest post και ελπιζω να το δω και σε αλλα blogs...
    Φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια στην Ερμιόνη και στα άλλα κορίτσια που κέρδισαν αλλά και σε σένα για την ευγενή άμιλλα που πάντα σε διακρίνει. Το καλό πάντα κερδίζει ΄Ερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεξικάνικο 'with a twist', Έρη!!
    Μπράβο σε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είσαι απίθανη :) Φοβερή !!!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ Έρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ όμορφη παρουσίαση!
    Είναι πολύ παράξενο αλλά και ταυτόχρονο όμορφο να βλέπεις φιλίες να γεννιούνται μέσω των blogs!
    Καλή συνέχεια!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αααα και ξέρεις πόσο λατρεύω το κοτόπουλο..
    Θα το 'χω στα υπόψιν μου:))
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...