Τορτίγιες γεμιστές με Φιλετάκια Κοτόπουλο σε Κρούστα από Πατατάκια, Γλυκιά Σάλτσα και Κορδέλες Καρότου




Υλικά για 10 τορτίγιες
400 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι ή στήθος
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
100 ml γάλα
2 κούπες σπιτικά πατατάκια (ή εμπορίου)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
10 μεσαίες τορτίγιες ολικής αλέσεως
2 καρότα σε λωρίδες κομμένες με τον peeler
10 φύλλα μαρουλάκι ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ελαιολάδου
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Σχετικά με τα πατατάκια, θα πρέπει να έχουμε μαντολίνο για να τα κόψουμε λεπτά. Θα πρέπει να τα πλύνουμε, να τα σκουπίσουμε και να τα ανακατέψουμε με λίγο λαδάκι ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνισμα. Τα σπιτικά πατατάκια φούρνου δεν ενδείκνυνται γι' αυτή τη συνταγή (αντιθέτως τα πατατάκια φούρνου του εμπορίου κάνουν) επειδή γίνονται ή πιο μαλακά ή πολύ τραγανά και με το δεύτερο ψήσιμο θα γίνουν πολύ σκληρά.
Εγώ έφτιαξα πατατάκια πατάτας και γλυκοπατάτας φούρνου για το συνοδευτικό μας, αλλά για την κρούστα χρησιμοποίησα πατατάκια τηγανιτά. Για τα πατατάκια φούρνου κάνουμε την ίδια διαδικασία, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε, ανακατεύουμε καλά με λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15' ή μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες.
 


Πάμε τώρα στα κοτοπουλάκια μας: προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τα φιλέτα μας σε λωρίδες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τέλος βάζουμε τα πατατάκια σε ένα σακουλάκι μαζί με την παρμεζάνα. Έχουμε το σακουλάκι ανοιχτό και πιέζουμε με τα χέρια μας να σπάσουμε τα πατατάκια σε μικρά κομμάτια. Αφού τα σπάσουμε, αν θέλουμε τα βάζουμε και αυτά σε ένα μπολάκι.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάμε στο μείγμα με τα αυγά και τέλος στο σακουλάκι ή στο μπολάκι με τα πατατάκια. Αφήνουμε κάθε κομμάτι στο ταψάκι και αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε για 25'.
2' πριν τα βγάλουμε, στρώνουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψάκι και τις ζεσταίνουμε ελαφρώς. Κόβουμε τις κορδέλες από τα καρότα και ετοιμάζουμε τις πρασινάδες μας.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε ένα πιατάκι την τορτίγια, στη συνέχεια τις πρασινάδες και 2 κορδέλες από τα καρότα. Συμπληρώνουμε με 2 κομμάτια (εξαρτάται το μέγεθος) από το κοτόπουλο, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη σάλτσα μας και κλείνουμε την τορτίγια σαν σουβλάκι.


Καλή όρεξη!!!

*******************************************

Ουφ.. Το πα! 
Διπλή χαρά σήμερα. Χαρά που την προκαλεί ο ίδιος άνθρωπος, η αγαπημένη μου φίλη Ερμιόνη από το "The One With All The Tastes"
Όπως θα ξέρετε ήδη οι περισσότεροι, η Ερμιόνη κέρδισε χθες στον διαγωνισμό των Greek Food Blogs και τους επόμενους δυο μήνες το πιάτο της θα συμπεριληφθεί στο μενού των TGI Fridays! Σε περίπτωση που θα πάτε απο τον επόμενο μήνα στα Fridays μην παραλείψετε να παραγγείλετε το Blue Cheese & Bacon Chicken Burger της Ερμιόνης! 
Σε αυτό το σημείο να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Μαριλού και το Madame Ginger και στην Βίκυ του Tastefull που είναι οι άλλοι δυο νικητές του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!
Και τώρα να γυρίσουμε στο post  της σημερινής ημέρας, είναι παράξενο αλλά και τόσο όμορφο το γεγονός ότι πραγματικά αισθάνομαι πολύ κοντινή μου φίλη την Ερμιόνη αν και δεν έχουμε βρεθεί ποτέ απο κοντά. Είναι γνωστό και το έχω ξαναπεί ότι το blog της είναι μέσα στα πλέον αγαπημένα μου όχι μόνο απο τα ελληνικά που παρακολουθώ αλλά απο όλα τα blogs που παρακολουθώ ελληνικά ή του εξωτερικού Οι αλμυρές συνταγές της είναι πάντα υπέροχες και οι αγαπημένες μου. Για να μην παρεξηγηθώ, λέω οι αλμυρές συνταγές της και δεν αναφέρω τα υπέροχα γλυκά της γιατί απλά εγώ δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα γλυκά, με συγκινούν πιο πολύ οι αλμυρές συνταγές. Εσείς που θα επισκεφθείτε τώρα το blog της (αν είναι η πρώτη φορά που θα την επισκεφθείτε), θα δείτε ότι έχει μια φανταστική βάση από αλμυρά, γλυκά και τα φόρτε της παγωτά και μπισκότα. 
Να μην σας κρατάω όμως, σήμερα έχω την τιμή να φιλοξενείται η συνταγή μου στην φίλη μου Ερμιόνη και το "The One With All The Tastes"