Κολοκυθόσουπα με Γιουβαρλάκια





 Υλικά

1 κολοκύθα περίπου ένα κιλό (απο την οποία θα χρησιμοποιήσουμε την μισή ποσότητα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα (λιωμένη)
1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο (είχα λίγο ζωμό, κοντά στο ένα ποτήρι και το υπόλοιπο το έβαλα νερό) σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι 
Χυμός απο μισό μικρό λεμόνι
Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ρύζι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Χρησιμοποιώντας ενα μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση και με ενα κουτάλι αφαιρούμε τα σποράκια και τις λεπτές ίνες της κοιλότητας. 



Τοποθετούμε τα δυο μέρη της κολοκύθας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέσα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα, θα τρυπιέται ακόμη και η φλούδα με το πιρούνι.  Οταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και με κουτάλι βγάζουμε την ψίχα - πολτό της και την χωρίζουμε σε δυο μπολ (θα χρησιμοποιήσουμε το ένα).
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις τα λαχανικά μας μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε μια φορά ακόμη και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις η σούπα μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε την σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 15 - 20 λεπτά. οταν τα λαχανικά μαλακώσουν, αλέθουμε την σούπα ( ή στο μούλτι μονο τα λαχανικά). Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην εστία και προσθέτουμε την κολοκύθα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά ο πολτός της μέσα στην σούπα. 
 Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια από τον κιμά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το έξτρα φλιτζανάκι ρύζι. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε την σούπα με γιαουρτάκι.



Καλή Όρεξη!
******************************************
Έμαθα ότι έφτασε ελαφρώς το κρύο στην Ελλάδα και είπα να αρπάξω την ευκαιρία και να σας δείξω μια σουπίτσα που έφτιαξα και μας καταενθουσίασε. Εξάλλου στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το κρύο "έφτασε" μπορεί απλώς να περνάει μια βόλτα και να ξαναπιάσουν οι ζέστες οπότε σκέφτηκα να προλάβω την σούπα. 
Μια υπέροχη κολοκυθόσουπα λοιπόν με ολοζώντανο χρώμα, με ζουμερά, στρογγυλά και χορταστικά  γιουβαρλάκια, χωρίς αυγολέμονο, απο αυτές τις σουπίτσες που τις τρως και αισθάνεσαι να ζεσταίνεται η ψυχή σου. Τουλάχιστον σε μένα αυτή την επίπτωση έχουν οι περισσότερες σούπες.
Η συνταγή είναι βασισμένη πάνω στα γιουβαρλάκια του Κώστα, την πρώτη σούπα με κρέας που ξεκίνησε να τρώει ο Κώστας όταν ήταν μωράκι.  Έτσι η συγκεκριμένη σουπίτσα είναι κατάλληλη ακόμη και για μικρά μωράκια που φυσικά έχουν ξεκινήσει να τρώνε κρέας. 
Χρησιμοποιήστε γλυκοκολοκύθα ή νεροκολοκύθα οποιαδήποτε και να χρησιμοποιήσετε κάνει για την συνταγή, αρκεί να είναι η γλυκιά κολοκύθα της εποχής.
Επειδή για την σούπα θα χρειαστεί η μισή ποσότητα μιας κιλού κολοκύθας, την υπόλοιπη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε μια κολοκυθόπιτα γλυκιά ή muffins κολοκύθας