"Κέικ" Πορτοκάλι με 2 γλάσα (Πραλίνα και Πορτοκάλι)



Υλικά

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
Το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1/3 της κούπας κρύο βούτυρο (76 γρ) κομμένο σε κομματάκια
2 αυγά
τον χυμό απο 3 πορτοκάλια
Για το γλάσο πραλίνας
2 κουταλιές της σούπας έτοιμη πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλάκι ζεστό γάλα
Για το γλάσο πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κούπα άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις όχι αέρα.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, το γαρίφαλο και το ξύσμα. Κοβουμε σε μικρά κομματάκια το βουτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Με τα χέρια μας τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας τα κομματάκια του βουτύρου (δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως). 



Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό δεν θα μοιάζει με το μείγμα του κέικ.
Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλό στεφάνι για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα. Το στρώνουμε με το κουτάλι και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Αφήνουμε μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε απο την φόρμα.
Για το γλάσο πραλίνας ανακατεύουμε την πραλίνα με το γάλα και με κουτάλι κάνουμε γραμμές πάνω απο το κέικ
Για το γλάσο πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με την ζάχαρη άχνη και στολίζουμε το κέικ επίσης με κουτάλι.



Καλή επιτυχία!

Λογάκια
Χρησιμοποίησα 1/2 κούπα ζάχαρη γιατί δεν το ήθελα γλυκό, νομίζω ότι τα 3/4 που σας δίνω θα είναι οκ, γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιήσετε πάνω από 1 κούπα ζάχαρη.
*******************************************
Καλή εβδομάδα! 
Το κέικ της Δευτέρας σήμερα, η ιδέα της Νοτούλας
Σήμερα σας έχω ένα διαφορετικό κέικ που φτιάχνεται με διαφορετική τεχνική από ότι τα κανονικά γνωστά κέικς. Το αποτέλεσμα είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τσουρέκι και είναι πάρα πολύ νόστιμο. Είναι πολύ ελαφρύ αφού έχει ελάχιστο βούτυρο ανα μερίδα και επειδή υπάρχει το γλάσο (2 γλασα για να είμαι ακριβής) δεν χρησιμοποίησα πολύ ζάχαρη, θα δείτε λεπτομέρειες στην εκτέλεση.
Είναι εντυπωσιακότατο, γίνεται πολύ γρήγορα, έχει γιορτινή εμφάνιση και αρμόζει σε ένα χαλαρό πρωινό.